Hiša- pomoč donatorjev
Imamo otroka s posebnimi potrebami, kategoriziran kot težka invalidnost.
Zanima me ali obstaja kakšno podjetje, donatorji, ki na kakršenkoli način pomagajo družini zgraditi hišo, ki mora biti prilagojena invalidom? Tu ne mislim, da bi nam v celoti zgradili hišo, ampak pomagali mogoče z kakšnim popustom, brez davka, ker sami bomo res težko izpeljali vso zadevo, glede na to, kakšni ogromni življenjski stroški pridejo s takim otrokom! Vem, da se bo marsikdo obregnil zakaj hiša, vendar sedaj smo v stanovanju, in tudi če ga popolnoma adaptiramo, nas pride toliko, kot neka majhna hiša, pa tudi invalidnega otroka je težko vsakdan nekajkrat nositi po stopnicah, sploh če živiš v višjem nadstropju.
Hvala za vaše odgovore!
Karitas ima programe, ki so namenjenim stiskam, kot jo opisujete. Če se boste sami lotili, se bojim, da bo preveč boleče, saj boste naleteli na negativne odzive, številna preverjanja, medijske bombariade. Poznam nekaj ljudi, ki so želeli sami nekaj narediti za sebe in se lotili zadev, na koncu pa jim je bilo žal, da so se sploh izpostavili. Preden se lotite česa takega, morate vedeti, nekaj o tem.
Mislim, da bi se našla primerna pomoč tudi za vas. Lahko jutri skupaj nekaj več dorečeva po mailu (zavod@over.net) ali pa se obrnite direktno na 01/300 59 60 (Slovenska karitas), kjer vam bodo vedeli dati natančnejše kontaktne osebe in naslov.
V Nedeljskem dnevniku je redna rubrika, ki se imenuje Iskrica pomoči ali nekaj podobnega. Pomagali so že mnogim. Lahko se pozanimaš, biti pa moraš pripravljena na to, da bo v časopisu predstavljena tvoja zgodba. Ne rabiš pa se bati, ker je predstavitev res takšna, da prikaže stisko ljudi in pritegne druge, da pomagajo.
Kot izkušen zasebni vlagatelj vam ponujam hiter in enostaven način za pridobitev finančne podpore. Posojila odobravam po vsej Sloveniji brez vnaprejšnjih stroškov. Moji pogoji so pošteni in pregledni, zato ste lahko prepričani, da ni nobenih skritih stroškov. Ne glede na to, ali morate premagati kratkoročne finančne težave ali izvesti večje naložbe, sem tu, da vam svetujem in pomagam. Še danes me kontaktirajte, da bi izvedeli več o svojih možnostih in našli rešitev, prilagojeno vašemu finančnemu položaju. reichardklaus1@gmail.com
Z iskrenim spoštovanjem
Jaz vas popolnoma razumem. Moj oče je bil invalid. In smo bili najprej v malem stanovanju in je bilo težko zanj. Potem smo zgradili hišo popolnoma njemu prilagoneno, npr. že hodnik je bil širši. In tudi stanovanje, ko smo iskali, je moralo biti prilagojeno zanj, že to kaka je kopalnica moraš pazit in kakšen bo dostop do postelje.
Na žalost moram povedat, da nam ni pomagal nihče niti v najhujših in najtežjih možnih časih. Pa tu ne mislim gradnje, mi smo to sami. Vam pa mogoče bo, ker imate otroka in se mogoče na kako društvo obrnete.
Kaka manjša pritlična hiška bolj odprtega tipa bi bila za vas po mojem.
Upam, da vam bo uspelo. Vse dobro.