Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hiša posebne sorte

Hiša posebne sorte

Prihaja čas porok in ker smo jih dali že kar precej skozi in nenazadnje tudi svojo, je prav, da delim mnenje s tistimi, ki so na tej poti in iščejo lokacijo na Vipavskem. Vidim, da se pred sezono porok na veliko promovira Hiša posebne sorte blizu Štanjela, žal pa sva imela ravno midva tam slabo izkušnjo. Težko sem požrla dol vse kar se je zgodilo, zato sem se odločila da delček delim z vami, morda se bo kdo zato odločil imeti zabavo drugje. Lokacija in posestvo je super, lastnik (kao) ekstra zabaven in preprost, na koncu plačaš pa toliko, da padeš dol. Med načrtovanjem poroke elegantno vsiljuje svoje predloge (ki jih seveda dobro zaracuna) – na primer ženin pevski zbor, njihovo enostavno dekoracijo miz (poleg že druge naročene seveda, ker je kao preskromno) in še in še. Poveva, da želiva preprosto in minimalistično, da imava že vse dogovorjeno in da njihovih dodatnih storitev ne rabiva, to lastnik potem končno razume.
Ko je samo se mesec dni do poroke in si pri njih “zabetoniran”, ti mimogrede pove, da se mizo za civilni obred dodatno zaračuna. Prav tako vsako drugo mizo, ki stoji na dvorišču. Seveda prej o tem ni bilo govora, ko smo se dogovarjali na začetku. Na koncu ne dobis nikakršne specifikacije črno na belem koliko se je pojedlo in popilo, samo prebere ti in plačaš. Seveda na roke par k €. Sem bila tako šokirana, da nisem uprasala niti za specifikacijo, niti račun. Glede na cifro ki jo je povedal, sem tudi pomislila da boljše da ne sprašujem za račun (iz principa), ker bo potem še fuuul več €. Ne morem se znebiti občutka, da naju je prenesel okoli z nabijanem cene. Že to je bilo smesno, ko je rekel da smo po večerji spili ogromno kav – okol 140, kar pomeni da je vsak odrasel svat spil 1.5 kave. Malo morgen, jaz tega ne verjamem. 🙂 To sem mu tudi povedala, nakar mi je v zagovor dejal, da so najstniki kar hodili iskat kavo in da so jo spili veliko, da jih je opozoru, da je preveč… mislim, prosim, a lahko še bolj butaste?🤦🏼‍♀️ Ko bi vsaj rekel, da so spili ogromno vina, bi še verjela in bi plačala vse brez problema, samo da je res in ne gre za neko nekorektno pretiravanje in nabijanje.
In na koncu naj bi bilo najino bivanje pri njih for free, to je v njihovi ponudbi – pa ja de 🙂 Fajn plačaš, sam ni navedeno pod “prenočišče” 🙂
Sej vem, poroka je strosek, vendar nabivanja in prenasanja ljudi okoli pa ne maram. Plačam brez problema za tisto, kar je realno, dejansko bilo. Pač povej tako, kot je in bomo vsi zadovoljni…ne pa neki nabijat samo zato, ker gre za poroko.
P.s.: hrana je bla dobra, postrežbo so pa svatje zelo grajali. Sama se na ta dan nisem ukvarjala s tem, kako strežejo, ker je bilo tako prevec pestro 🤷‍♀️ Sem pa dobila feedbacke po poroki.
Srečno pri načrtovanju, pa ne se pustit lastniku Vidu da vas okol obrača, če boste morda vseeno pristali v Sorti 😉

Čudim se tvojemu postu..
Najina izkušnja je bila v Hiši posebne sorte popolnoma drugačna.
Pa od dveh parov, ki so tam imeli poroko prav tako (kolegi in pa sodelavec od žene).
Lokacija je super, hrana odlična, postrežba na nivoju.
Najbolj sva cenila to ,da se nama je g. Vid popolnoma posvetil. Upošteval vse najine želje ter predvsem marsikaj pametnega tudi predlagal.
Imela sva tudi poročni obred na vrtu, pa prigrizek ob prihodu ter super večerjo. Da ne govorimo o sobah, ki so zelo komot in zelo okusno opremljene.
Sva zahtevna , vendar sva bila v Hiši posebne sorte zelo zadovoljna.
m&r

