Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Helena Žigon

Helena Žigon

Sedaj sem prebrala knjigo Bela Dama, ko jo je napisala Jasmina Kozina Praprotnik o tekačici Heleni Žigon.
To je čudovita knjiga o pozitivnem razmišljanju in dejanjih, ki nam osmislijo življenje.
Sedaj mi je ta gospa še bolj všeč. pa tudi način, kako je knjiga napisana, je name napravil velik vtis. Prava mojstrica pisane besede je ta pisateljica Kozina Praprotnik.
Vsem priporočam, da si to knjigo nabavijo, jo preberejo in še velikokrat bodo segli po njej.
To ni knjiga, ki jo enkrat prebereš in jo potem prekrije prah, to je knjiga po kateri vedno znova posegaš in piješ iz nje modrost našega časa.
Me pa zanima, če je Tanja Žigon Cegnar, ki bere vremensko napoved na TV 1, hčerka od Helene Žigon, saj piše v knjigi, da ima dve hčeri-Nevenko in Tanjo.
Če kdo ve, naj mi napiše.
Drugače pa branje toplo priporočam.

Ja, res je super knjiga. Glede hčerke pa žal ne vem.
Knjiga pa ti da misliti. Ženska pri teh letih. Vau.

Enkrat sem prebrala, da je Tanja Žigon Cegnar doma iz Kopra. Torej najbrž ni njena hči.

Jaz sem si že napisala naslov, da naslednjič ne pozabim v knjižnici…. Neverjetna gospa.

Res rada berem življenjske zgodbe ljudi, ki so nekaj posebnega.
Od pustolovcev (Šeruga, Kvaternik, Tepeš…), do alpinistov (Humar, Grošelj, Zapolotnik…) in drugi. Pa Benka Pulko, družina iz KR, ki je šla okoli sveta….

Še posebej mi je ostala v spominu trilogija Milanke Lang Lipovec. S katamaranom je plula po svetu, v družbi nekega barona…. Res zanimivo branje.
Obljubila je že pred leti, da bo napisala tudi četrto knjigo, vendar je zdaj vse tiho. 🙁
Mogoče kdo ve, kako je z njo?

Tudi meni je knjiga zelo všeč. To je bogata zgodba o človeku, ki nima obstanka. Kaj pa pravzaprav je obstanek ? Če obstaneš, te prevzame motorični in predvsem psihični nemir, ki ti ne da dihati. obstanka torej ni.
Preprečiti ga moraš bodisi z delom, bodisi s športom, bodisi s tekom. Kljub sreči, ki jo imaš v življenju s partnerjem , z družino, obstanka ne sme biti, ker se te sicer poloti stres, depresija, obup, žalost in razočaranje. To pa vemo, kam vodi.
Obstanek nadomestimo z neko umsko ali fizično dejavnostjo, pa če se ta zdi še tako nesmiselna.
Saj tudi uradnih tekov pred tridesetimi leti ni bilo, pa poglejmo sedaj, teci… teci… teci, to je vodilo današnjega življenja.
Čudovito branje, bogate misli, modri nasveti, skratka, to je knjiga za osebno rast,

Jaaa, ta Milanka zelo dobro piše, sem tudi jaz prebrala vse in čakam nadaljevanje. Nisem mogla nehat brat. Mene tudi zanima, kje je zdaj …

Kolk si pa ti butnjena! Kako naj ima ženska nad 80 mlado hči! Tisto bi lahko bila vnukinja po letih!

Kolk si pa ti butnjena! Kako naj ima ženska nad 80 mlado hči! Tisto bi lahko bila vnukinja po letih![/quote]

Tanja Cegnar je stara okrog 60, mislim, da je letos 58 ali 59, nekaj takega.
Toliko o butnjenosti. Upam, da se boš opravičil-a avtorici.

Cegnarjeva ni njena hči. Bi pa po letih lahko bila, avtorica pred mano ima prav glede njene starosti.

sem tudi prebrala in bila navdušena – nad vsem, kar ste že omenile, pa še nad nečim:

ena redkih, ki reče bobu bob v zvezi z NASILNIMI/ZLOBNIMI MATERAMI. Pri nas je beseda MATI tak tabu, da če si živel z osebo, ki te je rodila in ne ustreza temu, kar naj bi mati bila , o tem sploh govoriti ne moreš. takoj zveš jooj mati je pa ja ena sama, ko bo umrla jo boš pogrešala itd itd, čeprav je to človek ki ti je naredil največ zla na svetu in si moral z njim odrezati stik, pomeni pa ti manj kot brezdomec na tromostovju. ampak če to rečeš si nehvaležen otrok, pa čeprav si ji vedno pomagal, stokrat odpustil zlobnosti in se nasploh obnašal več kot zgledno. tu je pa tako lepo črno na belem napisano, kakšne so lahko m… no saj te besede si niti ne zaslužijo, recimo roditeljice. ko to gospa z belimi lasmi izjavi, veš, da je res.

Knjigo bom prebrala.

Tanja Žigon Cegnar ni njena hči, doma je iz Kopra, njen priimek pa izvira iz Renč blizu Nove Gorice. Tudi mlada ni toliko kot izgleda in bi bila čisto lahko Helenina hči po letih.

Tanja Cegnar, super izgled. Spominjam se je tam nekje v začetku 80. let. Danes je lepa in sproščena, takrat pa z obilico treme.

🙋🙋🙋

Res je. Danes super izgleda. Pa zelo prijazno deluje.

Le preberite knjigo Bela dama, ki jo je napisala Jasmina Kozinc in je zelo pozitivno naravnana prav spodbujajoča.

Tanja Cegnar Žigon pa ni hčerka od te super tekačice.

In preberite tudi Kazimira o tekačici Kazimiri Nanut, naše gore list, od iste avtorice.

Tudi ta je navdihujoča, posebno za tekačice.

New Report

Close