hiearhija v naši družini
Kaka pa je hiearhija v vaši družini?
V naši hiši je vse urejeno hiearhično. Po smrti očeta je glava družina priženjena svakinja. Ta drugi je njen mož, večja copate v tej državi ni, pa večje možače tudi ne. Tisti osel in partnerica zmaj iz Shreka, je po moje vzeto iz naše širše družine. Potem pride šele na vrsto mama. Potem pride na vrsto pes, mačka. In potem za psom in mačkom sem na vrsti celo jaz.
Včasih smo si redno z mačkom in psom delili ostanke od kosila, če je sploh kaj ostalo.
Toliko si vreden v lastni družini, če nimaš službe ali partnerja. Na nivoju psa in mačke.
In v tako toksičnih odnosih, tako strukturiranih, po taki hiearhiji, še pobegniti ne moreš iz tega peklenskega kroga. Kot bi živel v peklu. To pa zato, ker sta dva stanovanja tako narejena, da če se zgoraj v sobi nekdo pogovarja jaz to spodaj vse slišim, dobesedno. Vsak korak se sliši in vse. Zvočne izolacije itak ni. Monta plata, parket in to je vse, pa še ful nizki stropi.
Pa še nočni ljudje so, to pomeni, da začnejo po 22h šele s tuširanjem in obvezno pralni stroj po tuširanju. In potem ene dvakrat fejst zaropota okoli polnoči, da res ni šanš da spiš. Čepki itak ne pomgajo, proti udarnemu hrupu ne, sej drug itak ne moti.
In tako se vrtim že na leta v tem peklenskem krogu in se vsak dan sprašujem kdo me je preklel, kaj delam narobe in zakaj moram trpeti te peklenske muke v tej širši družini, ki me odkrito zaničuje, ker sem revna. Dejansko se svakinje bojim, ker je hujša od zmaja in vsak dan preživim v strahu. Drugega sploh ne poznam več razen strahu in sedaj sem se začela še vseh ljudi bati, pa sej to se jih že stalno, samo sedaj se jih še 100 krat bolj. Vsi so kot svakinja. Sovražniki, ki samo gledajo kako se bodo okoristili na tuj, moj račun, kot se je ona, tebe pa izriniti in odrinit in hodit po živcih….
In seveda ni hudiča, ne boga, ki bi ukinil moj strah, da bi sploh lahko začela malo delovati, ker sem v takem otrplem stanju strahu, da mi je že najmanjše opravilo prava muka, kot bi bila v krču, kot v adrenalinskem krču, ki nikoli ne mine.
Vsi so odpovedali na celi črti. In zato se ljudje zapijejo, potem pa rečejo, pijanček je bil. Ja, jest jih razumem. Nihče se pa ne vpraša, zakaj je začel piti. Ne, to pa ne. Ker bi dojel, da je hlapec, da je streniran v hlapčka, ki zna svojemu krast in tujemu dajat.
- Če prav razumem, si v skupni hiši z bratom in svakinjo. Ali pa živite skupaj v troje, ko omenjaš hrano in ostanke kosila? Če je to drugo, si čimprej omisli svoje gospodinjstvo. Če bivanje v skupni hiši nikakor ne znese, se hiša proda (če je to glede na lastniška razmerja možno – da sta z bratom solastnika). Če je fizično možno, lahko prodaš le svoj del in greš čisto na svoje.
Ja, pol pa svizec čokolado zavije.
Kuha mama, jaz pa hodim v trgovino po hrano. Trajnike ima tudi mama za stroške na svojem računu.
Paraziti so. Uporabljajo 2 stanovanja samo zase, jaz pa ta tretjega delim z mamo, kjer mama kuha in je njihova jedilnica.
In oni bi radi, da dam tretjino, kot en drug, ki je dobil eno stanovanje zase v hiši. K majo 3 stanovanja v hiši. Sej pri nas so tudi, samo 2 uporabljajo oni, jaz sem pa pri babici v sobici v ta 3. stanovanju.
Valda sem jaz paraziti v sobici, ki še dnevne ne morem uporablajti ko jo hočem, niti kuhinje, ker imajo oni vedno prednosti. 2 stanovanja niso dovolj, rabijo še ta tretjega.
Sovražim te preklete slovensko pohlepne zavistne, grebatorske, ljobosumen družine v dno srca.