[hashtag=dragoo]#dragoo[/hashtag]
Naletela na tvoj post.
Sem sklenila, da odpišem.
Tudi midva (govorila bom v imenu obeh seveda 🙂 ) sva za najin veliki dan izbrala Hišo posebne sorte. In bilo je enkratno! Celo moja mami je pohvalila.. 🙂
Zato se čudim tvoji objavi. Kot, da nismo bili v isti hiši. Vse se je dalo dogovorit. Pa pol sorodnikov ima posebne menije, pa frendice veganke, pa otroci na goveji juhci, itd…
Ta hiša je bila ena od treh v najinem ožjem izboru. Pretehtala ravno prijaznost g.Vida in njihova prilagodljivost ter iskrenost. (pa ne spadam med naivne).
Všeč nama je bilo, da je bilo vse tako kot smo dogovorili prej. Teklo je vse kot po maslu.
Pa tudi specifikacijo popite pijače sva dobila. Zaključili smo zjutraj s skupnim zajtrkom.
Ne vem. Deluješ precej razočarano. A si g. Vidu povedala vse to kar te je zmotilo? Ker verjetno on ne bere foruma. Najbolje je, da stvari razčistimo takoj..
Kakorkoli bila sva zelo zadovoljna, tako da sva Hišo posebne sorte predlagala tudi moji sestrični in bil še en super žur! 🙂
Srečno želim iz Gorenjske

O daj prosim povej nam vsaj koliko je koštalo za 140 oseb vse to?
A torto ste sami zrihtal?

O daj prosim povej nam vsaj koliko je koštalo za 140 oseb vse to?
A torto ste sami zrihtal?
[/quote]

Ah, neza 140, kav je bilo 140. Za 100 oseb , mislim da za 100, če je 1.5 kave na gosta računal.

Napiši koliko si plačala za koliko gostov!
Je razlika ali se plača po 20€ po osebi, ker za ta denar ver se ne splača migat delavcem po kuhinji, v strežbi, čiščenju in pranju oziroma ali ste placali po 60 in naprej evrov. To je bistven podatek. Ne pa da šiziš čez enga ata, ki ti je računal 19€ po osebi ali pa 25€ po osebi.

140 kav za 100 gostov, ki imajo kosilo in se v gostišču zadržijo še nekaj ur pa ni neko veliko število. Po kosilu itak skoraj že paše, sploh če so se že skoz vozili v spremstvu ženina in neveste, brez kofeta od zjutraj do kosila ali večerje …je kriza. Po večerji oz v nadaljevanju zabave pa pri vsakem čiku tkole pqo grupah razoravljajo in zraven kava, obvezno sploh če traja stvar dalj časa. Ali pa ta kratke, tudi to kar pijejo. Deset kofetarjev ti na enem žuru lahko popije 40 kav, pa ni to še nič, še dosti več.Pri stoti gostih je pa vedno vmes še dosti takih, ki ‘žrejo” kolikor duša da.
Sicer pa nasvet za varčne in da ne rečem škrte: Naredte poročno slavje doma v garaži in na vrtu, ali najemte kakšen pocen kozolec za piknik, nakupte pjačo v štacun, za kelnarce sosede, skuha naj vam kakšna dobrovoljna znanka. …pa bo vse za jurčka al pa dva. Kaj čete se izcolat za pet jurjev, če pa lohk sami za pol cene zoorganizirate.
Če nimaš si pač ne špogaj zadev takih in podobnih! Ker zastonjkarjev imamo poln kufer pov!sod

Glede kaj je avtorica napisala, kako je potekalo dogovarjanje in plačilo računa, gre za zelo mutna posla tega gospoda Vida 🙂

Vsem vam, ki tukaj hvalite vam mora bit jasno, da se na koncu izda RAČUN in to vse lepo po specifikaciji. Kaj vam folk tukaj ni jasno!? Kava gor ali dol, al je drago ali ni drago to je stvar debate into tukaj ni pomebno. Lastniku se je plačalo v gotovini na roko brez izdanega računa po specifikaciji.
To lahko reši le prijava na tržno inšpekcijo, pa tudi DURS IN FURS bi to zelo zanimal, če so se vsi davki odvedli.

