Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Herbalife in druge priamide

Herbalife in druge priamide

Znanka prodaja te izdelke in splošno se tako vsake dve leti vključi v neko novo podobno zadevo, hodi na izobraževanja, motivacije, sejme in kaj vem kaj še vse. Potem seveda tudi najeda. in mi kaže slike lej ta zasluži tolk in tolk. N sedaj mi kaže neko fotko ene ženske Slovenke in pravi, da mesečno zasluži 30.000-40.000 evrov. Ji razlagam, da je to verjetno cel mesečni promet s.p. (jaz še tolk nimam v firmi vsak mesec). Pa pravi, da je to mesečna neto plača.

Ne morem verjet, pa to je potem več kot tajkuni dobijo mesečno. In ne nisem se zmotila pri nulah. In potem, če se spomnim energetskih delavnic, je nekak logično. Vsak mesec najdeš 10-20 naivnežev, da vplačajo mesečno priključnino na energetski veslojski vir in je.

Torej je možno. Zdaj me pa zanima kako dolgo je to možno? Ker moja firma tudi kak mesec naredi fajn prometa, ampak potem dva meseca skoraj nič in ko letno povprečim smo tam tam, ampak še vedno govorim o prometu (odštej material, davke, računovodja, prispevke, bencin,…) ona pa govori o neto zneskih.

Kaj v tele herba, pa zlaet, pa energetske, pa numerološke, pa tapervere, pa kozmetične se davčna, in carina in kaj vem kdo nič ne vtakne?
Meni so zadnjič prerešetali službeni kombi in eno skladovnico papirjev, da so me milostno spustili naprej. Na faci pa tisti izraz – aj bi vačing ju.

In ti resno verjameš te pravljice?

To so sektaši, nori ljudje. Ja mogoče ustanovitelj res prejema nekaj časa tak dohodek, ostali sledilci si delajo samo stroške. Ta prikazovanja uspešnežev v poslu so pač enostaven mamac za tepce. Je pa res, če bi prodal robe vsak mesec za 200-300 tisoč € bi sigurno zaslužil med 20 in 30 tisoč.

Ja pa saj to – kdo pri bogu milem proda robe za 300 jurjev – to je tok robe kot jo proda en megamrket v 5 dneh, če ni praznikov (delal na blagajni in vem kakšen je dnevni izkupiček). Veš koliko folka gre dnevno čez en megamarket v supernovi in kolko jih lahko en človek obdela tako mimogrede popoldne ob kavici in predstavitvi šejka. Je pa res, da so cene navite v nebo.

Samo kje je tu davčna, nič se v te prodajlce ne spuščajo, mene pa je… za vsak cent, pa vsak certfiikat, dovoljenje, pa kaj vem kake predpise moram še imeti.

Razni taki ti težijo, te hočejo vključit v sistem. Govorijo o bajnih zaslužkih, kako super je vse in tako naprej.
Potem pa malce povprašaš in ugotoviš, da se vozijo okrog s svojim avtom, na svoje stroške, porabljajo svoj čas. Zaslužek pa bo, ko prepričajo te ljudi. Vprašaš koliko je zaslužil pa prizna, da še nič, ker je začetnik. Seveda pa trdi, da bo imel bajni zaslužek.

Pa daj ne verjemi teh neumnosti, no. Nakladajo, da kar glava boli.
In, kako točno naj bi ta tvoja kolegica vedela, koliko zaslužijo? Ker jim tako rečejo? :)))))

Ah kje. Ogromno zaslužijo samo ljudje, ki so v teh strukturah že od samega začetka (npr. ustanovitelji) – tisti ljudje so res faking milijonarji. Za naivneže, ki se priklopijo na Herbalife, ORganogold, pitaj boga kaj še vse pa to pomeni le obvezno vplačilo (pri Organogold vem da je največji paket 1500e, kar moraš nujno plačat, da lahko sploh začneš delat BAHAHAHA), potem pa ko po parih mesecih ugotovijo ,da iz tega ne bo nič – obupajo. Mogoče jim uspe privabiti nekaj kolegov, da tudi oni vplačajo. In tako piramidni sistem preživi.

Zapomnite si, če morate plačati, da bi začeli delati – niste zaposleni, temveč stranke!!

