Hipotekarni kredit oz. leasing nepremičnin
Ali obstaja možnost kupiti stanovanje tako, da se ga kupi s hipoteko na stanovanje, ki se ga kupuje? Torej tako, da stanovanje pravzaprav kupi banka, ki tudi ostane lastnik do popolnega izplačila, dejansko kupec pa se v stanovanje takoj vseli in plačuje obroke banki? Zanima me za 100%-no financiranje banke.
Kakšna dokumentacija je za to potrebna, v kolikor stanovanje ni novogradnja, in katere pogoje mora izpolnjevati kupec? Če se vzame poroka (če je potreben), katere pogoje mora izpolnjevati porok?
Hvala za odgovore.
To kar ste opisali je finančni leasing. Možnost obstaja.
Od dokumentacije za začetek potrebujete (pred)pogodbo, ZK izpisek in 6 plačilnih list.
Porok mora ispolnjevati enake pogoje kot kreditojemalec, se pravi, da mora biti kreditno sposoben. Ko postane porok ni več kreditno sposoben in sam ne more dobiti kredita.
Če vas konkretno še kaj zanima vprašajte na forumu financiranje:
Lp, Janez Tomc
Imam leasing na nepremičnini.Mož je naredil samomor in,ker ne morem odplačevati obrokov me hočejo izseliti in prodati za 70.000 €,vredna je pa še enkrat toliko,jaz pa nimam kam.Nimam sorodnikov ne otrok,skratka nikogar,ki bi pomagal.Če je kdo zainteresiran,ga prosim za pomoč,da kupi za omenjeni znesek,jaz pa mu dajem mesečno najemnino,po moji smrti,pa nepremičnino proda,ali jo ima. l.p.
Za tak korak je potrebno vseeno navesti malo več podatkov (kje se nahaja, tip nepremičnine,…), da se morebitini interesenti lažje odločimo in Vas kontaktiramo.
Raje prodaj hišo poplačaj dolg in se preseli v kakšno garsonjero.
Forum je zaprt za komentiranje.