Sej ko greš v mercator al pa v običajno gostilno tudi dobiš račun in tisto plačaš kar sui kupil!
Sicer je pa že pri dogovoru napaka, ker se ni vse napisalo kaj se naroči in koliko bo to stalo… na koncu se doda še znesek popite pijače in ekstra naročila. In te na koncu ne more nič presenetit.
Postrežba ne sme biti odvisno od tega, kaj boš naročil v gostilni. Če bo nekdo jedel špagete v gostilni mora biti za 8 € glih tako dobro postrežen kot tisti, ki je naročil večerjo s šampanjcem za 100 €. Če jim ni všeč poceni hrana, jo bodo že umaknili iz ponudbe. Ne vem kaj vam je folk, da razmišljate tako, da je slaba postrežba zato ker si naročil 20 € po glavi ha-ha-haaaa

Kaj ne bere, celo piše na ta forum in to pod imenom Mateja in Aleš :)))))

Jah, lej ni kaj. Nevesta bi morala zahtevat račun. Saj lahko da ga je dobila, pa se sedaj ker je nanesel več kot je bilo predvideno tukaj gor maščuje.
Roko na srce, samo brez denarja si ne morš omislit nekih dragih zadev. Aliboa bolj grobo…klošarija naj pač ne dela žurov za tako maso ljudi. Tam slavje za 100 folka, in se delat midva sva top to ni za naju noben problem, pol pa joka ker nima za dva kofeta po gostu in še računa ne upa zahtevat, ker se boji da bo 500 € več zneslo, kot je sicer.

Evo, še zadnjinpost na tole temo bom oddala.
Sem si vzela čas in pogledala spletno pa facebook od te hiše.
O je res lepo, lepa starinska kraška hiša, zelenje, vse tipintop. Lepe fotke, res nobel. Samo jaz si brez 10.000,00€ pripravljenih za potrošit za svojih 100 gostov ne bi šla niti vprašat tja,,če imajo frej na dan poroke. Lepe stvari so drage in ni nujno, da bodo potem za naših par jurjev evrov vsi skakali okrog nas. Vse ima svojo ceno od kadra, cvetja, fotografov, peric, čistilk, kuharic, vrtnarji, vsi davki in brez nič ni nič.
Tam kjer pa kader dela zastonj, se nobenmu nič ne plača, je vse eno prostovoljstvo….tam se nam pa nesplača imet porok. Da ostane samo za davke, pa za materialne stroške in šefovo veselje. Čez dvajset let pa vse delavce boli od križa do kolen.
Računico ima tale Vid, sem prepričana.
Opravljajo in blatijo pa itak od zavistnih do takih, ki jim je preveč plačat kar so gostje pojedli in popili,…ker si pač ne more vsak privoščit žua za 100 ljudi. Mi najmanj na pamet pade, da bi si nekaj kar moj žep ne folga omislila, potem pa gledala za par kofetov. Ne vem od kje vam, da morajo čisto vse neveste pa imet cisto vse, če je ona,, mora ta tudi. Lej jaz si tudi ne špogam zadnjega modela MB GlC xxx, ….ker pač nimam, pa imajo ene, pa še kaj več tudi, pa instagrama tudi nimam in ne kažem svojih gub gor, pa ene imajo. In kjub temu se ne prtožujem.
Če si si tako reč omislila, moraš pač plačat in da bi ti zastonj tamle en VId delal večerje in pogrinjke in pral prte in nadprte….da se boš ti preseravala. Maa bejž!

Jih ne poznam, ampak nekaj stvari mi ne gre v račun. Niso ti dali računa, pa veš da se je popilo 140 kav? 1,5 na odraslega???

Mene ne vabiti na naslednjo poroko. Jaz spijem najmanj 3 popoldne. Ko samo sedim in gledam maškare pa lahko še več.

