Hemoroid Faktu
Zdravo. Na forum se obracam z vprasanjem o osebnih izkusnjah s hemoroidi. S to tegobo sem se srecala prvic v zivljenju, imam samo en “izrastek”, ki pa ne boli. Odvajam brez tezav, na wc papirju je opazna majhna sled krvi. Zdravnik mi je predpisal Faktu kremo zanima pa me ali imate z omenjeno kremo kaksne izkusnje iz prve roke? Predvsem me zanima v kolikem casu se stvar sanira in kaksno kolicino kreme ste aplicirali? Trenutno jo uporabljam dva dni, kaksne spremembe ni moc zaznati.
Konec tedna imam kontrolo, vseeno pa bi rada slisala se kaksno osebno izkusnjo, ce ne gre za prevec intimno vprasanje. Hvala in lep vecer.
Krem je na slovenskem tržišču kar nekaj nekatere pomagajo bolj druge manj vsak reče drugače. Ponavadi zunanji hemeroid sploh če se je to prvič pojavilo sam izgine ob mazanju. Edino kar moraš skrbeti je da je blato mehko ter da se pri odvajanju ne napenjaš preveč (seveda če je blato trdo). To je največja verjetnost da bo hemeroid ostal .
Najlepsa hvala za odgovora ter nasvete. Na hrano sem zacela s tem tednom malo bolj paziti (vnesla vec vlaknin), sicer pa tudi naceloma drugace nisem imela slabe prehrane. Prav tako bom povecala vnos vode. Upam da bo kmalu bolje. Srbi me ne, je pa res da me je srbelo preden je bunkica (no, ni ravno v obliki bunkice, morda bolj polezana bunkica) nastala. Bom mazala dalje.
si naredi – sedeče kopeli iz rmana…
jaz sem se sicer dolgo časa mučila z notranjimi…zdaj gre počasi na bolje …
od zdravnika sem imela predpisane tiste svečke…pa ni bilo kaj znatno bolje po njih – malenkost mogoče…sem si pa sama nabavila kremo iz avstrijskih lekarn (pri nas se je ne dobi) hasensa…to pa je res prva prava pomoč… je pa res potrebno aktivno dolgotrajnejše mazanje…
Edina krema, ki res blaži težave, je Hadensa, Kupiš jo kjerkoli v Avstriji, cenejša je od vseh naših. Drugače pa je mene muk s hemeroidi rešil Donat. Pol litra na dan, nobenega pritiskanja ni, vse kar pade ven, in ker ni pritiskanja, ni bolečine, tudi srbenja ne, nobenih težav nimam, dokler par dni ne pozabim spiti Donata,
Tudi meni se je po tretjem porodu pojavila ta težava. Sprva sem tudi uporabljala to mazilo, vendar nekega večjega učinka ni bilo. Malo je oblažilo , potem pa se znova pojavilo. Na koncu sem si začela vsak dan mazat z navadno solejo. zjutraj in zvečer sem to naredila in morem rečt,, da se je zadeva nenormalno izboljšala. to počnem že kar lep čas in imam mir.