Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Hedonizem

Hedonizem

Mi lahko kdo pomaga, kaj pomeni beseda hedonizem.

Hvala
Lidija

(povzeto po sskj)…..
hedonízem -zma m (Ī) filoz. nazor, da je cilj človekovega življenja uživanje

Sicer se pa ta beseda uporablja tudi v nefilozofskih kontekstih in pomeni enostavno “uživanje”, hedonist je pa “uživač” (npr. v dobri hrani, pijači in mnogih drugih dobrotah, ki jih nudi življenje).

Hojla …

Hedonizem pomeni uživanje predvsem v materialnem smislu, v fizičnem smislu in v zelo egoističnem smislu.
Hedonizem se mnogokrat uporablja kot slabšalnica.

Hedonist je človek, ki laže vsem dekletom okoli sebe, da bi le dale noge narazen.
Hedonist je človek, ki mu diši samo denar, ni važen način, kako je pridobljen niti škodovanje, prizadetost drugih ljudi … zaradi LASTNEGA UŽIVANJA!

Hedonisti uporabljajo subjekt kot sredstvo, da pridejo do določenega cilja – kar pomeni da izkoristijo človeka, sebi v prid, da le pridejo do določenega cilja! Z ljudmi delajo, kot s predmeti – kot z neživim materialom, ki ti omogoči nek rezultat.

Hedonizem izhaja iz filozofije in 1. in 2. etičnega načela – tole kar sem napisala je nekako le povzetek, če potrebuješ več mi povej!

Lp sonček

Naključij ni, vse se zgodi z razlogom! :)

kaksna super razlaga!taksnih kot je soncek rabimo vec!!!!!! tnx

OMG, glede na to, da smo na temle forumu (vsaj po mojih vtisih) predvsem hedonisti, svetujem bogaboječim puritancem, naj se le pazijo, saj jih bomo slej ko prej izkoristili, obravnavali kot neživ material in kajpak neusmiljeno zavrgli, zgolj iz lastnega užitka, seveda.

(Samo res, od kdaj naj bi bila to vrednostna oznaka? :o)

@Oja – Jaz sem na FB strani našel dekle, ki ima za versko prepričanje napisano, da je: goreča ateistka & hedonistka. Človek si po razlagi po teh postih kar zamisli. 21 letno dekle pa tako prazna, materialistična. In, če bi srečal v živo tako dekle bi: ali se ji v velikem loku izognil ali pa zatolkel 500km v zemljo. Vidim pa, da je zelo veliko vodstvenih delavcev v podjetjih in tudi na kakšnih uradih hedonističnega prepričanja, ko so tako brezbrižni do ljudi, da jim ni mar kako živijo zaradi njihovih posledic slabih dejanj ali pohlepa, ali česa drugega. In potem se čudimo, da je Slovenija taka kot je…

Očitno bo potrebna še razlaga besede moralizem.
Hitro razkrinkanje dekleta in kar cele nacije na osnovi dveh samooznačb, ki po vsem tu sodeč nista enopomenski!

Bravo “obramba”, vzel/a si mi besede s prstov! 😉

Na žalost je vse preveč preuranjenih zaključkov, samo da je v igri ateizem!

New Report

Close