Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hibrid – da ali ne?

Hibrid – da ali ne?

Razmišljam o nakupu hibrida Toyota Auris. Ker sem še čisto na začetku tega razmišljanja, ne vem praktično nič o tem, bom še raziskovala, prosim pa za vaša mnenja, hibrid – da? ne? zakaj? ga kdo ima? kakšna koristna informacija?

Hvala.

Moj bivši mož ima toyotinega hibrida, sicer Priusa, že od samega začetka, ko je prišel na tržišče (cca. 12 let?). On je zadovoljen. Jaz bi pa tudi bila, če bi ga imela.

Odvisno od tvojih voznih potreb. Če ne voziš dolgih relacij, počakaj še ene pol leta in kupi 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} električni avto z dosegom 300 km.

Vozim dolge relacije, pa tudi veliko mestne vožnje. Precej sem v avtu in precej na črpalkah, zato sem pomislila na to možnost.

Če se večinoma voziš po mestu/naseljih ja. Če si večinoma na avtocesti je pa brezveze.

Razmišljam, česa je več – kaj pa vem, pol – pol nekako.

Hvala za mnenje.

Ravno hibrid je za oba načina vožnje, čisti električni pač ne. Po mestu se voziš na elektriko, ki jo avto sam generira in shranjuje, po avtocesti pa pač na bencin.

Sosed ga ima – točno tega, karavan. Zaenkrat je navdušen, mislim pa da ga ima cca 1 leto.
Sam pa nimam mnenja, ker teh zadev sploh nisem preštudiral.

Mene so malo “strašili”, da če kaj crkne, je pa drago za popraviti – to mi je jasno, ampak po trenutnih odgovorih se ne kvari ravno.
Se še kar nagibam k nakupu, zaenkrat.

ja no..misliš novga, rabljenega, itd?

j arabljeni znajo biti težava (menjalniki, baterije itd) pač po določenem času se zadeve iztrošijo. Seveda je lahk servis v tujini cenejši kot pri nas, taok da bi bilo smotrno (če se kaj zgodi, oz pred nabavo) prevert kaok je s tem v tujini

defintivno pa glej kak uvoz, ker pri nas tega dosti ni.

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Kakšno kvarjenje? Pa na baterijo je itak garancija 15 let.

Novega mislim.

Kakšno kvarjenje? Pa na baterijo je itak garancija 15 let.[/quote]

Še en plus 🙂

Dober filing, ko parkiraš ali, ko štartaš, avto se pa čisto tiho premika na el. energijo. Sem to doživel, pri priusu. Samo, mislim, da 36 jurjev za njega,….. ehhh, težko, ni teorije, tud, če bi imel keš.

Res je. Ampak pazit je pa ravno zato treba 5x bolj. Je takrat bivši enemu ravno iz tega neslišnega razloga čez stopalo zapeljal na parkingu … k sreči ni bilo stopalu nič.
Ja, jaz bi ga še vedno imela … priusa, mislim, ne moža.

Zaenkrat sem še za, upam, da ne bom po stopalih ljudem vozila 😉
Še malo raziskovanja, na kakšno testno vožnjo, pa se bom dokončno odločila.

Hvala vsem.

New Report

Close