Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute hipotekarni kredit

hipotekarni kredit

Ali je slednji kredit ugoden, ali bi kje dobila še ugodnejšega?
Znesek odobrenega kredita: 105.000,00 Eur
obr. mera 2,810, 1,50 %
odplač. doba: 240 mes/4,31 %
mesečno : 653,56 eur
dtroški odobritve 400,00 eur ??(kaj to pomeni?)

Znesek izplačanega kredita: 104.687,03 eur
preplačilo 49,39 (ali je to normalno na 20 let)
EOM 4,43 % (na dan tečaja 1eur=1,6574 CHF)

Kredit vezan na libor…izplačuje se na anuitetni način (kakšen način je to?) Banka uporablja linearni način obrestovanja.(je to ok?)

Glede na to, da sva oba visoko izobražena. Mož zaposlen v dobro stoječem podjetju za ndl. čas. Jaz pa za dol.čas. (prevajalka).Ali lahko računava še na ugodnejši kredit, koliko bi bil najugodnejši mesečni obrok…
Hvala.

Pozdravljeni!

Takšne pogoje doseže skoraj vsak s solidno boniteto. Če bi bil kredit dražji, ne bi bil več ugoden. Stroški odobritve so dragi, lahko bi bili vsaj pol nižji. Na 20 let se preplača okoli 50%, lahko malo manj. Anuitetni način pomeni, da odplačujete glavnico in obresti hkrati. Linerani način se zadnje čase vedno uporablja, kakšen drugi način ne bi bil ugoden. Koliko je lahko najugodnejši obrok lahko rečem, lahko je pa nižji, kot imate ponudbo.

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Pozdravljeni!

Potrebujem 75000 eur.
Unicredit Bank mi je dala ponudbo z
letno obrestno mero 4,56%
število anuitet 240
anuiteta 480,16
stroški odobritve so 100 eur
vrsta zavarovanja je s hipoteko
metoda izračuna obresti je linearna in uporablja način štetja dejansko/360
eom je 4,62 in vključuje predvidene stroške obresti, stroške odobritve in zavarovanja kredita ter se spremeni, če se spremeni kateri od elementov, ki vključujejo njen izračun.
Skupno natečenih obresti bi bilo 40.313,03.

Kredit je stanovanjski vezan na 12-mesečni LIBOR CHF.

Je ta ponudba dobra ali bi lahko bila še boljša. Bila sem že na veliko bankah pa več ne vem katera bi bila najugodnejša- mi lahko prosim svetujete na kaj je potrebno biti pozoren.

HVALA!

New Report

Close