Hipnoterapija
Lepo pozdravljeni, forumovci in forumovke!
Sem nova na tem forumu in bi vas vprašala če ima kdo od vas morebiti izkušnjo s hipnoterapijo oz. hipnozo? Zadnje čase me zanima vse o tem, tako da bi bila zelo hvaležna za vaše poste, s kakršnimi koli komentarji oz. vedenjem. Mogoče poznate koga, ki to izvaja v Slovenijii (kdo in kje)? Pa v sosednjih državah?
Hvala za kakšrnokoli pomoč in lep večer.
Hipnoza zna biti tudi nevarna za tistega, ki se ji podvrže.
sama sem tudi neki sanjala o tem…, vendar mi je kar neki folka odsvetovalo…
pri nas se s tem ukvarja dr.Paintar ( pri popovih zdravnikih tudi neki odgovarja )
Bila na hipnozi in NI NEVARNA! Kdor to govori, nima pojma.
Namreč – ves čas si popolnoma zavesten in se zavedaš vsega kar se dogaja. Med hipnozo si le v stanju globoke sproščenosti, vendar se lahko v trenuku “zbudiš” in ne more nihče manipulirat s tabo. Še vedno ne razumem ljudi, ki tako slepo verjamejo, da te lahko nekdo kar v nekaj prepriča. NIČ NE MORE NAREDITI S TEBOJ KAR SAM NE BI HOTEL!
Si zelo sproščen, lahko odpreš oči, če hočeš, slišiš vse kar se dogaja tudi zunaj sobe, ampak je fino – zato ti ni do tega, da bi odprl oči, ker si v taki popolno sproščenosti.
JE pa tako – odvisno za kaj te zanima.
Moja izkušnja:
za kakšne večje stvari (recimo večje travme) – težko da ti hipnoza pomaga. Meni recimo ni. Verjamem pa, da ti lahko pomaga pri raznih fobijah – ker te terapevt (če je dober) popelje nazaj v tisti prvi dogodek, kriv za pojav fobije in ga podoživiš z enakimi občutki, vendar drugim znanjem – tako da se doživljanje trenutka spremeni in to potem odstrani fobijo.
V to verjamem, da deluje.
V kakšne bolj komplicirane stvari – pa mislim, da je hipnoza premalo.
Imam telefon on enega terapevta, ampak ga posredujem na mejl, da ne bo delovalo kot reklama. Meni je bilo zanimivo, pomagalo pa ni kdove kaj.
Forum je zaprt za komentiranje.