Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Opravljivka "Herojske" ženske srednjih let

"Herojske" ženske srednjih let

Sodelavka ima hčer (35 let), ki z družino živi v stanovanju na podstrešju hiše svojih staršev.
Sodelavka nam je zaupala, da iz nekega razloga – morda je preprosto neumna, morda pa se hoče trkati po prsih, kako brez nje vse propade in da sama drži hišo pokonci – vse obratovalne stroške (voda, elektrika, gretje, snaga…) za celo hišo plačuje sama.
Torej, zase in za moža ter za hčerino 5-člansko družino, v kateri tako sodelavkina hči kot njen mož dobro zaslužita (vsak menda okoli 4000 EUR/mesec).
Moja sodelavka ima plače okoli 1000 EUR/mesec.

Menda ta hči vsak konec tedna pošlje k svoji mami otroke s posodami, da jih mama napolni s kuhano hrano – da njej ni izgubljati časa pred štedilnikom. ker je utrujena od delovnika – njena mama očitno pač ne, četudi je prav tako še zaposlena… Očitno je 60-letnica bolj fit kot 35-letnica…

Hči je na lastno pobudo oblikovala razpredelnico in vanjo (brez predhodnega posveta z vpletenimi) vpisala, da je sodelavka dva popoldneva v tednu odgovorna za svoje vnuke – ker je hči utrujena od delovnika, no, njena mama tudi – ampak očitno to ne igra nikakršne vloge.
Hčerine otroke v vrtec in iz njega vozi sodelavkin invalidsko upokojeni mož – ker da bi sodelavkini hčeri in njenemu možu to vzelo preveč časa.

Tuje zadeve me resnično ne zanimajo, se pa iz sociološkega vidika sprašujem (ker poznam nekaj sorodnih primerov trpečih žrtvujočih mater), kaj vendar se dogaja s 60-letnimi ženskami, da so vzgojile tako parazitske otroke, ki v osnovi ne znajo (nočejo/ne zmorejo) skrbeti nisi zase, kaj šele za svoje otroke?

Se 60-letnice zavedajo, kakšen šoder so vzgojile, pa jih je tega sram pred drugimi in tako raje same delajo/plačujejo, da se na zunaj ne vidi, kako nesposoben zarod imajo?

Če hčerka kao zasluži 4000€, potem je mati v podrejenem položaju oz se ji “tresejo gate”…sama si je kriva, ima kompleks manjvrednosti pred hčerko. Čaw.

Razumljivo
Kar preberi si prispevek kakšnim mamam odgovarja urnik od 10 do 18 ure.
Najbolj ta glasnim odvisnim od staršev!

Meni se vse skupaj zdi eno veliko opravljanje. Če jim tako paše, … res ne vem na kakšen način take babe ogrožajo tvojo eksistenco? Saj je njihvo denar, ne tvoj, naj ga uporabljajo kakor ga hočejo. Ne vem, ne rečem, ko bi se ukvarjala z netransparento porabo denarja za drugi Tir ali pa TEŠ6, ne pa z eno babico tam v en Kunigundi.

Kdo je mona tukaj?

Moja 70 letna tašča skrbi za družino svojega otroka, jim kuha, razvaža otroke, gre v trgovino, pere perilo in podobno, no za čistit in likat imajo zunanjo gospo 1x tedensko.
Meni je vedno smešno, kako se imajo za ful uspešne, a ko tašča obleži, je panika :)))

Ne, nisem nič ljubosumna, raje vidim, da podelam sama, kot da sem komu kaj dolžna, sem pač tak tip, da mislim, da moram vse poplačat tako ali drugače.

Jaz poznam primer, ko sta ta stara dva prodala hišo, ker se s ta mladimi ni dalo nič zmenit in jima je dopizdilo, da sama vzdržujeta hišo in okolico tako finančno kot fizično.

Drugače pa bom z zanimanjem spremljala, kako se bo znašla sosedova že skoraj abrahamovka, ko bosta starša obnemogla ali umrla, ker odnašata rit njej in celi njeni družini (možu in dvema otrokoma). Ta “mlada dva” nista sposobna niti centralne peči zalaufat … Moja svakinja je podobna. Ne nje ne moža ne zanimajo grde tehnične podrobnosti in kako recimo naravnati centralno itd. Dvakrat je šel moj mož tja in jima pokazal, pa se ju ni prijelo, ko sta tretjič poklicala, je rekel, naj kar serviserja pokličeta, plačata 40 ali 50 evrov, mogoče bosta potem vzela na znanje. (No, nista ne poklicala ne se sama naučila, znata pa jamrat, koliko olja se pokuri.) Tudi z denarjem ne znata, vsaki dve leti nov drag avto, da bi pa na primer obnovila okna, fasado – to pa ne, vse še originalno iz leta cca 1975. Ampak to je že druga tema. Ampak vsaj mame ne zajedata. Menda.

Šestdeseta že dolgo niso srednja leta haha. Sicer pa to, kar seješ, to žanješ. Nihče te ne more izkoristiti, če se mu ne pustiš. Te “otroke” bi pa moralo biti v vsakem primeru sram.

Niti ne. Zavedajo se, da so tudi večini od njih otroke vzgajale njihove mame in tašče, ker so one delale, tista generacija žensk pa še ni bila tako množično zaposlena, so bile mnoge zgolj gospodinje. Zdaj mislijo, da morajo one isto delat. Tudi če hodijo v službo in je situacija drugačna. Povsod ni tako, tam, ker živijo otroci s svojimi družinami doma, tudi če na podstrešju, pa je običajno tako. Samostojni so samo tisti, ki živijo v drugem kraju kot starši.

mah, to je eno samo napihovanje, določeni ljudje so pač veliki narcisi in morajo na veliko pretiravat, pa tudi kar nekaj laži je pogosto v tem

Zgrozim se ko take stvari preberem, na koncu ima pa tak opravilno nesposoben osebek, ne človek volilno pravico kjer naj bi se trezno in pri polni zavesti moral pravilno odločiti.

Ne razumeš psihe starejših, radi si lomijo hrbet, da se počutijo koristne.

To ni nesposobnost, ampak pamet. Ni, da ne znajo, enostavno jim ni treba in zato nočejo. Jaz tudi ne bi, če bi imeli doma brezplačnega sužnja.

New Report

Close