Hči si želi 18+ poroko
To je dan mladoporočencev in imata vso pravico odločati o vsaki najmanjši podrobnosti. Če otrok ne želita na poroki, jih pač ne želita. Mene naprimer na tako poroko ne bi bilo. Bi ju lepo poklicala, se zahvalila za povabilo in povedala, da nas ne bo. Ona lahko odloča o svojem dnevu, jaz pa o svoji družini, predvsem pa svojem denarju. Resnično ne bi zaradi njenega dneva metala denarja v luft najprej za njeno poročno darilo, potem pa še za najem varuške. Grem raje za ta denar na lep izlet z družino, oni pa naj uživajo na poroki. Vsi srečni, morda jaz še bolj.
Kot otrok, stara 12 let sem morala biti na poroki, enako še kakih pet, šest podobno starih ali mlajših.
Kot otroku mi je bilo grozljivo. Dooooolg obred, sto fotografij, kosilo je trajalo in trajalo, to ni dogodek za otroke.
Lepe oblekice so bedarija na kvadrat. Ne smeš je zmečkat, umazat, samo dresirana opica si, pa kaka stara teta te ščipa v lica in sprašuje, ali si kaj pridna…. Tam si zato, da te starši kažejo.
Če moraš biti pri miru in nemoteč, kot otrok ne vzdržiš pol dneva na miru. Tudi ti je gnilo gledat nazdravljanje, nažiranje za mizo.
Če si glasen ali živahen, motiš dogajanje.
To je dogodek za odrasle in pika. Dan, ki je pomemben za mladoporočenca, ne za žlahto. To ni kar neko druženje sorodnikov, ampak dan, ki naj bo lep predvsem za poročni par.
Kdor tega ne razume, naj ne gre na poroko. Tudi daril naj ne nosi.
Otroci nimajo kaj delat na porokah..itak se vecina starsev potem z otroci ubada, 5x futrat, kaj bo pil, a se je popacal, potem dretje ker pade po tleh in si opraska kolena, cviljenje ko se igrajo..pac too much, res. Aja pa poroka ni obred starsev, kaj je z vami? Pa tud sramota, da vam tastari placujejo poroke, jaz se raje v zemljo pogreznem.
Realna, 11.04.2024 ob 14:25
Otroci nimajo kaj delat na porokah..itak se vecina starsev potem z otroci ubada, 5x futrat, kaj bo pil, a se je popacal, potem dretje ker pade po tleh in si opraska kolena, cviljenje ko se igrajo..pac too much, res. Aja pa poroka ni obred starsev, kaj je z vami? Pa tud sramota, da vam tastari placujejo poroke, jaz se raje v zemljo pogreznem.
BIla priča prijateljici imela sem 2-mesečnega dojenčka, ina pa 3-mesečnega.
Nismi komplicirali, vse potekalo super.
Poroka je zame družinski dogodek.
V družine pa spadajo tudi tisti pod 18 in konec koncev tudi tisti 65+, 80+.
Pa kakšen invalid pač člani družine ali tisti, ki so zame pomembni.
Upam, da moji otroci tudi tako razmišljajo- ko bo, če bo sreča, čas za takšna vabila.
Bo pa to njihova odločitev.
Jaz se takšne poroke ne bi udeležila.
Ne bi pa zamerila. Pač, vsak po svoje.
Ah no, 11.04.2023 ob 15:38
Oprostite, ampak poroka je tudi dogodek staršev in prav je, da imajo menje in želje. Midva sva jih upoštevala, le zakaj ne. Vsi so pokali od ponosa in z veseljem sva kaj prilagodila tudi njihovim željam. Konec koncev so bili tudi plačniki poroke, pa tudi, če nebi bili, bi jih upoštevala.
Glede želje hčere pa – to je pač ta individualizem, ki je že precej zažrt v družbo in se izraža s takšnim egoizmom, kot je povabilo na poroko 18+. Ampak vse se vrne, tudi sama bo imela enkrat otroke in lahko jo doleti, da do njihove polnoletnosti ne bo njiker zaželjena skupaj z njimi.
Kaj pa starejši nad 60 jo tudi motijo? Lahko da bo kar starostna omejitev 18+ in 60- ali pa celo 50-, da ji stari ljudje ne pokvarijo slik.
Hahahah si ti ena cvetka. Poroka je stvar para, nima nobene veze s starši wtf če si se sama odločila da jih upoštevaš je tvoja stvar (kot nevesta), ne pa kar samoumevna.
svat, 11.04.2024 ob 14:30
Kdor financira poroko, naj odloči.
Mi pa delujejo mladi, ki se ženijo na račun staršev, nesposobni in razvajeni. Če si toliko odrasel, da se ženiš, bodi še toliko odrasel, da to plačaš. Če želijo starši pomagat mladim, je dosti drugih prilik.
Hah niti ne, odloča čigar je poroka. Če pa je nekdo tako omejen, da misli da financer odloča …potem ni treba niti centa.
