Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Hipotekarni kredit v Avstriji

Hipotekarni kredit v Avstriji

Pozdravljeni,
zanima me, če ima morda kdo kakšne izkušnje s pridobivanjem kredita v Avstriji z zastavo nepremičnine v Sloveniji. Vem, da je to včasih bilo zelo aktualno, ampak sedaj so me na avstrijskih bankah napotili na njihove slovenske podružnice.

le zakaj bio kdo hotel to narediti?

Samo v enem primeru če bi bila njihova ponudba bolj ugodna kot od naših bank. V to pa kar malo dvomim.

Partner je avstrijski državljan in zaposlen v Avstriji, vendar bi kupila nepremičnino v Mariboru. Krediti na avstrijskih bankah so ugodnejši, vendar ne dobiva hipotekarnega kredita pri čemer bi hipoteka bila na nepremičnino v Sloveniji. Ponudba pa je ugodnejša, saj so pribitki bank manjši v primerjavi s slovenskimi bankami oziroma bankami v Sloveniji, Euribor pa je tako ali tako enak.

Kakšni so pribitki, kakšen je EOM?

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Ima kdo kakršne koli informacije o hipotekarnih kreditih v Avstriji? Pri nas so banke tako zaostrile zadeve, da enostavno ne vemo kam naj se obrnemo. Imamo kredit ,toda radi bi bolj ugodnega hipotekarnega za daljšo dobo in manjše obresti….Kakršne koli informacije bi bile zlata vredne. Ni mi jasno v čem je problem pri navadnih državljanih…med tem ko politični veljaki dobijo koliko rabijo…brez zavarovanja?!! Smešno, še sreča,da je to samo naša želja in ne nuja… Hura za tuje banke!

Avstrijski državljani imajo pribitek v višini 0,95 %.
Za slovence pa je verjetno bistveno višja, podobna kot jo imamo doma seveda če so nam ob tej krizi in stopnji brezposelnosti sploh pripravljeni odobriti.

Tudi partnerju so ponujali pribitek okoli 1 odstotka na euribor, ima dobro plačo, je avstrijski državljan, zaposlen v Avstriji, vendar mu banke ne dajo kredita z zastavo nepremičnine v Sloveniji. Sem upala, da bo kdo tukaj imel kakšne drugače izkušnje…

New Report

Close