Pol mi pa svakinja iz okna zakliče, ko uporabljam orodje na vrtu, neko poceni, “svoje si kupi”. Ko sem bila v kopoalnici, mi je gretje hodila izklapljat, infra na stikalo. KO sem pa krajši odsotnostri prišila domov, mi je rekla – jest zate ne bom plačevala elektrike. Ko so delali zase ta drugo stanovanje v hiši, je rekla, da ona ne bo nič dala zraven, ker ni nič njeno.
Najraje bi se zadrla nazaj,…. svoje STANOVANJE SI KUPI, ko mi je zatežila z orodjem, da naj si kupim svojega. Naj si prekleta baba kupi svoje stanovanje,….
Bolj žleht babe si ne bi mogel dobiti… Največji parazit najbolj teži. NAJVEČJI PARAZIT, K JE VSE ZASTONJ DOBILA…. mi bo tlele take metala naprej….
Dejansko sem dojela, da se vidi kot paraziti in da odganja vse, ki bi hoteli biti paraziti še oni. Isto kot mački. Identično. Hodijo tuji mački k nam in naše domače odganjajo. Isto ta priženjeni zmaj. Pride revež na vrata prosit za miloiščino, pa reče drugemu, da naj se s takimi ne pogovarja. Sama, k je pa še večji parazit od tega reveža, je pa ok.
Slej ko prej ugotoviš, da je maček isto kot človek. Tuji pride k hiši in ti domačega začne odganjat in preganjat in napadat in si lastit…. Isto se meni dogaja, zato ker se počuti močnejšega. Ko žvali, še slabše od žvali.
Koliko prispevam? Hočeš reči koliko uporabljam? A misliš, da je uporaba sobice, kjer si ne morem ustvariti lastne družine in sem kot otrok v srednjih letih pri mamici, primerljiva z lastno družino, ki si jo je ustvaril in uporablja 2 stanovanja samo zase in za svojo novo družino, uporablja pa tudi tretje stanovanje, kot jedilnico (v tem sem namreč jaz)?
To je za vas pošteno?
Koliko prispevam jaz proti ostalim, ki jih je cel kup? Koliko pa prispevajo njegovi otroci, sej so že eni polnoletni. Torej na istem kot jaz, samo da imajo bistveno več prostora kot pa jaz. ja, ko bodo njegovi otroci še plačevali, ker so istem na jaz, polnoletni pri starših, samo da je že naslednja generacija, niso še vsi polnoletni.
A ste vsi znoreli ali kaj?
In sedaj je odvisno od tega koliko dam jaz za hrano proti celi četici drugih?
Sedaj ma že svoje otroke toliko stare, kot sem bila jaz, ko me je spodil iz stanovanja in si ga prilastil.
Mene so pa kar preskočili…. pospravili v sobico k mamici…. šutiiii, tih bod, pa bod srečen…. a ne?
Tko je, če nisi materialist, če ne veš kaj imaš, in če se ne znaš zase postavit ob pravem času. Grabi kolikor lahko in kar lahko….. še veš ne kdaj, nič več ne moreš uporabljati in nikamor več iti….
Kar tako, se je kar odločil, da bo to njegovo. Res kul…
Sej priznam, da sem idddiot, sej priznam. Samo iddiota lahko tako na suho nategneš in nikogar drugega…
kruteslovenskedružine, 27.05.2021 ob 00:17
Koliko prispevam? Hočeš reči koliko uporabljam? A misliš, da je uporaba sobice, kjer si ne morem ustvariti lastne družine in sem kot otrok v srednjih letih pri mamici, primerljiva z lastno družino, ki si jo je ustvaril in uporablja 2 stanovanja samo zase in za svojo novo družino, uporablja pa tudi tretje stanovanje, kot jedilnico (v tem sem namreč jaz)?
To je za vas pošteno?
Koliko prispevam jaz proti ostalim, ki jih je cel kup? Koliko pa prispevajo njegovi otroci, sej so že eni polnoletni. Torej na istem kot jaz, samo da imajo bistveno več prostora kot pa jaz. ja, ko bodo njegovi otroci še plačevali, ker so istem na jaz, polnoletni pri starših, samo da je že naslednja generacija, niso še vsi polnoletni.
A ste vsi znoreli ali kaj?
In sedaj je odvisno od tega koliko dam jaz za hrano proti celi četici drugih?
Sedaj ma že svoje otroke toliko stare, kot sem bila jaz, ko me je spodil iz stanovanja in si ga prilastil.
Mene so pa kar preskočili…. pospravili v sobico k mamici…. šutiiii, tih bod, pa bod srečen…. a ne?
