Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute HIPOTEKARNI KREDIT

HIPOTEKARNI KREDIT

Situacija je taka:
S partnerjem kupujeva hišo in sva jo našla. Končna prodajna cena hiše + parcela je 15.000.000,00 sit. Sem lastnica stanovanja – tržna cena 12.500.000 sit. Ker stanovanja nebi prodajala, ker vrednost na trgu raste, ampak bi ga dala v najem, bi na njega in hišo vzela hipotekarni kredit. Se pravi skupna vrednost zastavljenih nepremičnin je 27.500.000 sit. Rada bi vzela hipotekarni kredit v višini 20.000.000 sit na dobo 20 let (15.000.000 hiša, 4.000.000 star kredit, 1.000.000 renovacija). Z bankami sem že kontaktirala, jutri pa greva na posvet. Imava zelo dobre mesečne prihodke, vendar je partner zaposlen za določen čas, jaz za nedoločen. Kredit bi tako vzela jaz. Ni naju strah, da mesečnih obrokov kredita nebi mogla odplačevati, vendar me zanima ali imava dosti premoženja za najem hipotekarnega kredita. Nekatere banke zatrjujejo da to ni dovolj. Kakšne imate ve izkušnje in kaj mislite o CHF in EUR? Prosim za odgovore, ker greva jutri na razgovor na Sparkasse bank, Hypo bank in Volksbank. Katere banke še predlagate?
In pa še to: ker banka najverjetneje pošlje cenilca za cenitev nepremičnino, me zanima, ali banka upošteva prodajno vrednost (kot je v pogodbi), kot vrednost hiše ali njegovo cenitev? Zdi se mi nelogično, da upošteva prodajno vrednost, kajti mislim da je najina nagledana hiša s parcelo vredna več, vendar sva zbila ceno, ker se njim mudi prodati hišo pred zimo – namreč hiša je prazna. LP

Pozdravljeni!

Ta kredit je soliden. Ugoden pomeni, da so pogoji konkurenčni na trgu na podlagi vaše bonitete.

Hipotekarno razmerje je dovolj, res pa je, da ni dovolj za vsako banko. So pa banke, kjer bo dovolj.

Če je cenitev je merodajna ta in ne iz pogodbe. Če cenitve ni se upošteva vrednost iz pogodbe.

Svetujem vam pa da si raje vzamete malo več časa in se odločite za kredit tam, kjer je res najugodnejši. Lahko direktno poveste, da imate ponudbe tudi iz drugih bank in iščete najugodnejšo možno varianto.

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

New Report

Close