HELP -Vklopljen internet v tujini
Ali mi vklopljen internet na telefonu v tujini, brez da ga uporabljam, pobira kakšne “inpulze” dol.?
Boste vprašali zakaj pa boš imel vklopljenega, če ga ne rabiš?
Izključno zaradi telefonije preko WhatsApp, če kdo preko te opcije, da sem dosegljiv.
Odgovor rabim nujno, ker avijon jutri zjutaj leti
Ob živce me boš spravu (saj ne, hecam se) kaj pa vem kaj so to aplikacije, nekaj ropotije je gor, kaj se pa kaj reče komu pa ne vem. Naprimer kaj bi to bila aplikacija?
pobira, če si na simobilu imaš pa opcijo da si vklopiš opcijo eu neskončno če oš po evropi, koštal te bo 3 eur na dan takrat k uporabljaš, ja ni pocen je pa sigurno cenejš kt če gostuješ pa koristiš podatke.
https://www.simobil.si/tujina/nic-vec-skrbi-zaradi-visokih-stroskov-v-tujini
Ob živce me boš spravu (saj ne, hecam se) kaj pa vem kaj so to aplikacije, nekaj ropotije je gor, kaj se pa kaj reče komu pa ne vem. Naprimer kaj bi to bila aplikacija?[/quote]
aplikacija je program, katera opravlj adoločeno funkcijo. npr. razne igre, potem maš tle youtube z vsem kar sodei zravn….
saj maš aplikacije pod ikono (kvadratna ikonca sestavljena iz 9 malih kvadatkov)
pobira, če si na simobilu imaš pa opcijo da si vklopiš opcijo eu neskončno če oš po evropi, koštal te bo 3 eur na dan takrat k uporabljaš, ja ni pocen je pa sigurno cenejš kt če gostuješ pa koristiš podatke.
https://www.simobil.si/tujina/nic-vec-skrbi-zaradi-visokih-stroskov-v-tujini%5B/quote%5D
Se čoham po glavi in nikakor ne razumem, zakaj mi bo naprimer igrice dol vleklo, če jih pa ne bom igral (je to morda zaradi stanja pripravljenosti)?
Si mobil je operater.
Ob živce me boš spravu (saj ne, hecam se) kaj pa vem kaj so to aplikacije, nekaj ropotije je gor, kaj se pa kaj reče komu pa ne vem. Naprimer kaj bi to bila aplikacija?[/quote]
aplikacija je program, katera opravlj adoločeno funkcijo. npr. razne igre, potem maš tle youtube z vsem kar sodei zravn….
saj maš aplikacije pod ikono (kvadratna ikonca sestavljena iz 9 malih kvadatkov)[/quote]
Gledam kvadratke in eden od teh je tudi ju tube. Gunarju sem zastavil vprašanje, zakaj mi bo trošilo “impulze” če bo internetna povezava vklopljena, le da bo v mirovanju, ker ne bom nič uporabljal?
Veš, mam trdo glavo, moraš me razumet
Lep pozdrav.
Sem bral da iščeš vrt. Škoda da se una teta ne javi.
Pomladna ti bom po domače povedal. Internet v tujini bi imel vklopljen, zgolj in samo za telefoniranje, ker je ena aplikacija ali kako se reče ki v bistvu brezplačno govoriš po telefonu po celem svetu. Reče se ji WhatsApp in to funkcijo imam namontirano.
Določene aplikacije se ti same sinhronizirajo, naprimer mail, posodobitve aplikacij, kakšne vremenske aplikacije,…
Izklopi vse sinhronizacije (predvidevam da je android) vseh računov, onemogoči samodejno posodabljanje,…
Drugače pa lahko preveriš koliko podatkov porabiš na dan z določenimi aplikacijami in nato preveriš stroške, vendar je to zdaj že prepozno. Jutri namreč že letiš.
Oj. Si mi dokaj dobro preprosto razlago dal.
Hvala.
Aja, upajmo da aeroplan ne bo dol padu, ker bom pol sam ostal.
Lep pozdrav.
Sem bral da iščeš vrt. Škoda da se una teta ne javi.
Pomladna ti bom po domače povedal. Internet v tujini bi imel vklopljen, zgolj in samo za telefoniranje, ker je ena aplikacija ali kako se reče ki v bistvu brezplačno govoriš po telefonu po celem svetu. Reče se ji WhatsApp in to funkcijo imam namontirano.[/quote]
In zato lahko izklopiš mobilni internet in se povežeš v brezplačno omrežje WIFI in potem kličeš kogarkoli želiš. Res pa je, da ne boš skozi dosegljiv. No, če je to nuja, potem je pa druga pesem.
PS: Una teta je očitno samo vrgla kost. Za kreg in prepucavanje. Ha, ha, jaz sem pa še vedno optimistka in verjamem, da so ljudje pošteni in nekateri celo dobri po srcu.
Ce imas vklopljeno gostovanje bos placal prenos podatkov pa ni vazno ali za whatsapp ali pa za branje facebooka. Vse te aplikacije se osvezujejo, da preverijo, ce imas kaksno novo sporocilo.
Jaz prenosa podatkov vecinoma ne izklapljam, ker imam pokrito gostovanje za vecino drzav po svetu tako, da ob pristanku letala vklopim povezavo nazaj in gledam yt oz. poslusam streaming (Spotify). Je pa res, da mi ob neomejenem prenosu podatkov pri nas omogocijo, da lahko s temi podatki skoraj neomejeno gostujem tudi v tujini. Se pravi me stane isto ali podatke uporabljam tu ali pa v tujini.