Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek HIŠA FRANKO

HIŠA FRANKO

Naklučje nas je pripeljalo v hišo Franko, ki smo jo obiskali zaradi lakote po dolgem potovanju.

Pa nas ni prav nič navdušilo. Stregli so nam tujci. Razen tega, da smo jedli nekakšne njoke z baje albuminsko skuto in neko zelenjavo podobno travi, nismo doživeli nič pretresljivega oziroma takega, da smo v gostilni z Michelinovo zvezdico.

Potem pa , uau, bili ste v gostilni z dvemi Michelinovimi zvezdicami in ne preveč siti, plačali pa smo drago.

Odgovor na objavo uporabnika
pičla ponudba, 02.10.2021 ob 12:00

Naklučje nas je pripeljalo v hišo Franko, ki smo jo obiskali zaradi lakote po dolgem potovanju.

Pa nas ni prav nič navdušilo. Stregli so nam tujci. Razen tega, da smo jedli nekakšne njoke z baje albuminsko skuto in neko zelenjavo podobno travi, nismo doživeli nič pretresljivega oziroma takega, da smo v gostilni z Michelinovo zvezdico.

Potem pa , uau, bili ste v gostilni z dvemi Michelinovimi zvezdicami in ne preveč siti, plačali pa smo drago.

Ti še mimo Starega sela nisi šel. In nisi bil in ne boš v nobeni restavraciji z mišelinko.

Ker če bi bil, bi točno vedel, da se je potrebno naročiti. Ni to oštarija da prideš skozi vrata,  se usedeš za mizo in naročiš laško in dunajca s pomfrijem – pa še kečap zraven.

Jaz tudi še nisem bila. Imam pa v načrtu za okroglo obletnico. Res si želim doživetja.

Naši prijatelji so tja peljali neke svoje prijatelje. Predhodno se je treba naročiti. Povedali so, da ni nič posebnega. Kot neka specialiteta so bili takrat koščki vampov na nek poseben način. Jedli so še dve drugi jedi. V glavnem, pričakovali so precej boljše.

Ampak tudi meni ni bilo všeč, ko so me povabili na elitno ponudbo.

Vse to kar Ana Roš piše in govori namreč diši po vrhunskem dogodku, vendar se mi le dozdeva, da manjka malce Valterjeve izkušnje, ona namreč ne kuha od nekdaj in osvaja nekaj novega, kar ni dosegljivo vsem, ji pa prija državna pomoč.

Malo izbranih.

Nova lastnica hiše Franko je Ana Roš, ki je diplomantka mednarodnih odnosov in diplomacije in se s kuho ukvarja nekaj let.

Za pravo kuhanje je potrebna tradicija, izobrazba, dolgoletne izkušnje in vonj in okus kakršnega je nekdaj premogla Hiša Franko in ga še zmeraj premore Valter.

Ona uvaja neke novitete, ki imajo z nekdanjo Hišo Franko zelo malo povezave.

V Delu, samopromocija, pojasnjevanje vsega, ker ona aristokratinja, kot si pravi, je priviligirana in lahko ima to možnost.

RES se ne splaca tja hodit! Naredis par 10 km vec in si v Furlaniji,kjer v VSAKI gostilni najdes boljso kvaliteto!

Ne vem, kaj ljudje pričakujete od hrane.

Nisem bil, nimam namena iti.

Toda iz zgoraj zapisanega sledi, da Michelinovi “inšpektorji” niso vredni svoje slave. In se človek znajde pred dilemo – kaj je bolj verjetno

– da Michelin promovira in nagrajuje nevredne

– da je zrno resnice v očitno izmišljeni temi – greš v Michelinovo restavracijo “naključno”. zaradi lakote 🙂 🙂

Vsak si lahko po svoje odgovori na ti dve vprašanji.

NIČ VEČ, 03.10.2021 ob 09:13

Nova lastnica hiše Franko je Ana Roš, ki je diplomantka mednarodnih odnosov in diplomacije in se s kuho ukvarja nekaj let.

