Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style hialuronska nega obraza

hialuronska nega obraza

Je katera že preizskusila hialuronski serum Hyalu B5 iz lekarne (ni reklama, se mi je pa ta reč prikazala tu gor, na tem portaluu)?
Katerega drugega (hialuronskega) morda, lahko tudi iz tujine? Ali katero drugo hialuronsko kremo? Cena ni pomembna.
Zanimajo me predvsem izkušnje s proizvodi s hialuronsko kislino.

ne

Pozdravljeni,
moj odgovor se bo nanašal na splošno o kremah s hialuronsko kislino.
Hialuronska kislina je telesu lastna snov in se nahaja v veliko različnih tkivih. V koži se nahaja v globljih plasteh kože – dermisu in ena izmed njenih najpomembnejših funkcij je zadrževanje vode in vlaženje kože.

V kremah se hialuronska kislina uporablja kot humektant, kar pomeni, da nase veže in zadržuje vodo v zgornji plasti povrhnjice. Potrebno je poudariti, da je molekula hialuronske kisline zelo velika in ne more prodirati v kožo, kot obljubljajo in trdijo v nekaterih reklamnih oglasih za tovrstne izdelke. Vendar, ko jo nanesemo na kožo, zaradi svoje hidrofilnosti nase veže vodo in na ta način vlaži našo povrhnjico in ji zagotavlja vlago. Zato se hialuronska kislina uporablja predvsem v anti aging izdelkih za zmanjšanje izrazitosti gub, nego kože po sončenju, vlaženje kože in predvsem za nego suhe kože.

Na trgu obstaja ogromno izdelkov s hialuronsko kislino različnih proizvajalcev in v različnih oblikah – bodisi v kremah, serumih in gelih. Kreme s hialuronsko kislino se uporabljajo skozi celo leto, v kolikor se uporablja v suhih zimskih mesecih, pa je smiselno kombiniranje z bolj hranljivimi kremami z okluzivnim delovanjem, saj na ta način preprečimo, da bi nanešena hialuronska kislina še bolj izsušila namesto vlažila našo kožo.

Lepo pozdravljeni,

Laura Sardinšek mag. kozm., dipl. m. s. Medved Višnjar estetska klinika

Jaz uporabljam kremo s hialuronsko kislino proizvajalca Phyt’s, hialuronska kislina je pri njih v 2 izvedba majhne molekule vlažijo od znotraj in večje pa ostanejo na koži, da se ne izsuši.

Jaz uporabljam kar kremo od luxfactorja… reče se ji 4D in jo že nekaj časa uporabljam. Ti tudi naredi zelo gladko kožo in je popolna podlaga za kakšno BB ali CC kremo čez dati

New Report

Close