Mam kolegico, ki dela preko študentskega servisa za par sto evrov na mesec. Jeseni sva se dobili na kavi in obsesivno me je vabila v nov piramidni sistem, ki je ZAKON in da bom parih mesecih bogata in ne vem kaj še vse..no, reva je vplačala 2500e (najbrž celotni njeni prihranki), da je dobila neko čokolado, da jo je prodajala – a glej ga zlomka, od te kave je minilo pol leta, ne duha ne sluha o bogastvu: vse skupaj pa je že davno nehala prodajati. Kaj se je zgodilo z 2500e nočem vedeti, vendar je bil ta korak več kot očitno dobra šola za življenje.

Ne nasedajte!!!

Aja še bolj smešno je pa (bahaha, še zdej mi gre na smeh) en znanec, ki isto prodaja neko sranje v teh piramidnih sistemih zanč objavi na fbju, da gre na Sejšele s svojo punco in da bosta 3 tedne preživela v luksuznih apartmajih, ki stanejo 1600e na noč. PA KOMU LAŽETE? 😀 Doma živi pri starših s predpotopnim pohištvom in zdej bo za sejšele zapravil po tamalem 35 000e za 3 tedne? HAHAHAHAHA!! Taki ljudje tako lažejo sami seb, da si na koncu že kar verjamejo.

Pa saj ti zaslužki bi naj bili transparentni? Če gre za resno organizacijo, ki ne prodaja megle, bi morali imeti dobičke črno na belem, da lahko z njimi prepričajo nove vstopne člane. Kar reci ji, naj ti pokaže, da ženska res toliko zasluži, saj to bi bila najbrž tudi najbolj učinkovita reklama za podjetje. Seveda pa resno dvomim, da bo imela kak tak papir pri roki….

Se strinjam s honeey2 – če moraš plačati, da začneš delati, si stranka.

Sem pred leti tudi sama prodajala posodo, vendar smo popolnoma vse dobili na reverz, nič ni bilo treba kupiti in ko si nehal, si pač enostavno kovčke z opremo vrnil.
In meni je bil tak sistem čisto logičen, oprema na posojo, naša pa je bila provizija od prodaje… in urejeni vsi papirji, kot jih je bilo treba takrat imeti.

Ena taka je mene prepričevala, ko jo je ena znanka pripeljala. Mi je razlagala o bajnih zaslužkih, ki jih je imela preteklo leto. Reva, pa s torbico za 5 eur, čevlji pošvedrani, frizura klicala po urejanju…Skratka če ima toliko bi vsaj nekaj namenila temu, da zgleda urejeno in poslovno.

Obljubljajo pa ni da ni.

Herbalife in ostale idelke dobiš v tujini kot so poljska,bosna, za 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} cenejše in jih tu zaradi slovenskih cen lahko tudi dražje prodajaš.

Vem za herbalife,kolk je pred leti bil drag,ena navaden šejk sje stal 42 eurov,na poljskem,E-Bay pa si dobil za 8,90 eurov in ja ljudje so dobesedno služili s tem.Drugače pa ne nasedaj zdravilnim močem teh napistkov,ker ljudje so dobesedno zbolevali za temi stvarmi,ker jim je čist zamašilo jetra,uničilo črevesno floro,….

Previdno pri nategih.

Imam par prijateljev, ki sta kar nekaj let furala Amway in v to zgodbo tudi trdno verjela…dokler ju ni srečala pamet. Do takrat pa, ni da ni.. hala Tivoli, “go diamond”, izobraževanja na Rodosu.. vse so dodatno plačevali oz. sami financirali. Z njima se nisi hotel peljati z avtom, ker sta imela ves čas v radiu motivacijske govore njihovih gurujev…takrat sta govorila, da jima v treh letih ne bo treba več delat, ker se bo njuna mreža preživljala sama… no danes se samo še kislo nasmehneta, če ju kdo netaktno povpraša po tem..

H…lifarji so pa svoja sekta in je v bistvu kar grozljivo gledat..Lani jeseni smo bili v enem od rovinjskih hotelov, kjer smo naleteli na njihovo balkansko konvencijo. Da se ti milo stori.. v hotelski zajtrkovalnici 20 metrski pult vseh mogočih dobrot.. oni pa one svoje šejke namesto okusnega svežega sadja in jajčk.. Vsak s kufrom v dimenzijah 30×40 cm (no eni so imeli tudi manjše, pa punce take okrašene s kristali) not pa pilule vseh barv, pa so si našteli v dlan in pogoltnili s šejkom. Vsi v trenirkah, majicah, štumfih s H znakom, po moje so imeli celo gate popisane. Kako prazno mora biti življenje nekoga, da v to potegne celo družino (veliko je bilo parov, celo z malimi otroci, pa z dedki in babicami)..

