Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek HELP – tunina omaka!

HELP – tunina omaka!

Včeraj zvečer sem naredila tunino omako in jo je seveda nekaj ostalo. Danes pa mi moj pravi, da ima čuden vonj in da se tuninih zadev ne sme pogrevati. da je to strup! Zanimivo, da je isto rekla tudi moja mama, glede pogrevanja.

Zdej pa ne vem, a je to res al ne, meni ne smrdi nič, ampak po vseh teh izjavah vseeno nisem prepričana, če je zadeva užitna in če se jo lahko pogreje – in če ne, zakaj ne?

Hvala!!

Če je bila omaka od včeraj zvečer v hladilniku in nisi po njej brazdala s polizano žlico/vilico, je omaka v redu. Sicer ne.

kakor je meni jasno, se ribe ne pogrevajo…strup. zakaj, ne vem…pa gobe ne, pa krompir…

http://lmgtfy.com/?q=se+lahko+pogreje+tunino+omako{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}3F

Mnja, hvala, bom tvegala in poskusila. Strička gugla pa sem vprašala, ampak mi je povedal točno to, kot tebi, predvsem navodila kako se jo naredi, kak konkreten odgovor pa žal ne. SČ ve več! 🙂

No, glej, jaz mislim, da je omaka v redu (razen če ima res čuden vonj, ampak to nima veze s tuno). Sama bi to pogrela.
Glede pogrevanja ostalih zadev – zlasti glede pogrevanja krompirja je prava panika, ampak čisto neosnovana. Seveda pogrevanje jedi ni optimalno, ni pa to nujno strup (dobro, gobe so delikatna reč). Sama krompirja tudi ne pogrevam, raje si ga na novo skuham, ga pa jem, če je kdaj taka situacija.

Tole o strupu je čisti bla-bla… Vse zadeve se lahko pogreje, le nekatere pogrete pač niso posebej slastne. Npr. pomfri.
Strupene pa še zdaleč niso.

Odgovora strička G nisem brala :), ti pa lahko povem, da se tuna kot taka čisto kamot pogreva oziroma je dalj časa. Pečeno tuno, ki je ostala od prejšnjega dne naredim naslednji dan v omaki s špageti, v primeru, da je pa tega več, pa tunino pašteto. To imam tudi po cel teden v hladilniku.

Tole o nepogrevanju krompirja je en brezvezen stereotip, brez škode ga pogreješ.
Mogoče ni več tko dober kot sveže kuhan, vsekakor pa ni v pogretem krompirju nič škodljivega.

New Report

Close