Evo, še zadnjinpost na tole temo bom oddala.
Sem si vzela čas in pogledala spletno pa facebook od te hiše.
O je res lepo, lepa starinska kraška hiša, zelenje, vse tipintop. Lepe fotke, res nobel. Samo jaz si brez 10.000,00€ pripravljenih za potrošit za svojih 100 gostov ne bi šla niti vprašat tja,,če imajo frej na dan poroke. Lepe stvari so drage in ni nujno, da bodo potem za naših par jurjev evrov vsi skakali okrog nas. Vse ima svojo ceno od kadra, cvetja, fotografov, peric, čistilk, kuharic, vrtnarji, vsi davki in brez nič ni nič.
Tam kjer pa kader dela zastonj, se nobenmu nič ne plača, je vse eno prostovoljstvo….tam se nam pa nesplača imet porok. Da ostane samo za davke, pa za materialne stroške in šefovo veselje. Čez dvajset let pa vse delavce boli od križa do kolen.
Računico ima tale Vid, sem prepričana.
Opravljajo in blatijo pa itak od zavistnih do takih, ki jim je preveč plačat kar so gostje pojedli in popili,…ker si pač ne more vsak privoščit žua za 100 ljudi. Mi najmanj na pamet pade, da bi si nekaj kar moj žep ne folga omislila, potem pa gledala za par kofetov. Ne vem od kje vam, da morajo čisto vse neveste pa imet cisto vse, če je ona,, mora ta tudi. Lej jaz si tudi ne špogam zadnjega modela MB GlC xxx, ….ker pač nimam, pa imajo ene, pa še kaj več tudi, pa instagrama tudi nimam in ne kažem svojih gub gor, pa ene imajo. In kjub temu se ne prtožujem.
Če si si tako reč omislila, moraš pač plačat in da bi ti zastonj tamle en VId delal večerje in pogrinjke in pral prte in nadprte….da se boš ti preseravala. Maa bejž!
[/quote]

Tudi tebi ni jasno, da mora ta gospod Vid al kdorkoli drug izdati račun po specifikaciji. In če tega ne stori, sigurno so zadaj mutna posla. Velikokrat se izlkaže, da je brez računa dražji, kot pa z računom.
Prav je, da se o taki izkušnji pove tudi na forumu. Zakaj bi se samo lastniki hvalil, naj tudi gostje povejo svoje negativne in pozitivne izkušnje! Če bi jaz se kdaj odločil za tja, bi bil že pri dogovorjanju še bolj pazljiv in natančen.

Vse ostalo debatiranje ali je dobra pogostitev ali en je stvarr debate in kaj si kdo lahko privošči in za koliko.
Zato ne pravijo zastonj 100 ljudi, 100 čudi.

Tudi tebi ni jasno, da mora ta gospod Vid al kdorkoli drug izdati račun po specifikaciji. In če tega ne stori, sigurno so zadaj mutna posla. Velikokrat se izlkaže, da je brez računa dražji, kot pa z računom.
Prav je, da se o taki izkušnji pove tudi na forumu. Zakaj bi se samo lastniki hvalil, naj tudi gostje povejo svoje negativne in pozitivne izkušnje! Če bi jaz se kdaj odločil za tja, bi bil že pri dogovorjanju še bolj pazljiv in natančen.

Vse ostalo debatiranje ali je dobra pogostitev ali en je stvarr debate in kaj si kdo lahko privošči in za koliko.
Zato ne pravijo zastonj 100 ljudi, 100 čudi.
[/quote]
Kaj a tukaj potem ni več cena problem? Dragooo je namrec avtorica teme. Pa jamra tudi skozi vse besedilo, da je zasoljeno.
Težava vam bralce je potem račun, za katerega pa ti in mi vsi skupaj ne vemo a je bil pravilno izdan.

Če prav dojemam, bi ti samo rad/a priklical/a finančno inšpekcijo nad tega gostinca.

Pojdite v hišo posebne sorte v Sežano. Tam se po novem dobi namig za dobro počutje.

V plastiki.

