Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Hello Kitty torta

Hello Kitty torta

Ali je katera že delala Hello Kitty torto? Zanima me s kom bi bilo bolje obložiti torto – s marcipanom ali s “ponarejeno” tičino maso? in če ima še katera model za telo 🙂

jAZ SEM JO NAREDILA S SMETANO. oDLOČNA IN PRELEPA JE BILA.

Ne rabiš delat cele iz tičino mase, pol je pa presladka. Sam figurco gor.

Iiii… eno luštno sem najdla.

http://www.mojalbum.com/1silvija/torte/torte-hello-kitty/17025894

joj, sam tale je pa res lepa, lepa, lepa – jaz bi jo kar težko razrezala 🙂

Uf, čudovita. Sam ta je pa že profesionalna.Jest bi rabla sto let, da bi tako nardila.

Bi se rada lotila, pa ne vem, kako.A bi lahko ktera napisala, kako narediš to figuro gor na torto? A to iz marcipana izrežeš, al kako?A daš papir povrhu, pa pol izrežeš…. pojma nimam. Na pomoč!

Ti se kar loti. No, jaz ne delam nikoli torte iz tičine ali marcipana, ampak vedno okrasim s smetano. Glede na to da nisem profesionalec, sem za torto Hello Kitty dobila take pohvale in sploh niso verjeli, da sem jo jaz naredila. Če koga zanima, takole:
Spekla običajno čokoladno torto. Po vrhu premazala s smetano na gladko. Na to belo gladko podlago sem z zobotrebcem narisala obris H.Kitty (ni nič težko, ker je enostavna figurica, sem zraven gledala slikco). Nato sem ta obris orisala s čokoladno črto (kos jedilne temne čokolade dam v vrečko v vogal in v mikrovalovko, nato odrežem res miniaturno luknjico (vogal vrečke) ter s tem rišem. Ko je narisano, vzamem preostanek smetane (en mali lonček) in dodam rdečo ali roza barvo (jaz sem dala kar par kapljic malinovega ekstrakta – tiste male stekleničke in je prišla lepa nežna roza barva). To smetano dam spet v vrečko (seveda navadna vrečka za zamrzovalnik) in odrežem vogal – spet čisto miniaturna luknjica. S to smetano potem napolnim po pokicah mašnjico in oblekico od HeloKitty, ostalo (obraz in roke in noge) pustim belo, le narisano s čokolado.
Poskusi, ne bo ti žal.
Preostali del torte ob strani (stranice) pa nabrizgam kombinirano bela in roza smetano.

Odgovor na prvotno vprašanje: ne oblagaj cele torte z marcipanom, ker ti bo popokal in se trgal. Lahko z maso tičino, meni je smetana še najljubša in eno figurco gor iz marcipana ali tičina izrežeš, kot je že ena napisala. Modela pa tudi ne rabiš. Spečeš okroglo in jo obrežeš v obliki glave, če pa želiš celo Kitty, pa spečeš pravokotni biskvit in ga izrežeš v obliki kitty. Slik imaš pa na netu dovolj, le pravo velikost še določiš in voila!

Za: bi se lotila, sam…
Ja, daš papir povrhu marcipana, potem pa izrežeš.Ni težko, sam mal živcev, pa mirne roke pa res rabiš

Men se pa zdi, da to sploh ni družina, ampak samo ena muca, ki jo je enkrat nekdo tako narisal, pa se je prijela, ker je tko luštna.
In tista torta Kitty tamle gor med posti je pa tud men svetovna. Vse pohvale tistemu, ki jo je delal.

Modeli za razne torte se dobijo na Brnčičevi.

Na brnčičevi nimajo modelov Kitty, sem bla ravno danes tam. Imajo pa zajčke, pa knjige, pa… joj, sm jezna. Vse majo, sam Kity ne. Grrrrrr…….

z marcipanom je bolje!

Izbira med marcipanom in tičino? Se strinjam tudi jaz – MARCIPAN

Z marcipanom ne moreš obleči cele torte, ker se trga. Je pa res, da je boljši po okusu.

Mah, kakšen marcipan, pa tičino. S smetano je najboljša. Z marcipanom jih oblačijo v slaščičarnah, pa so ZANIČ. Sam cuker.Lepe pa so, to pa res.
V bistvu se je treba odločit, a mate rajš lepo, al dobro, pa tud brez marcipana je lohk lepa.Tisto figurco, kot je zgoraj ena slikana na moj album se lepo dol vzame, pa je.

Se čist strinjam s to je to. Tisti tičino nobeden ne poje, vsak ga sfrca stran.

Jaz bi pa rada naredila torto iz marcipana in sicer v obliki Hello Kity. Pa ne vem kako dobim roza barvo in kako jo zamešam v marcipan, da bo to nekako zgledalo?

Marcipan lahko barvaš z jedilnimi barvami. Kapljico ali dve daš na kos marcipana in mesiš tako dolgo, da je enakomerno obarvan. Samo natakni si rokavice za to početje.

Lahko pa za Hello Kitty obarvaš smetano, premažeš po vrhu in nazadnje obrobiš z belo (nepobarvano) smetano. Oči in nos si posebej pripraviš iz stopljene čokolade (na peki papirju) in postaviš na torto.

Če ne maraš umetnih barvil, poskusi s sokom rdeče pese ali z malinami.

puste vi hello kitty ona je samo moja napisala mi je po fejzbuku pa po msnju da me ma rada vec od vsh pa rekla je da ste vi bodale ona ma mene rada pa jst sem kraljica sej ma ona pru vi ste budale haha pa torto sam sm jst nardila sm jst hvala za pohhvale mva mva rada to slism vi male kukavice jst sem zvezda petja pa treniram otroski top model

Včasih so se punčke igrale s punčkami, danes pa z računalniki.
Kaj hočemo. Novi časi, novi običaji.

Ne vem , jaz se ne strinjam. Sm za očeta delala torto, ki sme jo oblekla v celoti z marcipanom, in ni nič popokal…

New Report

Close