Hipotekarni kredit
Bila sem brez službe nekaj let in grem zdaj s partnerjem narazen. Od delitve premoženja dobim nek znesek, ki ga ne bi rada celega porabila za nakup nepremičnine. Niti ni nekaj velik. Zaposlila se bom v privat podjetju, ki še ne obstaja dolgo. Plača cca 1500 eur neto. Vem da moram bit zaposlena pol leta da dobim kredit. Rada bi kupila stanovanje, vzela bi hipotekarni kredit. Ampak ne bi pa rada vložila vse gotovine. Samo kakih 20 000, če se da čim manj. Ostalo kredit. Od 40 000 eur do največ 60 000. Ima kdo izkušnje kako bi mi to šlo skozi?
Uh super. Sem pomirjena. Namreč nikoli sama nisem jemala kredita do sedaj. To bo prvič in prva pogodba za nedoločen čas. Pri tudi skoraj 35… Mislila sem da bi lahko komplicirali zaradi velikosti firme, ki ni velika in pa ne obstaja dolgo, dela pa ok. In znesek okoli 300 do 400 mesečno mi je idealen za plačevanje.
Banke so zelo zaostrile pogoje, zato, ko boš imela najprej vse pogoje glede službe in prilivov, stopi do več različnih bank in preglej ponudbe.
Če je bil odgovor banke v linku takšen, kakršen je, je še toliko manj možnosti špekuliranja iz naših strani, ki nimamo nikakršenga vpogleda, še manj smo banka, ki postavlja pogoje, da bi lahko celo rekli, ali boš dobila kredit ali ne.
Nekatere banke želijo, kljub temu, da je kredit vezan na hipoteko, imeti hkrati še poroke.
Poleg tega so banke zelo previdne pri podjetjih, ki celo ne obstajajo dolgo, bonitet ni in kakšne banke še za zelo manjše zneske in zaposlenim v podjetjih, ki so dobro stoječi, ne odobrijo kreditov.
Najprej se zaposli, počakaj na prilive, ker se v tem času lahko marsikaj spremeni.
Pozdravljeni,
Stanovanjski kredit na podlagi zavarovanja s hipoteko trenutno velja kot najugodnejši najem kredita. Naša banka ima trenutno izjemno ponudbo nizkih obrestnih mer (6 mesečni euribor + že od 2,05{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pribitek). Priporočamo vam, da si ogledate ponudbo na naši spletni strani.
Trenutno vam ponujamo stanovanjske kredite z dobo odplačila do 31 let, minimalna mesečna obveznost pa je 35€. To za vas pomeni, da je odločitev popolnoma v vaših rokah glede dobe odplačevanja kredita, kot tudi glede višine mesečne obveznosti. Zato vam priporočamo, da izkoristite priložnost informativnega izračuna kredita, ter se po želji naročite na svetovanje, kjer lahko podrobneje prisluhnemo vašim željam in potrebam.
Če še imate kakšno vprašanje za nas, ne oklevajte.
Lep pozdrav,
Nova KBM