Hemoroidi – pomoč!
Prosim za pomoč, včeraj dopoldan se mi je naredila po opravljanju velike potrebe bunkica na vhodu v anus. Bunkica je kar velika, boli ko sam hudič, se pa včasih premakne malo globje, večinoma pa je zunaj. Z prstom jo lahko potisnem bolj noter, a preveč boli, hkrati pa potem pride sama nazaj ven. Ker nimam zdr. zavarovanja in me zelo boli, me zanima, če ima kdo nasvet, s čim si lahko pomagam in ali je nevarno da to poči ali bo samo izginilo? Komaj hodim, še tezje sedim..je pa precej velika in res boli, boli pa predvsem na otip.
Hvala za vsak nasvet,ker sem obupana in sploh ne vem, kaj naj naredim.. hvala, lp
Isto nadlogo sem imela skoraj cel mesec. Pa ravno na dopustu in morju Prvi teden je bilo obupno, potem je šlo na boljše. Mazala sem zvečer s Hemopropin gelom in zjutraj z Modolexom (lekarnarica rekla, da kombinacija ni problem). Po obisku WC-ja sem se pucala z onimi robčki, ki se za to namenjeni (kaktus je na embalaži narisan). Po dveh tednih se je nadloga začela manjšati in ni več bolela. Po štirih tednih je izginil. Sem pa ves čas merkala, da se nisem napenjala na WC (jedla ful sadja in se nalivala z Donatom).
Pomaga tudi, če košček masla odrežeš oblikuješ v svečko (kot svečke za otroke), zamrzneš in potem vtakneš v danko.
Namasti notranjost, izhod in hkrati ohladi.
Po opravljeni potrebi se umivaj z mrzlo vodo, poskrbi za redno prebavo (da se ne boš napenjal), veliko sadja, zelenjave, jogurti, enolončnice…Izogibaj se sendvičev, salam, sirov, pohanja…Pojdi v lekarno in kupi mazilo za hemoroide (povej za težave). Izogibaj se sedenja, najbolj se težave umirijo ob ležanju. Upam, da bo v nekaj dneh minilo, če ne bo treba obiskati zdravnika. Vse dobro!