hipotekarni kredit -nujno
Pozdravljeni,
imam eno vprašanje : z možem bi rada vzela 130000 eur hipotekarnega kredita na 20 let, 100000 eur bi šlo za poplačilo prejšnjega, 30000eur pa v gotovini.
Sedaj plačujeva obrok 1200 eur mesečno. Nepremičnina je vredna 250000eur. Problem pa je v plačilni sposobnosti. Sama imam 480 eur netto plače (skrajšan delovni čas), mož pa ima s.p. in negativno bilanco prejšnjega leta. Tudi plače si ne nakazuje. V letošnjem polletju je bilanca poztivna. Problem pa je, ker na vseh bankah pravijo, da sva plačilno nesposobna, čeprav zdaj plačujeva še več. Bila sva že na Sparkasse, Volksbank, A banka,Raffeisen.
Zdaj pa moje vprašanje : kje mislite, da bi lahko dobila kredit glede na najino situacijo, če sploh ?
Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav,
April05
Verjetno nikjer. Že s tam, da želite 30.000 v gotovini brez da poveste konkretni razlog zakaj denar sploh rabite ste rizične stranke.
Pozdravljeni,
Jaz imam malo drugačno vprašanje in sicer v zvezi s poplačilom stanovanjskega kredita.
Situacija je sledeča: Za nakup novega stanovanja potrebujem hipotekarni kredit 60.000 EUR. Plačilo stanovanja moram poravnati v roku pol leta. Imam pa v lasti staro stanovanje nekje v vrednosti 70.000 EUR, ki ga imam namen prodati ravno zaradi manjkajočega deleža denarja za nakup novega stanovanja (60.000EUR). Torej kredit bi vzel zgolj iz tega razloga, ker verjetno v roku pol leta ne bom uspel prodati tega starega stanovanja. Se pravi v roku nekje dveh let bi nekako moral prodati staro stanovanje in ko ga bom, bom seveda poplačal ves preostanek kredita. Kredit bi vzel na 30 let zaradi čim nižje mesečne obveznosti. Naprimer.: točno čez eno leto prodam stanovanje, dobim denar v gotovini in takoj odplačam kredit. Če prav razumem bi moral čez eno leto banki vrniti 60.000 EUR, ker od začetka tako plačuješ najprej obresti. Imam prav?
Naj vam na banki naredijo anuitetni izračun, kjer bo razvidno kako odplačujete za vsak mesec posebej.
Če se odločite npr. po 1 letu odplačati kredit nima nobene veze ali najprej odplačujete glavnico ali obresti. V tistem trenutku ko se odločite odplačati vam naredijo izračun glavnica + natečene obresti – znesek ki ste ga plačali z obroki!
Torej čez eno leto boste morali vrniti banki 60.000eur + obresti (npr.5% od 60.000 =3000eur) – že plačani obroki = znesek ki ga morate plačati plus stroške poplačila ki znašajo polovico stroškov odobritve. Temu prištejte še stroške hipoteke,notarja (1000 eur)
Če nameravate v enem letu poplačati kredit to banki ne povejte ker boste zaradi tega slabša stranka. Pa poskusite izpogajati kredit brez stroškov odobritve! Ker potem tudi ni stroškov poplačila!
Imam 630€ neto plače+250€(prevozni stroški in malica)Mesečno že plaćujem prek trajnika 180€ mesečno…partnerica je nazaposlena ima pa otroški dodatek,preživnino in soc.podporo(vse skupaj okoli 800€ priliva mesečno´.Kje bi dobil hipotekarni kredit 31.000€…za nakup stanovanja s tem da bi bilo proporočljivo da mi stari kredit izplačajo…Hvala..
april05: pri nobeni banki v tem času ne boste dobili kredita na vašo neto plačo in negativno bilanco vašega moža za zadnje leto. Banke so zelo poostrile minimalne pogoje za pridobitev kredita, mednje v prvi vrsti spada tudi osebni dohodek kreditojemalca. To vam govorim iz prve roke, ker delam kot svetovalka za kreditiranje v banki.
Pozdravljeni,
z družino se odločamo za stanovanjski oz. družinski kredit za nakup nepremičnine. Kredit bi odplačevala jaz in oče z mamo si nemoremo kaj dosti pomagati, saj njena neto plača znača okrog 580€ (sem pa slišala, da nekatere banke gledajo tudi na malico in prevoz???katera?). Moja neto plača znaša 850€ od očeta pa 750€.
Vzeli bi 100.000€ na nekje od 20-25let če je mogoče seveda? Prosila bi če mi lahko kako svetujete, pomagate…kakeršen koli nasevt, odgovor je dobrodošel!
Libor ali Euribor??? ali je mogoče dobiti kredit sedaj v CHF oz. ali se sploh splača v tem času???
Hvala v naprej za vse nasvete in odgovore!
Lp,
???:)