Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute hipotekarni kredit

hipotekarni kredit

Pozdravljeni,

s partnerjem se odločava za nakup hiše, ki je trenutno v 3. gradbeni fazi. Trenutna vrednost hiše je 110.000e.
Za hišo imava denar, vendar ga nimava za njeno dokončanje, zato potrebujeva kredit.
Mi prosim lahko razložite kako to poteka. Ali bova dobila hipotekarni kredit v višini cca. 90.-100.000 e, da hišo dokončava /kreditno sva sposobna, to sva že preverila, ne vem pa kako je z oceno take nepremičnine, glede na to, da banka da max. 70% nepremičnine/. In kako potem samo dokončanje zgleda z računioziroma predračuni – ali moraš prinašati predračune v banko na podlagi katerih plačajo izvajalcu npr. centralne, vodovodar, pleskar,.. direktno ali je stvar kako drugače. Ali se šteje za ocenitev končna vrednost nepremičnine in ne v tej fazi kot je sedaj.
Stvar je tudi v tem, da nikoli ne veš, koliko bo dejansko celotna hiša na koncu stala.

Oziroma, če imate kakšen drug predlog financiranja dokončanja hiše.

Danes sem že poskušala dobiti te informacije v banki, a jih žal nisem dobila.

Hvala za odgovor in lep dan vam želim

Taša

Mislim da pridobitev kredita ne bo težava. Glede predračunov razmislilta kako vama bolj odgovarja, ter se potem tako dogovorita z banko. Predvsem si zamislita, kako bi rada da vse skupaj poteka ter tako predlagajta banki. Vidva sta “kupca” kredita in ne oni.

Čudno mi je le, da vama v banki niso dali informacij, zato bi predlagal, da ne hodita več v to banko, saj so očitno nekompetentni.

New Report

Close