Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek hiša brez fasade

hiša brez fasade

Zanima me, kakšno je življenje v hiši brez fasade, se jo da ogret normalno? Razmišljam, da bi šli v nakup hiše brez fasade, bi jo naredili čez nekaj let, ker bi raje dali finance za nakup. Mogoče obstaja kakšna sprej varianta inovativnih fasad, ali pa lesena fasada, mogoče kdo ve, s čim bi se dalo dobro izolirati in ni preveč drago. Hvala

iz kakega materiala je? je lahk ta material nezaščiten, al ga to lahk poškoduje?

moče lahk sam prebarvaš 8pač tolk da daš tisto golo zaščito) in kasneje izloacijsko fasado pa je mir

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

stric je par let živel brez fasade, goli cegli, pa so preživeli
kurili so pa na drva, doma narejena, zato se jim na stroških ni poznalo

Mi smo v hiši brez fasade že hmm, 15. leto? Sprva je bila prioriteta notranjost, da smo se vselili. Potem smo furali firmo, je šel vsak € vanjo, no, letos sva dala že tretjič delat predračune za fasado, pa je spet prišla vmes nujnejša investicija.

Da odgovorim – živimo normalno, mogoče kak meter drv več pokurimo, stene so dvojne, moteč je edino izgled. Pa še tega se v 15 letih očitno navadiš :))))).

mi smo v hiši brez fasade preživeli prvo zimo po vselitvi. Ogreti se jo je dalo povsem normalno, so pa šli stroški ogrevanja v nebo (kurilno olje). Drugo leto sva vseeno stisnila zobe, najela manjši kredit in dala gor fasado. stroški ogrevanja so se prepolovili. Prepolovili!!!! tako da jaz bi ti svetovala isto, več bosta zmetala za ogrevanje v vseh zimah brez fasade, kakor bi za samo fasado. če imata najmanjšo možnost, dajta gor vsaj zaščitni sloj (kakršenkoli že bo, kamena volna, stiropor, stirodur,…) in bo že precej bolje. hiša brez fasade je noro potratna glede energije!

Živel sem eno zimo brez fasade.
Poraba energije je eno, drugo so toplotni mostovi, poškodbe zidu, zamakanje vode.
Torej, glede porabe, al več kuriš al pa spustiš temperaturo za stopinjo dve – če maš otroke majhne ni glih. Stroški so tut odvisn od tipa kurjenja; Talno gretje ne bi smelo biti bistveno dražje – radiajtorji pa sigurno bo dražje.

Vlaga in zamakanje je pa druga stvar – tu se pa lahko zadeve lohk zakomplicirajo…

Nikoli se ne bi vselila v hišo brez fasade! Treba je to kvalitetno narediti, hidroizolacijo, stiropor, mrežico, sloj itd.da nimaš kasneje problemov z vlago, odstopanjem ometa in plesnijo. Če ni denarja za fasado, ste si zadali prevelik zalogaj…

Mi imamo hišo brez fasade. Narejen je samo zaključni omet in pobarvano. Da lepo izgleda. Sedaj smo pregurali prvo zimo, ki me je bilo neznansko strah. Čez celo leto imamo naštimano 22,20 stopinj in moram priznati, da sem bila pozitivno presenečena. Radiatorji so zakurili max. 5x na dan in mene ni zeblo, čeprav sem drugače prava zmrzljivka.

Hvala za odgovore. Gre za hišo, kjer je notranjost izdelana, zunanjost so samo zidaki, je pa hiša stara cca 45 let s takšno zunanjostjo…

To se ne splača, ker je to dvojno delo. Še posebej, če je treba postavljati oder. Sama postavitev odra lahko pride do 500 evrov.

Eno zimo smo bili brez. Na nekaj notranjih kotih v pritličju se je začela pojavljat plesen, opazili smo vlažen zid v vogalih. Pa čeprav smo vsak dan zračili. Ko se je zunaj shladilo na -20 stopinj, po nekaj tako hladnih nočeh talno ni več dohajalo, zato smo vklopili en električni radiator. Porabili smo tisoč litrov kurilca več kot sedaj, kar pomeni, da imamo sedaj cca 45{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} manjšo porabo.

Tudi naspoloh bivanje in občutek v izolirani hiši je nekaj čisto drugega. Pa tudi vse zgoraj naštete tegobe so izginile.

Tudi les je dober toplotni in hidro izolator. Samo je stvar okusa. Če imaš opečno steno je fino pustiti prezračevalni sloj cca. 10 centinov in potem daš les na nosilno konstrukcijo. Nosilno konstrukcijo lahko pritrdiš na steno. Težava nastopi pri izvedbi detajlov pri odprtinah. Tam moraš paziti na dobro speljane odkape pri okenskih polica tudi nad vrati mora zaključek imeti odkapni rob. Kasneje ko se boste finančno opomogli lahko ta zračni sloj izpolniš z kakšno naravno toplotno izolacijo.

New Report

Close