Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hepatitis B

Hepatitis B

Pozdravljeni

Tisti, ki niste dali otroka cepit proti Hepatitisu B. Zanima me ali ste napisali kako izjavo oziroma, kaj ste storili, ko je otrok imel sistematični pregled pri katerem so tudi izvedli omenjeno cepljenje. Ali je dovolj, če rečeš, da ne želiš cepiti otroka? Me resno zanima, ker ne vemo, kaj je potrebno storiti. Imamo pa kmalu pregled.

Hvala

Pri prvem otroku (pred dvema letoma) sem morala podpisati v kartoteko (sem navedla vzrok zakaj ne dam cepiti), pri drugemu (pred slabim mesecem dni) pa sem samo povedala, ni mi bilo treba nič podpisovati in tudi zdravnica ni nič spraševala.
Glede na občutek bi rekla, da ni več tako strogo, da ga moraš dat cepit, drugače…

Mene pa nekaj v zvezi s tem zanima. Poznam sovrstnico, ki ga ima. Dobila ga je kot otrok pri operaciji in do 30-ega leta ni vedela, da ga ima. Od kdaj cepijo torej? Naša generacija zgleda ni zavarovana pred to boleznijo, ki je neozdravljiva, pobere te v najlepših letih, prej pa nekaj let samo še životariš.

a je prijateljico že pobralo? ker se mi zdi da so njena najlepša leta že mimo…

Naša generacija ni cepljena niti za A niti za B. Človek s ščepcem soli v glavi bo izkoristil prvo priliko in se cepil proti obema. Jaz sem dal otroke cepiti tudi proti A (na srečo je B v rednem programu cepljenja).
Res pa je, da so tisti, ki niso cepljeni delno zaščiteni na račun tistih, ki smo, pri nas bo to kmalu velik delež populacije. Če pa kdaj v življenju pomoliš nogo izven območja z visokimi medicinskimi standardi in stopiš v kakšno deželo tretjega sveta pa si v relativno veliki nevarnosti za okužbo.

Alo, če bi vedela, kako v redu punca je to, oz. je bila, ne vem, če je še živa, ker že leto dni nimam informacij o njej, ne bi napisala tako grdo. Životari ja, gre za neozdravljivo cirozo jeter. Vsakič ko zboli, je lahko ………….., zboli pa vsako leto, bolezen oz. životarjenje se vleče mesece, morda kak mesec normalno funkcionira, nato pa spet zboli. Že leta se ponavlja isto. Samo čaka, kdaj je več ne bo ob svojem sinku, ki ga je rodila, brez da bi vedela, da ima ta virus v sebi.

New Report

Close