hipotekarni kredit?
Hipoteke so sedaj lahko nekje do max 80% vrednosti nepremičnine. Se pravi vsaj 20% kupnine moraš imeti svojega denarja. Seveda lahko zastaviš isto stanovanje.
Poglej, načeloma so pri NLB “najdražji” krediti. Pojdi še do vseh drugih bank, včasih imajo nekatere ravno določene “akcije” za stanovanjske kredite (nižje obresti). Daljša je doba odplačevanja, več ga boš preplačala.
Nisem pa noben strokovnjak, odgovarjam le na podlagi svojih izkušenj.
Lp
Prejšnji teden sem zrihtala na NLB. Vzela sem 6 m euribor in pribitek fiksno 1,8
Sem razmišljala o fiksnem obroku, pa so mi ponudili tudi kombinirano obr. mero-5 let fiksno, kasneje spremenljivo.
Sem se vseeno odločila za euribor-spremenljivo.
Nisem vzela 2 dni dopusta, sem se pa vseeno zanimala tudi drugod.
Ne vem no, ampak 1,8 pribitek se mi je zdel več kot ugodno….
Sem vzela življ.zavarovanje, drugega mi niso pogojevali.
Sem pa 25 let že pri NLB in ne bi rada menjala.
Sem jim to povedala, pa smo se kar hitro razumeli za 1,8
Kakorkoli obračaš, če vzameš kredit na 20 let, moraš računati, da boš dala za obresti še enkrat toliko kot si vzela kredita. Recimo, 100 jurjev kredita boš na koncu plačala 200 jurjev. Lahko tudi zgolj 150, če imaš srečo v tistih 20 letih, da ni kakšnih kriz in inflacij … Je pa po svoje to tudi logično, ker danes sto tisoč € ni isto kot sto tisoč čez 20 let (že omenjena inflacija). In banka bo to razliko pokrila z vezavo na euribor, zraven pa še zaslužila s pribitkom.
zdravo! imam vprašanje .. če mogoče keri ve..
imam stanovanje ki bi ga rada prodala in koupila hišo… ampak zaradi recesije nemorem stanovanja prodat… mislite da se bi dalo dobit hipotekarni kredit kjer bi zastavla stanovanje in bi s tem lahko kupila hišo v stanovanje pa daja podnajemnike… in problem bi biu rešen .. ampak nimam redne službe ampak vedno pa delam pogodbeno in še zraven na črno bi šlo bi mi katera banka odobrila kredit… hvala za odgovore