Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hči si bo naredila afriške kitke

Hči si bo naredila afriške kitke

Moja 16 letna hčerka ima prijateljico rojeno v Kongu. Je v redu punca, veliko se družita, tudi k nam domov pride. Zdaj sta se zmenili, da ji bo hčerka naredila “evropske” (slovanske) kitke, prijateljica pa njej tiste afriške (box braids). Mene ne moti, zdi se mi lepa izmenjava dveh kultur. Ampak se bojim, da bo hčerka tarča žaljivk, razno raznih culture appropriation obsedencev, bojim se, da jo bodo na ulici šikanirali in na spletu. Se vam zdi tako hudo narobe, da bela punca nosi afriške kitke?

če si črnka lahko polika lase, si lahko tudi belka naredi kitke

Še glavo naj si zakrije pa bo.

Moja hči nosi balkansko frizuro.

.https://youtu.be/ESV9N50hUW0

ne bluzi, nismo v ameriki

pa še tam se s tem ukvarjajo zgolj in samo ultrawoke bedaki, ki na tak način iščejo pozornost

Že spet merila, kaj si ena punca sme in kaj ne sme narediti z lasmi?

O svoji frizuri sem odločala praktično od časa, ko sem prvič šla k frizerju, da bi se moji starši ali KDORKOLI vmešavali v to , se mi zdi nepredstavljivo.

meni ne..ampak jaz sem še stara šola, ki ne vidi rasizma v vsaki gesti belega človeka.

Mlajše generacije so pa že fejst oprane – bojijo se povedat, kaj si v resnici mislijo oz. se že vnaprej čemu odpovejo, ker se bojijo, da jih bodo označili za rasise.

men se zdi ta gesta prijateljic lepa.

Jao, te afriške kitke punce/ženske nosijo tudi pri nas že leta in leta. In zdaj misliš, da bo tvoje sonce nekaj tako specialnega, da jo bodo vsi opazili in se s tem ukvarjali?

New Report

Close