Za pravo kuhanje je potrebna tradicija, izobrazba, dolgoletne izkušnje in vonj in okus kakršnega je nekdaj premogla Hiša Franko in ga še zmeraj premore Valter.

Ona uvaja neke novitete, ki imajo z nekdanjo Hišo Franko zelo malo povezave.

Ja, Valter je pravi. Ona kuha šele nekaj let. Zakaj ni Valter več glavni?

Ni da je nek hud presežek, je pa na drugačni ravni kot večina slovenskih gostiln.

Je pa dejstvo da ni to za ljudi, ki so vajeni enormnih porcij ponfrija in dunajca za kosilo. Hec takih gostiln je v ambijentu, v postrežbi, v predstavitvi hrane v novih okusih, …. doživetje pač. Ne na hitro poln želodec ker kruli :). Mi smo uživali, čeprav mi vsa hrana ni bila všeč. Naključno se pa seveda niste znašli tam :). Ker če bi se bi zunaj ostali. Zakaj torej ta laž? Kaj je bil namen?

Slovenija NIMA teh zvezdic zato,ker bi si jih zasluzila (vsaka povprecna gostilna v aItaliji je veliko boljsa) ampak zato,ker so jih DOBESEDNO kupili! Stale so 1.2 MIO DAVKOPLACEVALSKEGA denarja.

Anonimno 10312, 03.10.2021 ob 11:13

Slovenija NIMA teh zvezdic zato,ker bi si jih zasluzila (vsaka povprecna gostilna v aItaliji je veliko boljsa) ampak zato,ker so jih DOBESEDNO kupili! Stale so 1.2 MIO DAVKOPLACEVALSKEGA denarja.

Ob tej hvali Italjanskih oštarij mi je zanimivo le to, da sem zadnjič. ko smo bili na kosilu nekje ob meji (na naši strani), pri sosednjih mizah slišal le italjanščino.

mentalna sirota, 03.10.2021 ob 11:17

Ob tej hvali Italjanskih oštarij mi je zanimivo le to, da sem zadnjič. ko smo bili na kosilu nekje ob meji (na naši strani), pri sosednjih mizah slišal le italjanščino.

To samo zato,ker pri nas placajo za kopllet kosilo kot pri njih ce gredo na kavo in sladoled. Kdor prihaja sem (najnizji sloj),ne pride zaradi kaksne kvalitete. Bo slo?

Ana se je samo znašla na napačni strani politike, to je ves njen “greh”.

No dejte, odprite gostilno, pa zaslužite si zvezdice, da vas vidim.  Ko je sdsovski sendvič vsa vaša hrana.

Za vse mogoče šalabajzerje govorite v presežkih, seveda če se udinjajo jajotu. Kvaliteto pa spljuvate, če jajotu ni po godu.

Troli sendvičarski.

Ko se hočem “nažreti” gram v kakšno domačo oštarijo z govejo župo, pečenko, tenstanim krompirjem in zeleno solato s fižolom.

K Frankotu grem poizkušati kaj novega, ne nujno vedno čisto prilagojenega SLO okusom!

edino valter, 03.10.2021 ob 11:05

Ja, Valter je pravi. Ona kuha šele nekaj let. Zakaj ni Valter več glavni?

Kolikor vem, se Valter nikoli ni ukvarjal s kuhanjem.  Kuhala je vedno Ana, ona si izmišlja recepte…  Kuhinja je njena od nekdaj.  Valter je vedno imel vino čez.

Foušija je huda stvar. Najbrž 99% v tej temi vas ni bilo v hiši Franko. Sploh pa, če ti je zelje in krompir z enim velikim mastnim dunajcem na mašno nedeljo top ponudba, potem boš težko užival v hiši Franko :)))

Tam se je treba naročiti. Čemu torej laž?

2048, 02.10.2021 ob 13:24

Ti še mimo Starega sela nisi šel. In nisi bil in ne boš v nobeni restavraciji z mišelinko.