Zakaj davkarija pusti te piramidaše pri miru?

Večina stvari se prodaja brez računa, brez davka, piramid pa je malo morje.

Saj meni je jasno in nisem v življenju še nič kupila. Ampak kako druge prepričat z normalnimi logičnimi argumenti, da to pač ni mogoče. Bolj ko jim tupim, da nekaj že časovno ne gre skoz, kaj šele cenovno, kosovno, stroškovno, bolj mi tupijo, da ne razumem.

Res ne vem kaj ne razumem – potne stroške moram odvest, servise isto, mobitele, nete, material je treba plačat včasih vnaprej, davek isto, prispevke isto, stranke je treba poiskat, se jim posvetit, predstavit, razložit, napisat ponudbo (včasih po tri – lux, minimalnoin srednjo varianto), vse to vzame čas in denar. A folk res ne kapira, da je za denar treba delat, se pripravit (včasih predpriprave vzamejo več kot sam delo), potem pospravit, tudi kaj posrevisirat.

Tako kot uni bumbarji, ki mi pravijo koliko prišparam s svojim motovilcem – kaj pa moj čas, nakup motike, iti v knjižnico ali poslušat omino izkušnjo o gojenju motovilca, nakup semena, primeren prostor za sejanje, za shranjevanje…. To nič ne seštevajo ali kaj.

Če je en izdelek npr. 30 evrov od tega gre tebi 10 evrov. Obsik strank (2 eura za bencin do stranke, pol ure, da ji pokažeš katalog in razložiš – pol ure mojega dela je 3 evre, testni šejk, urejnost)-to odšteješ od 10 evrov, je torej na izdelek 5 evrov. potem takem 30.000 evrov/5 evrov – moraš prodati 6000 izdelkov. Če vsak starnka vzame 5 izdelkov je to 1200 strank na mesec.Vsaka ti vzamesi pol ure oz. kontakt 10 minut, potem izpolniš naročilnico, pošlješ, prejmeš dobavnico 10 minut, kako svetovanje ali administracija še 10 minut- 1200* po 0.5 ure je 600 ur na mesec. Torej delaš reci in piši 25 dni po 24 ur na dan.

Mogoče moja matematika zelo šepa.

Bila enkrat na tem predavanju od Herbalajfa, šla sem pa zato ker je bil oglas na strani Zavoda za nezaposlovanje, noro kajne? Da so taki oglasi na tej strani, in sploh ni bilo napisano Herbalajf, seveda ne napisano je bilo nek zdravstveni svetovalec. Jaz naivnica se javim, me povabi ena ženska na predavanje v nekem hotelu v centru Ljubljane. Samo ena beseda OBUP, še na koncu me je ženska silila v to, sem komaj ušla.

Ljudje upam da ne boste nasedli, samo preč od tega sranja!

http://www.360stars.com/slovenija/live-smart-360/

Me je prijateljica v to silila. Ma nisem šla. A je kdo v tem ve kaj o tem?

Hvala

A United States senator has called for an investigation into the vitamin and supplement company Herbalife, which he has accused of being a “possible pyramid scheme”.

http://www.abc.net.au/news/2014-01-24/us-senator-edward-markey-calls-for-fraud-investigation-into-her/5216970

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Piramidni sistem prinaša profit samo prvim ljudem na lestvici, morda prvim desetim v naši mali državi, ki ima majhen trg, za ostale prodajalce pa samo stroške, morda za koga bolj spretnega še malo profita – lahko vsaj zase ceneje kupuje, če veliko proda naprej. Cene so pa ohoho visoke.

Ne boste verjeli, amway še živi, asea prodaja specialno obdelano slano vodo, herbalife itak vsi poznajo, avon kozmetika, just kot kao zdrava kozmnetika – pa si preberite sestavine njihovih izdelkov, nov je forever living, in še mnogo podobnih. Njihova skupna značilnost je: hudo visoke cene in večina izvira iz ZDA, podprti z močnim marketingom in prodajalci so skoraj verniki – sekta.

