Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hervis – prodajalec, je to res????

Hervis – prodajalec, je to res????

Po moje nakladajo, da je treba na razgovoru sestavit bicikel brez navodil. Je bil kdo oz.ali kdo kaj ve o tem?

Res je. Pa še marsikaj drugega. Prodajalec ni samo blagajničar, ampak se mora razumeti na kup reči in jih pokazati kupcem. Za glumit gljivo te nikjer ne plačajo.

jp, res je…pol moreš pa še en maraton usekat, da vidijo kok maš kondicije :)))

Se mi zdi kar prav.
Ne pa, ko prideš v Rutarja in te zanima trip-trap stol, prodajalci samo skomigajo z rameni.

ti pa so bolani

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Ne verjamem. Zadnjič mi prodajalec v Hervisu ni znal pokazati, katero kolo je 24-colsko, pa ne da bi ga znal sestavit. Dejansko sem imela občutek, da prvič sploh vidi kolo.

Tadober kader jim je že zdavnaj pobegnil.

a si ga mogoče vprašala kje je ketna? 🙂

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Upala sem, da se bo oglasil kdo, ki je imel to izkušnjo in imel vsaj kakšen normalen odgovor. Pa je standard – monovski.
Še vedno pa čakam.

Preberi še 1x kaj sprašuješ. Če ti ni jasno pojdi v najbližji hervis in se delaj, da kupuješ kolo. Postavi čimveč vprašanj. Potem še 1x preberi kaj sprašuješ in če ti še vedno nebo nič jasno imaš IQ na ravni kandelabra. Sploh pa kakšne odgovore pa pričakuješ, če je vprašanje neumno. Daj pomisli logično koliko ljudi zna sestaviti kolo iz prafaktorjev brez načrta? In zakaj bi le ti potem delali kot prodajalci v Hervisu? Da ti malo pomagam – NE, nič takšnega jim ni treba početi.

Moje mnenje:

Jaz bi od prodajalca pričakoval, da obvlada robo , ki jo prodaja.
V Hervisu kar nekaj kupujem. Recimo, lahko pohvalim Hervis Vič, kjer sem kupoval
tekaske superge. Tam je bil prodajalec, ki tudi teče. Poznal je vse superge. O vsaki je vedel
povedati lastnosti. In tudi mi je optimalno svetoval.

Od prodajalca v trgovini se pricakuje ustrezno znanje. In ne bi bilo nič posebnega, če bi se to pričakovalo.
Kolo pride v trgovino v skatli. Potem pa je treba samo namontirat kolesa, verigo. Nastavit krmilo.
Zategnit nekaj vijakov. Nič kaj zapletenega.

Prodajalci v Hervisu so plačani po prodanih artiklih. Vsaj to predvidevam. Zakaj?
Ker prodajalec na kodo napise svojo sifro, ki jo vnesejo tudi na blagajni.
In jasno je, da nekdo, ki obvlada kolesa, veliko več proda, kot nedko , ki samo sedi in caka…

Lahko pa opisem tudi izkušnje za trgovino Bauhaus.
Pred leti so bili prodajalci samo polnilci polic.
Sedaj pa so prodajalci svetovalci. In moram reči, da res veliko
obvladajo (posledično tudi prodajo).

Ja kar se tiče prodajalcev v Rutarju in Bauhausu ter Merkurju. Povsod imam slabe izkušnje.
V Merkurju sem vprašal kaj je najbolje dati na steno, če se nenehno dela plesen.
Pa je rekel, da nič takega ne obstaja.
Potem pa sem sam našel v 2 minutah sredstvo za ubijanje plesni, ter apneno barvo, ker vem, da plesen ne mara apna in tako dlje časa ne nastaja.

Prodajalec pa je izgledal kot da prvič sliši, da se stena lahko dejansko prebeli 🙂
Da en omenjam, da v isti trgovini niso vedeli kaj je to natični ključ

New Report

Close