Ker če bi bil, bi točno vedel, da se je potrebno naročiti. Ni to oštarija da prideš skozi vrata,  se usedeš za mizo in naročiš laško in dunajca s pomfrijem – pa še kečap zraven.

Jaz tudi še nisem bila. Imam pa v načrtu za okroglo obletnico. Res si želim doživetja.

rumeni komunajzarji spet širjo laži. he he

Kako je možno, da je pri nas tak naval na mišelinove krmilnice, kjer pustiš 200 evrov za krožnik, na katerem je 15 gramov nekakšne zafnane hrane? A nismo v državi revežev, kjer srednji sloj izginja, če se zaradi socializma po socializmu že ni razblinil? Sicer je vprašanje, kdaj je sploh nastal, če smo že od leta 1945 v komunizmu, socializmu ali karkoli že, ampak to je za drugo temo.

Kje imamo mi toliko premožnega sloja naroda, v tem zapufanem levakarskem socializmu, da v take drage restavracije ne prideš brez rezervacije? Razumem za New York, London, Pariz, Moskvo, za velemesta, v katerih živijo milijonarji in milijarderji, da se v centru mesta naročuješ vnaprej za nekaj malega, mikrobnega okusit, ne pa v nekih slovenskih vukojebinah. A so v Franciji tudi tako drage oštarije nekje v hosti? Ali v ZDA? Da se moraš s terencem po luknjah blatnih kolovozov guncat, da prideš do mišelinke? A je to neka pristna slovenska inovacija luksuza?

Desperadodajka, 03.10.2021 ob 13:55

Kako je možno, da je pri nas tak naval na mišelinove krmilnice, kjer pustiš 200 evrov za krožnik, na katerem je 15 gramov nekakšne zafnane hrane? A nismo v državi revežev, kjer srednji sloj izginja, če se zaradi socializma po socializmu že ni razblinil? Sicer je vprašanje, kdaj je sploh nastal, če smo že od leta 1945 v komunizmu, socializmu ali karkoli že, ampak to je za drugo temo.

Kje imamo mi toliko premožnega sloja naroda, v tem zapufanem levakarskem socializmu, da v take drage restavracije ne prideš brez rezervacije? Razumem za New York, London, Pariz, Moskvo, za velemesta, v katerih živijo milijonarji in milijarderji, da se v centru mesta naročuješ vnaprej za nekaj malega, mikrobnega okusit, ne pa v nekih slovenskih vukojebinah. A so v Franciji tudi tako drage oštarije nekje v hosti? Ali v ZDA? Da se moraš s terencem po luknjah blatnih kolovozov guncat, da prideš do mišelinke? A je to neka pristna slovenska inovacija luksuza?

Če ti še noben ni povedal, tvoj humor ni niti malo smešen. Še gledanje WC školjke je bolj smešno od tvojih nebuloz.

Saj ni bilo mišljeno kot humoristični prispevek.

Premožnih je dovolj, med njimi tako nepreoblečenih rdečih in tudi v rumeno preoblečenih komunistov.  Ne skrbi ti zanje.  Pač spadaš med 3/4 revežev, kdo ti je kriv, da je tako?

Boš že dojel.

Ne vem zakaj tako pljuvate čez to žensko. Ne vem, ali je leva ali desna. To ni pomembno. Seveda tudi ni pomembno, če je simpatična (meni absolutno ni).

Pomembno je, da je bila velikim šefom všeč, dali so ji dve!!!!!!! zvezdici. To je velika promocija za Slovenijo. Veliko večja od nekih športnikov ala mazetka, za katero smo vedeli samo mi, in jodlarji. V Španiji še niso slišali zanjo, še manj v Ameriki.

Hiša Franko ima tradicijo, ki so jo zdaj nadgradili. Hrana pri njih je nekaj posebnega. Gre za celoten vtis. Mene so počastili za moj okrogli RD. In bilo je odlično.

New Report

Close