Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Hiša na Tari

Hiša na Tari

Zdravo!

Danes sem dobila v roke en ogromen špeh z naslovom Hiša na Tari, napisala Maeve Binchy; pa me zanima, če ste že brali in komentarji. Kolikor sem jaz zasledila, kakšna visoka umetnost ravno ni, ampak za poletne večere v gugalnici na balkonu pa kar paše (domnevam)… glede na to, da ma knjiga skoraj 500 strani, me res zanima vaše mnenje, da se odločim, ali naj se lotim tega zalogaja ali ne!?

Pozdrav!

Ja, daj, loti se je. Zelo primerna je za poletne večere. In za deževne popoldneve. Popolnoma nezahtevna in v klepetavem slogu, tako da kar ne moreš nehat, dokler ne prideš do konca. Kaksna globoka literatura pa to ni, ne. Zraven zelo pašejo piškotki. Je pa res, da sem jo sama brala v angleščini, tako da ne vem, kakšen je prevod. Ampak prav pošasten verjetno ni, zato kar pogumno.

Pozdrav

rožica

Hvala, sem se je v bistvu že lotila, par strani sicer samo, ampak je res takšen slog, kot ga omenjaš. Škoda, da piškotkov ne smem, drugače bi jih verjetno kar ogromno konzumirala, ker je knjiga kar dolga.

Pozdrav!

Mislim, da je bil en odlomek iz te knjige kot dodatek pri katalogu MK. Sem ga prebrala in v momentu cisto notr padla. Morm si nabavit knjigo, ker mi je bil del tako zelo vsec. Probaj!
tadeja

Knjiga je zelo berljiva in ne moreš stran. Preprosta, jasna in zanimiva. V bistvu, če pomislim za nazaj nič posebnega – prisateljica ima slog pisanja, ki te čisto potegne v dogajanje. Nisem presenečena, da jo je Oprah uvrstila v svoj knjižni klub.
Jaz jo zelo priporočam….

Takole, pa sem končala (z branjem knjige namreč)… včeraj sem jo hotela prebrati do konca in sem jo brala do pol štirih zjutraj, tako da sem danes čisto out. Ampak mi je bila prav simpatična tale Tara. Slog res klepetav, ampak te prevzame, da bi kar bral in bral. Da se v knjigi nič ne dogaja, res ne moremo reči, zato mi je bila še toliko bolj simpatična. Resda so liki malo preveč pozitivno in negativno naravnani, ampak hitro si ustvariš mnenje, kdo ti je simpatičen in kdo ne ter si v glavi narišeš sliko o hiši, ulici, osebah… kar pa je v bistvu uspeh pisatelja (v tem primeru pisateljice), da naredi knjigo tako živo. No, da ne bom nakladala… res ni kakšno blazno leposlovje, ampak zelo simpatična knjiga, ki jo kljub debelini (okrog 500 strani, če se ne motim) prebereš v parih dneh.
Zdaj me pa zanima, kakšne knjige je še napisala tale Maeve Binchy… a kaj priporočate?

Knjižni pozdrav!

Hojla,

jaz sem tako rekoč strokovnjak:-))))) napisala jih je kar nekaj, ampak mislim, da je zaenkrat prevedena samo Tara (pridejo pa še tri, ce se ne motim, ampak ne vem, katere.). Sicer je bila pa meni osebno najbolj všeč Scarlet Feather – najbrž zato, ker v njej nastopajo kuharji. Nekatere druge so še The Copper Beech, The Glass Lake, Evening Class, Silver Wedding, Circle of Friends (ta je postala tudi film) itd. V glavnem, še veliko branja.

Pozdrav
rožica

Sem imla v knjižnici blazno srečo in sm “nabasala” na njen VEČERNI TEČAJ.Mal je štorasta za v posteljo, pa sem kljub temu zaspala danes ob 2h.

Ja, sem se pozanimala, samo še Večerni tečaj je preveden, druge pa ne, kolikor vem. Circle of friends je pa bil zelo simpatičen film, še posebej mi je bil všeč zato, ker se dogaja v res prečudoviti Irski!

New Report

Close