Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek hiconcil BELE barve?

hiconcil BELE barve?

večkrat smo že imeli vnetje ušes. nazadnje pred tremi tedni. vedno smo dobili hiconcil sirup (ostroka sta stara 9 mesecev in 2,8 let). tokrat smo v petek zvečer dvignili zdravilo v izolski lekarni in na moje začudenje je sirup BELE barve. do zdaj je bil v preteklih 2eh letih VEDNO RUMENE BARVE.
v lekarni “nimajo pojma” oziroma ne vedo kakšne barve naj bi bil, o kakšrnih koli spremembah pa s strani proizvajalca-krke niso bili obveščeni.

ali ima katera izmed vas podobne izkušnje? upam da zdravilo pravo – vonj je isti, okus tudi, je pa res malo bolj tekoč kot navadno.

zaskrbljena čakam na ponedeljek ko bodo v krki na delovnih mestih odgovorni ljudje da me “pomirijio” oz. mi razložijo zadeve.

Pri nas dobimo belega že vsaj pol leta, če ne še več. Ko sem vprašala, zakaj in v čem je sprememba, mi je farmacevtka rekla, da je bilo odstranjeno eno izmed barvil. Ostale sestavine naj bi bile iste.

Prvič, ko ga je sin rabil je bil rumene barve (več kot leto nazaj), pred kratkim pa ga je dobil zopet in je bil le ta rumene barve.
Jaz se s tem nisem preveč obremenjevala, ker sem mislila, da je šlo prvič za mogoče blažji antibiotik (star je bil komaj 4 tedne), sedaj pa je star dobro leto in pol in sem pač menila, da je verjetno tudi antibiotik močnejši in zato drugačen.

Smo pa imeli en drug problem. Prvič jasno še ni imel zob, sedaj pa so se mu po 14 dnevih jemanja zobje zelo zelo grdo rjavo obarvali. Vsaj mislim, da je to zaradi antibiotika. Zobke mu umivam redno, res je, da kdaj ne pusti najbolj in mogoče res niso natančno umiti vendar pa je imel do jemanja hiconcila lepe bele potem pa kar naenkrat rjave.
Sploh mu ne spravim dol!! In mi prav grozno zgleda.
Ima še kdo podobne izkušnje?

Pozdravček

pri prvem sinu enako kot pri tebi! do antibiotika snežno bele lepe zobke, potem pa kar naenkrat RJAVE, groza!
pediater je sicer rekel da ni od antibiotikov, zobozdravnica pa je rekla da vsakič ko poje antibiotik mora potem sprati zobke z vodo, ali pa vsaj nekaj popiti. antibiotik naredi tako sladko prevleko čez zobke da se potem obloge kar limajo gor! če pa je še prehlajen, vsaj naš je bil takrat, in je dihal skozi usta, pa je še tolk slabš za zobke.

kaj smo naredil? mislm da je trajal en mesec rednega, vztrajnega in temeljitega čiščenja zobkov (čeprav vedno ni pustil, a vseeno)

po nasvetu zobozdravnioce smo kupili zobno krtačko curaprox 1006cx mislm da je. taka da je samo en šop dlak, ki pa so na koncu lepo zaokrožene (na pogled enake ščetine) a pravijo da otrok ne reže po dlesni in da biolj pustijo čistit zobke.
ZELO oz. NAJBOLJ POMEMBNO je da čistiš zobke čist ob dlesni, ker od tam gor se potem gniloba in obloge širijo dol.

Sej bo, samo dosledna morata biti pri umivanju zobkov! velik potrpljenja, pa bodo spet lepi beli zobki.

Tudi jaz sem opazila razliko v barvi Hiconcil-a in so mi v lekarni rekli, da ne polagajo pozornosti na barvo pri mešanju antibiotika in da ga zmešajo točno po predpisih. Če boš dobila kakšno informacijo iz Krke, jo prosim sporoči naprej.

napš hiconcil je bil bele barve …………smo te verjetno potolažil pred ponedeljkom a ne????

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Počasi umira kdor postane suženj navade, ponavljajoč vsak dan iste poti, kdor ne zamenja prestave, kdor ne tvega in zamenja barvo oblek, kdor ne govori tistemu, ki ga ne pozna. Pablo Neruda

Zanimivo, tudi mene pediatrinja prepričuje, da to ni od antibiotika, zobozdravnica pa trdi drugače.
Smo dogovorjeni, da gremo k njej na eno posebno čiščenje, z neko električno krtačko.
Upam, da bo kaj uspeha.

Tudi mi smo prejšnjo nedeljo dobili belega, prav tako za vnetje ušesa.

New Report

Close