hipotekarni kredit, dolgovi in dedovanje
Pozdravljeni,
z možem imava pri banki kredit, hipotekarni in stanovanjski. On hipotekarnega in stanovanjskega, jaz svojega hipotekrnega in stanovanjskega, oba za eno nepremičnino.
Sicer imava sklenjeno življensko zavarovanje pri Wienerstaeditsche.
Verjetno bi morala prebrati pravila zavarovanja, vendar…..
Kaj se zgodi, če npr. moj mož umre? Ostane meni moj del kredita, njegov pa ‘se odpiše’, ali ga moram kriti jaz in sem tako prisiljena v prodajo?
Kaj se zgodi, če umreva oba, kako je z dolgovi, se prenesejo na otroke, ali otroci dobijo ob polnoletnosti nepremičnino z vsemi dolgovi, ali nič, pa se dolgovi poplačajo iz prodaje nepremičnine…..kako to gre?
hvala in lp,
karmen
Glede na to da imate hipotekarni kredit lahko banka v primeru neplačavanja nepremičnino proda in si iz kupnine poplača dolg. Se pravi če kdo od vaju ali oba umreta in zato prenehata plačevati kredit lahko banka proda nepremičnino in iz tega poplača dolg. Nisem pa siguren ali mora banka čakati na konec zapuščinske obravnave ali gre lahko takoj v prodajo.
Predlagam, da pokličete agetna iz zavarovalnice, kjer imate polico in vam bo razložil kaj in koliko imate krito. Še bolje, pa da se oglasite kar na zavarovcalnici. Pri WS za par EUR mesečno krije visoke vsote za primere smrti. Polico se lahko vinkulira banki in se v primeru vaše smrti kredit takoj poplača in se dolg ne deduje.