Bila sem na taki poroki, otrokoma je bilo žal, da ne moreta na poroko, midva sva seveda šla in nič zamerila.
Se pa vse vrača in zdaj se tudi mi z večjimi otroki, ki ne rabimo več varstva, nič ne prilagajamo tema dvema z majhnimi. Se zmenimo za večerjo, če imata varstvo prav, če ne ju ni. Prej ko smo meli ostali majhne, smo se dobivali na kosilih z otrocmi, zdaj tega ne počnemo.
Ostali pari smo vsi imeli ohceti za vse starosti.
Ne sekirajte se in predvsem ne vtikajte se.
Pa lepo poroko vam želim.
Tudi sama imam poroko jeseni in bodo povabljeni vsi otroci. Meni je lepo, da se sliši tudi otroke. Tudi najin otrok bo na poroki, pač ne zaupam varuški, ki je ne poznam žlahta bo pa vsa na poroki.
Mene osebno otroci ne motijo, če je pa problem plačat dodatnih 100-200€ za obroke otrok pri vsem denarju (pri nama je za otroka ohcet 20€/otroka), ki ga zapraviš za poroko potem pa tudi nevem no.
Tudi prijatelja se poročita letos pa nimata otrok in sta nas povabila z otroci, drugače mi sploh šli ne bi, ker je moj otrok še tako majhen, da še ne zdrži z babicami cel dan.
Ampak vsak ve zase
Otroci so super. Meni pa pasejo na poroko. Sem pa bila na 18+ poroki. Dokaj dolgočasno vse skupaj, ker je bilo vse v stilu grad,kočije,pa neko tako sranje. Saj je bilo lepo za pogledat ko si prišel na “fešto”, potem pa precej dolgočasno. Se spomnim da se mi je grozno spalo že okoli 7ih zvečer hahahah. Setra je imela pa kup otrok, igrala, igre zanje, skeče extra za otroke, animatorje in vam moram povedat da so mulci naredili tak šov da smo lulali od smeha kaj to vse izustijo
od neveste so dobili oblačila ki so bila ali preprosta rumena oblekica, za fante iz materiala za trenirke narejene hlače “na rob” in telovnik v svetlo modri barvi. Vse je bilo v stilu marjetic in pomladi in njihova slika z nevesto je fantastična
otroci pač razbijejo neko zategnjenost ki zna biti na takih dogodkih in enostavno pišejo zraven
tudi starši se počutijo bolj zaželene na taki poroki.
Pri nas smo pa tako naredili. Tako obred kot sama žurka je bila na neki domačiji kjer so bili možni tudi najemi sob. Na obredu, večerji in začetku žurke so bili tudi otroci. Potem pa je ena ali dve odrasli osebi vzela otroke in odšla v eno od sob, ene otroke dala spat, drugi so se igrali, odvisno od starosti. In, če je bilo potrebno so se odrasli pri čuvanju menjali. Sobe so si pa najeli tisti, ki so želeli in jo tudi plačali sami, to ni bilo všteto v poroko. Ker je bila pa poroka je bila domačija prazna, posledično tudi popusti pri najemu sob. Tako da vse se da če se hoče, ni treba zato nekomu nekaj prepovedati.
nevestina mati, 11.04.2023 ob 15:08
Hčerka se poroči septembra, planira pa poroko, kjer otroci ne bodo zaželjeni. Povabljeni bodo le družinski člani in prijatelji starejši od 18 let. Jaz sem jo opomnila, da to ni ravno vljudno, pa tudi ne praktično. Kaj pa če nek povabljen nima kam dati otrok v varstvo? Je rekla, da je ne briga, da to ni njena stvar, naj pač ne pride.
Meni se zdi, da bo na ta račun cela vrsta zamer v družini. Je kdo od vas imel tak tip poroke?
Ha ha hi, pri nas je bil isti šmorn. Med nami sestričnami je 20+ razlike. Ko so imele one majhne otroke so prišle vedno z otroci in jih predale nam mlajšim. Medtem ko smo jih mi cel dan zabavali, da so lahko one uživale. Ko se je slika obrnila in so njihovi odrasli, naši so bili še majhni so se začele zabave z 18+. Ker nisem imela varstva za hči sem jo brez slabe vesti vzela s seboj. Tako bo najbrž tudi pri vas, če res ne bo druge možnosti jih bodo vzeli s seboj. Se pa s tem res ne rabiš živcirat ti, prepusti vse hčeri in uživaj.
Bodo.ja zamere ker so taksni kot ste vi. Kaj si vsi morate razcistiti je da je njena poroka. Sama odloca kdo pride. Oz se skupaj z mozem odlocita. Ce bi pri meni kaj kokodakali odzadi bi pa samo za prijatlje natrdo. Za hinavce pa mi ze ne bo zal. Ce hoce imeti mir naj pac ma tak. Pa se tudi tistim 18-20 zna bit tecno.