Hči, stara 4, si želi uhane
Nismo iz stajerske pa imata oba otroka uhane od starosti nekje tam, kot je napisala avtorica objave. Preluknjali jasno v kozmeticnem salonu zunaj delovnega casa (hitro prijavo na csd). Uhane seveda otroka nosita tam kjer je to primerno – v vrtcu smo imeli pravilo, da nakita ni in uhanov z tja otroka nista nosila. Za v solo se nobenga uciteljica ni zbunila. So pa uhani nevpadljivi in starosti primerni. So bile ideje za uhane tudi kje drugje – to pa sem ze jasno povedal, da ob dopolnjenem 18 letu.
Najbolj smesne so pa pripombe ‘fanta ne pri 13’, a marsikateri hodijo vinjeni domov, da o drogah ne govorim (na nasi soli so se pojavile v 4 razredu). No pravila vesta oba otroka: alkohola, drog, alkohola dokler se ne zivita sama ni. Ce posumim ukinem vso financiranje. Fanta/Punco pa lahko mirno pripelje pokazat – ljubezni ne bomo prepovedovali nikomur. In ce se punca pri 14 odloci da bo spala fantom, zato ne rabi bit doma. Poisces poleti koticek za reko in akcija. Kar pa seveda ne pomeni, da se bosta otroka pri 12tih ze igrala moza in zeno.
O moj bog! Tri strani ste napisali na temo uhanckov!!! A se tega zavedate? Kakšno filozofiranje. Po komentarjih pa je videti, da ste sami “zavrteži” gor. Pa pametnjakoviči tudi. Si je želela konjička, pa smo ji željo uresnicili… Omg. Sem kar nehala brati.
Naša punca ima uhane od 4 leta in pol. In veste kaj, ajoj, ni edina v skupini v vrtcu. Sploh ne izstopa po tem oz. to ni nič čudnega. Pa nismo iz Lj ali kakšnega večjega mesta temveč iz manjšega na Notranjskem. Punca si je zeloooo želela uhane, sama, ne zato, ker jih ima xy punčka, držalo jo je par mesecev, in ne boste verjeli, luknjice so ji naredili v Zlatarni Celje 🙀🤭. Sedaj je presrečna, ful pazi na uhca, ker so rane se sveže in komaj čaka, da bo lahko nosila se kakšne druge kot pa te medicinske, ajoj, hello kitty punckaste (sarkazem, da se razumemo, le kakšne naj bi pa nosila, diamante ali bisere?) ne res no comment. Mamica, brez zamere, svetujem ti, da malce počisti v svoji glavi, ostali pa tudi ne bodite tako nazadnjaski in pametni.
Grozi ste res, s tabo vred tudi mamica, ker greš tole spraševati na mot ter komentirati kakšni dve sta ti dve punci. A sta oni dve važni ali kaj si tvoja hči želi? To je čisto realna želja, jaz bi samo počakala ali je trenutna ali si pa res želi.
Aja, pa se to. Jaz sem bila nanjo ful ponosna, ker je premagala strah pred luknjanjem ušes, pri 4 letih! Letos se je naučila vozit kolo brez koleščk, plavat brez rokavckov, potapljat, in pri vsem tem jo je bilo na začetku stah in le tega je premagala. Pa nič jo nismo silili, vse njena pobuda. Na to, da otroci premagujejo sami strah in dajejo pobude za nekaj kar vedo, da jih bo strah, dragi starši, ste lahko samo ponosni! Tole je moj argument za to, da se da uhancke, če si jih bo punca res dolgo časa želela.
4-5 je še mlado, ampak ok, ušes je že toliko izoblikovan, da kakih problemov ne bi smelo biti.
Pa za v vrtec/šolo obvezno tak uhan, da se ne more kar zataknit nekje.
Naša si ga je zaželela pri 8. Je dobila za rojstni dan medicinskega najprej a se ji je nekako zagnojilo, čeprav smo čistili. Sedaj jih noče več, in po moje tudi kaki uhani v popku, ustih še kmalu ne bodo poularni.
Vsaj upam.
Joj naredi te lunice, je itak vseeno, če že zdaj ali pa čez pet let. Naredila ji jih boš itak enkrat v roku naslednjih 5-10 let. če jih bo nosila v starosti 15-smrti, 10-smrti ali 5-smrti, pa itak ne igra vloge. Kaj je teh par let proti celemu življenju.
Ne straši pa je z neko bolečino. Pač reči, ja bolelo bo ampak potrpimo, če neko stvar hočemo imeti. Saj se pa stvarem ne izogibamo samo za to ker bolijo, Mal zobe stisnemo pa je hitro mimo. Mene je zobni aparat bolel na začetku, pa ga nisem dala dol. Ko gre na ceplenje bo tudi zabolelo pa pač gremo. Če pač boli, pač boli. Stisni zobe in počakaj, da mine. Tak odnos vsaj jaz vzgajam.