Tko je, če nisi materialist, če ne veš kaj imaš, in če se ne znaš zase postavit ob pravem času. Grabi kolikor lahko in kar lahko….. še veš ne kdaj, nič več ne moreš uporabljati in nikamor več iti….
Kar tako, se je kar odločil, da bo to njegovo. Res kul…
Sej priznam, da sem idddiot, sej priznam. Samo iddiota lahko tako na suho nategneš in nikogar drugega…
sem lepo vprašala. ker glede na to, da si polnoletna in se očitno ne šolaš več, te ni nihče dolžan preživljat, niti ti nudit stanovanja. Niti sobice.
Kateri del tukaj ti ni jasen?
Tu je precej nejasnosti, predvsem kdo je lastnik oziroma lastniki nepremičnine. Močno dvomim, da svakinja. Je to samo mama? Ste solastniki mama, ti in brat? Imaš svoj delež v hiši? Čudi me tudi, da naj bi to trajalo že več let. Zakaj vztrajaš v tem, saj si verjetno že v srednjih letih? Si morda ne zaposlena ali bolna? V tem primeru nekako razumem.
Lastnik, 27.05.2021 ob 11:52
Tu je precej nejasnosti, predvsem kdo je lastnik oziroma lastniki nepremičnine. Močno dvomim, da svakinja. Je to samo mama? Ste solastniki mama, ti in brat? Imaš svoj delež v hiši? Čudi me tudi, da naj bi to trajalo že več let. Zakaj vztrajaš v tem, saj si verjetno že v srednjih letih? Si morda ne zaposlena ali bolna? V tem primeru nekako razumem.
Glede na zapis gre za kombinacijo obojega.
Slovenci so vsi pokvarjeni, 27.05.2021 ob 16:48
Točno tako je kot misliš
Če si nisi nagrabla pravočasno da je kaj napisano na tvoje ime se sladko jebaj in v slovenskih očeh si že klošar.
Tukaj ni prostora za prijazne ljudi ker jih požrešni pokvarijo v parih dneh.
Lepo življenje drugje
Slovenci so vsi pokvarjeni, 27.05.2021 ob 16:49
Tako kot vsi ki hočejo samo papirje dokumente in račune na tvoje ime
Ostalo jih sploh ne zanima
Nažalost
Ne moreš imeti bolj prav. Točno tako je. Samo res, požrešni te pokvarijo.
Očitno vsaj nekdo razume kako je v resnici. Čisto grebarstvo, nič drugega kot grebarstvo.
Dejansko sem ugotovila, da jih vodi ljubosumje in pohlep, tko da sedaj že malo znam manipulirati z njimi. Ker vem, da jih vodi ljubosumje in pohlep, točno vem kaj moram narediti, da dobim določen učinek.
Kako bolan moraš biti ke v glavo, da ti je gonilna sila ljubosumje.
Samo res, ta narod je res pokvarjen. Prej sploh ne dojameš, dokler ne postaneš žrtev, tega niti ne veš, dokler ne pride tujec v bajto in grabi k sebi.
Torej. Zgodba popolnoma nesmiselna. Ti si seveda najbolj boga in vsi so se zarotili proti tebi. Morda omeni zakaj si v sobici in zakaj nic ne prispevas. Verjetno ne mores, nisi niti psihicno zdrava niti priblizno nimas nekih financ. Shizofrenija draga je huda bolezen, kjer so med drugim krivi tudi vsi okoli tebe, ti pa popolnoma nic.
Shizofrenija, 27.05.2021 ob 19:11
Torej. Zgodba popolnoma nesmiselna. Ti si seveda najbolj boga in vsi so se zarotili proti tebi. Morda omeni zakaj si v sobici in zakaj nic ne prispevas. Verjetno ne mores, nisi niti psihicno zdrava niti priblizno nimas nekih financ. Shizofrenija draga je huda bolezen, kjer so med drugim krivi tudi vsi okoli tebe, ti pa popolnoma nic.
O žlethnoba žleht. Tebe je sam hudič naredil.
Pejt Še enkat prebrat vse ostale komentarje
A najdeš enga k ni proti original posterju?
Ja prov maš dejansko so vsi prot njej/njemu
Slovenci imajo 0 sočustvovanja ker jim je šola vbila v glavo tekmovalnost, šefi in država jim je pa vse pobrala po krivici
Najbolj krivični so pa ljudje kateri so bili sami žrtev krivičnosti
In krog je zaključen
Važn da mate vsi notranji mir ker neprekinjeno gledate skos prste
Enkrat u lajfu pejt kam zastojn pomagat
Poglej v kašnmu sranju žviš