Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Hipotekarni karedt

Hipotekarni karedt

Pozdravljeni!
Mi zaupate koliko vas ima hipotekarni kredit za nakup nepremičnine? Odločam se namreč, da ga vzamem? Vaše mnenje?
Hvala

Midva ga imava. Vedno sva bila na ziher in tako sva vztrajala v premalem stanovanju v hiši strašev. Zdaj pa sva ugotovila, da kdor ne reskira ne profitira in sva se zakreditirala. Če ne bo šlo, še vedno lahko prodava.

Če bi ga potrebovala, bi jaz tudi vzela hipotekarni kredit, sva z dragim že razmišljala o tem. a vzela bi ga na nepremičnino, ki jo kupujeva, nikakor ne na hišo od enih ali drugih staršev, kjer sva tudi solastnika (jaz pri mojih, on pri svojih). Ker če bi slučajno bilo treba, bi se pač prodala ta najina nepremičnina.

Midva ga imava. Na 30 let. Sva podaljšala iz 20, ker gre lažje čez mesec.
Mnenje? Brez kredita in kešatorskih staršev ali blaznih vez za službe in plače danes ne moreš na svoje.

Jaz tudi, na 30 let. Sem se lepo zapufala do neke znosne meje. Seveda na stanovanje, ki sem ga kupila.

Ja, ampak samo za 10 let, no ja kmalu bo le še devet!

30 let?
Veste kaj vse se lahko naredi v tako dolgi dobi?

Jaz si ne upam!

Tudi mi smo eni od teh.kar bo bo..

Ja, marsikaj se lahko zgodi. Tudi v 5 letih. Jaz sem vzela tak obrok, da lahko zraven še vedno normalno živim, si privoščim potovanja in podobno. Kar pomeni, če se karkoli zgodi, odpišem najprej te zadeve, pa mora ostat za kredit. Ne bi se nikoli zapufala do zgornjega plafoma, raje podaljšam dobo odplačevanja.
Drugače pa itak mislim prodat že prej.

na 10 let na napremičnino,ki sva jo kupila – obrok cca 600 eur

Če pogledamo anuitetni načrt so 30 letni kraditi izredno dragi. V Avstraliji pa poznajo tudi 40 letne kredite, kot je delovne dobe.

Lp,

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

New Report

Close