Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Hipotekarni kredit z visokim lastnim deležem

Hipotekarni kredit z visokim lastnim deležem

Pozdravljeni,

Kupil bi neko nepremičnino. Dal bi vsaj 70% lastnega deleža. Ostalo hipotekarni kredit. Dohodki so mi v zadnjih letih drastično padli vendar pa bi lahko spraskal cca 170eur mesečne obremenitve, če bi se rešil raznih kratkoročnih kreditov (računalnik, dobro leto še leasing avto ipd).

Sedaj pa vprašanje. So banke kaj bolj fleksibilne v primeru, ko je lastna udeležba pri nakupu nepremičnine preko hipotekarnega kredita visoka – torej delež banke bi bil zgolj 30% ali manj? V tem primeru ni skrbi, da ne bi bila banka poplačana. Preden se sploh odpravim spraševat na banke saj je bilo v zadnjih letih s temi krediti zelo težko za fizične osebe.

Po zakonu ti more tok pa tok ostat. kar se banke tiče, oni pri 70% lastne udelezbe, nebi smeli imeti zadržkov in je to za njih boljša garancija kot katerakoli služba.
Država marsikomu onemogoči kredit s tem zakonom. Pa nevem zakaj.

O katerem zakonu govorimo?

moja zmota, tega ni v zakonu.. Se oproščam za napačne info..

Ne razumem zakaj si pol večina bank postavi to mejo minimalne plače.

To je bolj kaprica bank, da so bolj na “varni” strani. Je pa res, da v večini primerov, ko mora nekdo plačavati obrok ter “poseči” v minimalno plačo tvega več kot je primerno.

Sm govoru z eno gospo ki je vodja ene bančne poslovalnice in mi je zatrdila da je zakonsko določeno, tko da jst nevem kaj je res in kaj ne… tolko da se še 1x popravim:)

Lp

Temu ni tako, saj bi potem zakon predpisoval, da mora ljudem po plačilu najemnine tudi ostati minimalna plača, kajne?

New Report

Close