Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek hernija disca

hernija disca

Če je bila katera oz. bil kdo na operaciji za zdrs medvretenčne ploščice….bi vas prosila če mi lahko malo napišete, kako je potekalo obdobje po operaciji….koliko časa ste rabile, da ste bile približno spet v starih tirnicah….

hvala vsem…..

poskusi tu

>http://med.over.net/phorum/list.php?f=87

Moj brat (28 let) je bil letos avgusta operiran pod nujno ker ni mogel več niti sedet niti stat ali ležet, tako ga je bolela noga, kar je bila posledica počene medvretenčne ploščice. Operacija je bila baje uspešna, v bolnišnici je bil šest dni. Potem je šel za 14 dni v laško na terapijo, zdaj pa hodi že kar nekaj časa v zdravstveni dom vsaka dva dni naterapije. Tudi doma vsak dan izvaja prav temu namenjene vaje, pa menda ne sme vsaj eno leto še dvigovat bremen težjih od 3 kg. Ful pazi kako se sklanja, v avtu se tudi ne more prav dolgo vozit in podobno. Nič kaj prijetno, sploh ker je zadnjič celo nekaj jamral, da ga hrbtenica spet boli!
Upam, da te nisem preveč prestrašla, ne vem kaj je vzrok za težavo pri tebi, moj brat je bil res bogi, v bistvu je še, še splov ker je zadeva prišla povsem po butastem. Veliko poguma in predvsem zdravja.

Moj oče je bil operiran novembra lani, star 59 let in operacijo uspešno prestal. Imel je popolni zdrs medvret. ploščice in zoožitev kanala med 3 in 5 ledvenim vretencem. V bolnici je bil 6 dni, nato teden dni v Termah Laško.
Danes je spet takšen kot nekoč, hodi v gozd, dela vsa dela, ki jih je opravljal pred operacijo in kljub občasnim rahlim bolečinam v križu nima drugih težav in upam da bo tako tudi ostalo.

lp

Jaz sem bila operirana februarja lani na nevrokurirgiji (razletena medvretenčna ploščica, ki so jo morali odstaniti, na odseku L5-S1, zaprla se mi je voda, padlo mi je levo stopalo). Po štirih tednih sem šla za tri tedne v Čatež. Bolniška 3 mesece, 1 mesec delala po 4 ure, potem poln delovni čas. V službi sedim na spynalisu (enkraten stol za hrbteničarje), nimam nobenih bolečin, ampak se držim navodil, ne dvigam težkih stvari in telovadim (no priznam, tu bi bila lahko bolj redoljubna). Ampak nekaj posledic pa je ostalo (mravljinčenje nog). Lep dan Yana

New Report

Close