Kaj a tukaj potem ni več cena problem? Dragooo je namrec avtorica teme. Pa jamra tudi skozi vse besedilo, da je zasoljeno.
Težava vam bralce je potem račun, za katerega pa ti in mi vsi skupaj ne vemo a je bil pravilno izdan.

Če prav dojemam, bi ti samo rad/a priklical/a finančno inšpekcijo nad tega gostinca.
[/quote]

Avtorica “dragoo”, sicer je že leto dni star članek, bi morala takoj prijavit ustreznim inštitucijam, ker ji ni računa izdal…. in če je to njegova pogosta praksa, ga bi hitro dobili, tudi za nazaj se da to vse preverit… ne vem v čem je prblem?
Če je izdajal račune, se itak nima česa bat, drgač pa….

Ma ne se hecat. Sem na novoletnem sejmu kupila neke brezvezne stvari za cc 2€.

In se mi ni dalo čakat da bi na roke napisal račun. Me je na brzino ustavil in rekel da so kazni tako zasoljene da naj ga za božjo voljo ne spravljam v težave in počakam.

Tako da si neka tako priznana destinacija na nivoju – kot pravite niti v sanjah ne bi privoščila, da računa ne bi izstavila. Pišejo jim kazni, če je umivalnik za osebje za cm. prekratek in če na garderobah ni narisan možiček ustreznega spola.

Avtorica pa nas hoče prepričat da je celotna ohcet za 100 ljudi + prenočišče bila brez računa? In keš na roke seveda.
Pa še sledljivost denarja. Na banko ga ne more nest, kupovat z njim tudi ne, plačevat tudi ne.
Kajmanski? – Taki ne delajo in se fizično in psihično predajajo svojemu delu.

Ta hiša je čisto nova.

No, midva se nisva odločila za to hišo. Predvsem zato, ker sva imela ves čas občutek, da nekaj na koncu ne bo tako, kot želiva. Sva šla na sestanek, si ogledala posest in ja…res je čudovito. G. Vid je prijazen, ampak se je ves čas vztrajno izmikal debati o ceni. Kar je konec koncev skoraj najpomembnejši podatek. Vse nama je odgovoril v smislu “se bomo to pred poroko dogovorili”. Nikakor nisva uspela izvedeti, koliko, niti okvirno, bi naju poroka prišla. Kaj dobiva za npr. 50€/os., kaj dobiva za 70€/os. in kaj za 100€/os.
Zato se tudi nisva odločila za poroko pri njih, ker je bil najin izlet tja na koncu brez osnove. Nisva imela ključnega podatka za primerjavo.
Drugi so nama takoj povedali kakšne so cene, kakšni so pogoji in smo se enostavno bolje ujeli že takoj, ker ni bilo skrivalnic. Ne glede hrane, pijače, prenočišč…
Pa da ne bo pomote, ne bova plačala malo, ker gre vseeno za čudovit enkraten dogodek. Ampak sva po prvem obisku takoj vedela na čem sva, kar pa je najlepše, da nimaš na koncu grenkega priokusa.

Ne priporočava poroke v Hiši posebne sorte, tudi midva sva občutila isti scenarij kot pri prvi objavi.

Evo mene, po parih letih sem se spomnila na ta moj post. Je ze kar nekaj let od tega in me veseli, da je par zadnjih objav dozivelo podobne obcutke kot jaz in se potem niso odlocili. Naj povem par stvari. Bilo je slabih 100 svatov, kavic je rekel da so spili 140. Ni problema sploh, ma kaj ko vem da je glumil. Ne sam za to… In mimogrede, najina poroka se je zacela popoldan z obredom, tko da ni bla una varjanta k si cel dan na nogah in totalno utrujen zvecer. In takrat je rekel, da so najstniki spili ogromno kav… dej nehi, k bi vsaj reku, da alkohola, bi blo bolj verjetno.

Placala sva 60 eur po osebi, tko da ni blo nobenga skrtarjenja. Racuna pa nikoli nisva dobila, niti njegove specifikacije, ker je nama ni dal. Kes na roke. Konec debate.

New Report

Close