Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute hipoteka da ali ne

hipoteka da ali ne

zanima me naslednje,torej,prodam hišo vrednost cc 32m.,kupim stanovanje cc 36m.,rabim torej še 4m.,in pa polačam 4m.stari kredit,skupaj torej rabim cc 8m.kredita.naj ga zavarujem samo pri zavarovalnici ali hipoteka te zadnje se bojim.stanovanje bo v lasti obeh mene in moža vsak pol,se pravi mojih 18m.lahko na ta znesek dobim kredit sem pa kreditno sposobna do cc 8ot.mesečno.kakšna je razlika hipotekarni kredit ali zavarovan pri zavarovalnici tudi glede rubeža nepremičnine če se kaj zalomi?hvala

Pozdravljeni!

Verjetno je za vas še najenostavneje, da vzamete stanovanjski kredit, ki ga zavarujete pri zavarovalnici. Dobo izberete takšno, da se izide glede na znesek.

Možen je tudi hipotekarni kredit. Postopek je bolj kompleksen in traja dlje. Nimate stroškov zavarovanja, imate pa stroške notarja in odvetnika. Na boljšem po navadi niste. Obrestna mera je lahko enaka.

Glede rubeža, kaj je bolje hipoteka ali zavarovalnica, lahko rečem, da če ne boste plačevali obrokov vam bodo po sodnem postoku nepremičnino v obeh primerih prodali. Bolj prijazna je hipoteka, ker se da z banko v primeru finančne stiske dogovoriti za moratorij, ko pa banka preda primer zavarovalnici, pa takšni dogovori niso več možni.

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

New Report

Close