hipotekarni kredit – visje obrestne marze
Pozdravljeni,
“Kupujem” kredit 150k, 180 mesecev. Ocitno sem malo prepozen, saj gredo obrestne marze gor.
Najugodnejse ponudbe do sedaj:
UCB: 12M Libor + 1.20 (dalo se je dobiti v maju, v juniju sem bil ze prepozen)
BK: 3M Euribor +1.00 (veljalo apr-jun)
Trenutno:
UCB: 12M L +1.60
BK: 3M E + 1.20
Danes sem bil ekstremno razocaran, ko sem izvedel, da je BK 1.7. dvignila marzo iz 1.00 na 1.20…
Sploh ne pridem k sebi; pri 150k na 15 let znese to okoli 3600E v mojo skodo.
V bistvu sem bil baje ze 26.6 (ko sem bil prvicv BK) prepozen, saj mi kredita nebi odobrili pred 1.7., ko so ze veljale nove marze…
Bil sem v NLB, SKB, Abanki, Sparkasse, Hypo, vsi so imeli visje marze.
Ve kdo za kako banko, ki imam marzo na E manjso od 1.20?
Kaj pa banke cez mejo?
Sedaj sem ze malo bolj zverziran, in sem z BKS & podruznico Zveza Bank opravil kar po telefonu – z obojimi sem imel zelo prijazen pogovor, vendar zal so rekli da ni sans da pridemo do E + 1.20, kaj sele nizje…
Zal izgleda da s 1.7. gredo obrestne marze gor.
Po informacijah iz UCB naj bi sle kasneje se bolj gor…
Je kdo uspel v tem mesecu dobiti kredit ugodnejsi kot Euribor + 1.20 oz kak nasvet, v kateri banki naj se povprasam?
Hvala in lp
Žal ne poznam banke, kjer bi bilo to kar je bilo ne dolgo nazaj, sedaj mogoče. Če boste še čakali bo še dražje, ker so takšna predvidevanja. Denar si je najbolje predstavljat, kot plašno srno. Trenutno je pribitek 1.6 to kar se da dobiti. Deluje pa res, kot kartelni dogovor vseh bank, vendar ni tako, ker se denar na svetovnih trgih draži. Ker banko dražje pride denar, ga dražje posoja naprej. Morda se kod dobi ceneje, vendar pogojujejo, da zraven sklenete zavarovanja in varčevanja, kar vas pa pride še dražje. Če bodo kdaj kasneje obrestne mere na trgu nižje, boste pa razmišljali o pogajanjih za znižanje OM ali refinanciranjem. Če bo pa še dražje ste pa lepo tiho.
Lp,