Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute hipot.kredit na parcelo

hipot.kredit na parcelo

pozdravljeni

zanima me, ali morda kdo ve, če je možno dobiti kredit s hipoteko na parcelo. klical sem na nekaj bank in vse tako kaže, da ne.
vrednost parcele 300.000 eur

hvala

b.

Mi smo dali hipoteko na parcelo , vzeli pa kredit za gradnjo. Danes so parcele na določenih koncih tako drage, da za enak denar zgradiš hišo…
Vzeli smo kredit pri nilskem konju, so naju na nekaterih drugih bankah tudi čudno gledali….kao, saj nimata nič…kaj pa je to le parcela..??? Tole je najina izkušnja. Vse se da, če je volja.

pri nilskem konju :)) kako prisrčno

Je bila pod hipoteko samo parcela, ali tudi nepremičnina?

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Seveda je pod hipoteko skoraj sigurno tudi novogradnja. Se mi zdi skoraj čudno da bi nilski konj izpustil takšno priložnost. PReglejte zastavno pogodbo in verjetno, da boste videli, da je pod tudi novogradnja, ki ste jo vi z najetim kreditom postavili na njej.
Drugače pa s pravo parcelo, ki je dovolj bonitetna-tržno zanimiva ne bi smelo biti problem dobiti hipotekarnega kredita, sploh če se z banko dogovorite, da boste z najetim kreditom na parceli postavili hišo, ki nekako deli usodo parcele (načeloma pade avtomatsko pod hipotekarno zastavo).

Jaz sem pred leti brez težav dobila hipotekarni kredit na parcelo, ne da bi na njej gradila, tudi cenilca nisem potrebovala. Je bila pa zelo zanimiva lokacija. Posojilo je bilo v znesku cirka pol vrednosti parcele.

Čudi me, da jim vrednost 300 jurjev ne bi bila dovolj veliko jamstvo. Je mogoče kak drug hakeljc? Dostop, neurejena služnost? Mislim tudi, da bi v osebnem pogovru stvar izpadla drugače.

New Report

Close