Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hiconcil vs. Ospen

Hiconcil vs. Ospen

Kakšna je sploh razlika med obema AB?

Kdaj predpiše pediater enega, kdaj drugega?

Zdajle zna bit, da bom mimo usekala. Kakor vem pa pokrivata enake stvari. Se pravi je lahko eden ali drugi.

Mi je pa bilo rečeno, da je Hiconcil najcenejši AB, ki ga pediatrom dobesedno vsiljujejo zaradi tega. V večini primerov zato predpišejo tega čeprav je veliko manj učinkovit.

Kot rečeno, nisem iz stroke in ne vem, če vse to drži.

Razlika je v namenu (predvidevam da tudi v sestavinah). Ospen je za zdravljenje streptokokne angine, Hiconcil pa za ušesna vnetja.

Mislim, da delujeta na različne bakterije.

Mi smo dobili ospen pri angini, za vnetje ušes pa hiconcil.

Ospen ima ožji spekter delovanja.

Oba sta penicilisnka AB-ja. In oba proizvaja Krka. Ima pa različen spekter delovanja.

Jaz moji pediatrinji zaupam, da bo vedno izbrala pravega za otroka v danem stanju. Sama se v to, katerega bo predpisala, ne vtikam, ker nimam znanja za to. Se pa seveda pogovorim, zakaj Ab in koliko dolgo naj ga otrok jemlje.

Moja hči je prejemala ravno obratno od odgovora dsimona1, Hiconcil za angino in Ospen za vnetje ušes……

Ker je hči imela najpogosteje ravno angine, in ji drugi antibiotiki niso ustrezali in se je bolezen pogosto takoj vračala, smo kmalu ugotovili, da hčerka najbolje prenaša Hiconcil in ga je vedno ob angini jemala, Ospen pa zelo redko, saj se je krog bolezni (nos – grlo – ušesa) ustavil pri grlu.

Prosim popravite me, če bom narobe povedala:
Hiconcil je AB širokega spektra za zdravljenje okužb mehkih tkiv, ker ima širok spekter je primeren za različna zdravljenja, je pa seveda odvisno od bolnika do bolnika kako AB sprejme
Ospen pa naj bi bil najprimernejši za zdravljenje streptokoknih okužbe (torej tudi bakterijske angine) je pa seveda spet odvisno “od bolnika do bolnika kako AB sprejme”
Najbolje se bo odločil pediater, ki otroka pozna in na podlagi izkušenj kot mati ki pozna reakcije svojega otroka na AB
Pri nas je bil za angino vedno najbolj učinkovit Ospen, do Hiconcila še nismo prišli (in upam, da tudi ne bomo)

Od ponedeljka naprej imam vročino in angino. Doma imam zalogo Hiconcila, katerega brez “dovoljenja” zdravnika jemljem od ponedeljka zvečer. Danes sem šel na obisk k zdravniku, ta pa mi je dal Ospen. Zdravniku nisem omenil, da jemljem Hiconcil – nisem se hotel zameriti.
Zato bi vas vprašal, ali naj nadaljujem s Hiconcilom, ali pa naj grem na Ospen? Po mojem je verjetno slabo za zdravljenje, da bi preklopil iz enega na drug antibiotik.

New Report

Close