Če kdo še pozna kakšno firmo, ki tako prodaja in napetnajsti ljudi z visokimi cenami – napišite sem gor, da se bomo znali izogibat.

Če bi bili izdelki Herbalife zastonj, se jih ne pritaknem. So na bazi soje, ki je že sama po sebi preveč škodljiva nam jo že tako stlačijo v vse predelane izdelke.

Je katera od vas, drage dame, že kdaj slišala za MLM?

Gre za način prodaje door to door. Od vrat do vrat. Gre za popolnoma legalen in transparenten posel. Pač, način. In prosim nehajte trobezljat o piramidah, ker so piramide nelegalne. V Sloveniji so ti posli popolnoma legalni in dovoljeni. Firme so prijavljene in za davke je seveda tudi poskrbljeno.

Je pa to zelo težek posel in z njim ni enostavno zaslužiti, so pa ljudje, spodaj in zgoraj in levo in desno (popolnoma nepomembno kdaj so začeli in kje), ki s tem poslom dobro živijo in veliko zaslužijo.

Gre za to, da se pač odločiš za izdelek-firmo, ki ti je všeč in v katerega verjameš in ga na ta način tržiš. Simple as that!

Toliko o ekonomiji drage dame, prosim ne širite “krive vere” o stvareh, ki jih ne poznate. Popljuvale ste herbalajf, pa forever pa amway…to so popolnoma poštene in dobro rastoče firme z odličnimi izdelki. Nič drugega. Jaz se s tem ne ukvarjam samo zato, ker vem kaj je treba za uspeh na tem področju s takim načinom dela vse dat, ogromno časa in volje in energije.

Lep dan še naprej.

ena taka iz herbalifa je s kolegico( jp uganili ste,prav tako iz herbalifa:)
decembra pred knjižnico na kersnikovi merila mimoidočim koliko imaš (preveč) telesne maščobe in ko je to (jasno) dokazala da je res, je imela takoj na dlani pripravljeno rešitev v določenih izdelkih za bolj zdrav življenjski slog. Imena pa ni povedala.Sem ji ga jaz. Je mislila, da me bo dobila..na limanice..pa se ji ni izšlo..Sem rekla,naj drugič kar direkt pove v čem je stvar,pa se je koj začela izgovarjat…ah.

Herbalife nisem in nikoli ne bom kupila, ker so to zame praški. Verjamem v hrano, ki jo pridelam doma. Vidim pa, kako se reklamirajo na polno.

bojim se da herbalajf in podobne svinjarije ne rastejo na drevesih,…. pa moral bi biti popolnoma nor da bi jemal te praške,…….pa toliko kvalitetne hrane imamo okoli sebe……ja bo že držalo, da je samo človeška neumnost neskončna,…….

Kaj pa menite o ESSENS (prodajajo parfume, izdelke za telo, zdaj že menda tudi prehranska dopolnila)… imate kakšne izkušnje? tako dobre kot tudi slabe, saj me je nekdo želel “vključiti” v to “delo” ampak meni takšne stvari že na sploh “smrdijo” in za to ne vem kaj si naj o tem mislim.

Herbalife definitevno je piramidni sistem. Piramidni sistem je sistem, kjer podjetje večino prihodka dobi z novačenjem, samo manjši del pa s prodajo izdelka (po katerem povpraševanja ni dovolj). Ne prodajajo izdelka, ampak “poslovno priložnost”. Herbalife je piramida, podatka o tem, koliko izdelkov se proda distributerjem in koliko dejanskim strankam, ki bi si izdelek želele, seveda Herbalife ne izda. Pojdite pogledat na ebay in videli boste, pod kakšnimi cenami se prodajajo formula 1 preparati, ki jih slovenski herbalajfovci prodajajo za reci in piši 45 evrov (in ena doza ob MANJ kot predpisani uporabi zadostuje za približno dva tedna). Seveda to prodajajo ljudje, ki so bili zvabljeni v distributerstvo in so morali zalogo kupiti vnaprej, potem pa je niso mogli prodati. Herbalife je nateg, herbalife je piramidni sistem. Ne nasedajte, ne izgubljajte prijateljev, ne škodujte svoji družini s tem, da se zapletete v to goljufijo. Herbalife preži na najrevnejše. Samo 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} distributerjev zasluži nekaj več kot 6000 DOLARJEV LETNO. Poglejte po internetu, brez večjih težav najdete kredibilne informacije.

New Report

Close