Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Helicobacter Pylori

Helicobacter Pylori

Mene pa zanima, kakšni so znači okužbe s to bakterijo.
Že dlje časa mi je namrač slabo, ne sicer močno, včasih bolj, včasih manj, malo mi gre na bruhanje, včasih me boli želodec, se mi pa ful riga.
A bi to lahko bilo to?

PS, saj bom šla k zdravniku.

Znaki so znaki gastritisa – vnetja zelodcne sluznice. Pekoc obcutek pod zlicko, tiscanje, spahovanje, bolecine v zelodcu, slabost..

Ni nujno vsak gastritis povzrocen z HP. HP se doloca z odvzemom koscka tkiva zelodcne sluznice med gastroskpoijo, kot ponovno preverjanje po zdravljenju s shemo dveh ali treh antibiotikov, pa mnogokrat dihalni test.

Maja*

znaki so takšni, kot ti je odgovorila predhodnica. okužba z bakterijo pa se ugotavlja tudi s krvno preiskavo, ki ti jo (poleg javnih laboratorijev) lahko opravijo v vsakem zasebnem laboratoriju – rezultat izveš v cca 10 minutah, cena testa pa je okoli 15 E.

lp, k.

njabrž, da se res da ugotovit z krvjo, samo če tudi bi bil krvni test poz. je najbrž potrebno opravit GS, če so težave. to je kot pri celiakiji, ko se lahko vzame kri za genetiko, pa kri za serologijo, in če je vse pozitivno ali pa tudi ne in so težave in obstaja utemlejen razlog opravijo še pregled črevesnih resic.

Helicobacter pylori je zelo pogosta zadeva, živi pa v kislem okolju, tako da če imaš preveč kisline, jo zagotovo imaš. Bakterijo se ugotavlja pri gastroskopiji.
Potem dobiš hude antibiotike, pazi da jemlješ ob tem še lca jogurte, če ne sledijo hude driske. Dala čez, imela bakterijo, zdaj že 8 let nimam več težav z želodcem….

A pa je gastroskopija nujna? Ker če se bakterijo ugotovi v krvi oz. z dihalnim testom, zakaj potem še gastro?

Leta 98 so jo lahko ugotovili le z gastroskopijo – na krvi se ni pokazala – ne vem, kako je danes. Mislim, da je tudi hujšanje ena od tegob bakterije, saj se hrani s hrano, ki jo zaužijemo, nato napade zaloge.
Zdravi pa se z antibiotiki.

Jaz sem jo prebolela lani, gastroskopija je bila obvezna. Če se tega pregleda bojiš ti zagotavljam, da ni takorekoč nič hudega. Traja deset minut, če lepo slediš navodilom sestre, bo vse v redu poteklo. Potem dobiš res močne antibiotike. Jaz se sedaj počutim res odlično, z ozirom na to kako grozno slabo sem se počutila prej. Čimprej do zdravnika, ne bo ti žal.

Zakaj gastroskopija? Da se ugotovi, koliksne poskodbe zelodcne sluznice so nastale in ce morda niso celo vec kot samo razjede. Ni prijetna, se pa prezivi (dala 2x skozi).

Maja*

Pozdravljeni!

Star sem 17 let in imam probleme z želodcem že od februarja. Sprva nisem imel apetita, hude slabost, potem sem se slabo počutil po obrokih, potem sem se slabo počutil če nič nisem jedel, potem me je peklo v grlu in se mi vseskozi spahovalo.

Zdravnik mi je predpisoval emozul, ki sem ga jedel 2 meseca. Prejšnji teden pa so mi na testiranju bakterije hp po blatu ugotovili da je prisotna.

Zanima me, ali je dejstvo da imam bakterijo že od takrat, saj se vseskozi od februarja počutim slabo, zdravje mi je nihalo oz. se je bakterija razvila iz česa drugega?

Zanima me kakšne posledice mi je lahko naredila bakterija in taka količina zaužitih tablet?

Dobil sem antibiotika fromilid 500mg in hiconcil 500mg, ter zaviralec emozul 40mg.
Tablete bom jemal 1 teden torej še 2 dni, potem pa še 10 dni emozul 20mg zjutraj in zvečer.
Počutim se slabše kot prej ko nisem začel z zdravljenjem.
Zanima me kolikšna možnost je, da ne pozdravim bakterije po teh tabletah in kaj potem če jo ne ozdravim.

Ali bo moj želodec sploh še kdaj zmožen prenesti kozarec gazirane pijače, ali kakšno mastno jed in kakšna je možnost, da ko pozdravim bakterijo bodo težave še vedno pristone.

Hvala za odgovore.

Tilen

New Report

Close