Hiše se dražijo
Pregledujem oglase za hiše, pa jih je kar nekaj takih, ki so se oglaševale lani poleti ali jeseni. Pri enih – kolikor se jih spomnim – je videti nek minimalni padec (ampak tiste me že lani niso zanimale), druge pa imajo celo višje cene???!! A je to mogoče? A se število hiš v prodaji že zmanjšuje, pa zato nočejo spustit cen?
Sem lastnica nove hiše, ki sva jo s partnerjem sama gradila. Je zgrajena iz najboljšijh možnih materialov, ploščice, parket in nekatere stvari, nekaj opreme je višjega cenovnega razreda. Sicer sva se morala potrudit, da cena ni bila zelo visoka in ko sem gledala hiše podobnega ranga, se pri nas prodajajo za okrog 500 000 EUR, nekatere mogoče tudi “samo” 350 000. Jaz pa vem, da če jo grem prodajat in če bi jo želela prodat, ne vem če bi dobila 250 000 EUR.
Da ne govorim o LJ, kjer imaš tudi za 2 milj. eur hiše, mogoče mal več kvadratov, ker imajo ap ravno mogoče klet zraven, ki je najina nima.
To so cene na papirju, proda pa po mojem skoraj nihče ne.
Naju je hiša prišla pod 150 000 eur s parcelo v red, ki ni mala.
Pajade. Po vsem, kar si napisala, sploh ni nobenega dvoma, da si lastnica hiše. 🙂
Kokošnjak?
Lahko govoriš kar hočeš, ker smejim se lahko samo jaz, ki živim v njej :))
Ljudje ste res ene ovce, večinoma… Pa plačujte 5x več za hiše, kdo vam brani. Jaz samo povem, da se da za manj – sam moraš pa naredit kaj za to. Večina vas itak ne zasluži toliko, da si sploh lahko garsonjero kupite – krivi ste si pa čist sami.
Lej, jaz nisem med tistimi, ki bi se pustili zavest in bi plačevali oderuške cene za stvari. Se pač pozanimam. Imamo firmo in itak vem, da so cene za ene 45% prenapihnjene ponekod. Za Ljubljano pa itak, vsi ki delajo tam, imajo višjo tarifo, kakih 30%. Naj, dokler so eni tako neumni, da plačajo.
Men je fajn, da se hiše dražijo, očitno imam zaslužek še za eno tako, če jo prodam… Sam roko na srce, cena moje hiše je realna, oziroma tam za nekje 250 000 se postavi tako hišo, realno. Pa bi jo po mojem že za toliko težko prodal, za 500 000 pa nikoli. Ene se za toliko prodajajo že leta, vem za njih, pa se ne prodajo. Lastniki jih tudi nimajo namena, očitno, pač čakajo, če se bo kak butl najdu.
Res je kar govori lastnica hiše,nepremičnine v sloveniji so močno precenjene.
Mi smo v novi hiši 220m2na 3000m2parceli in do zdaj smo porabili 130000e.Pravijo da je lepa vila. Da naštejem nekaj materialov- gres porcalan rosa portogalo,masiven klasični parket,masivna panoramska okna z škurami,vhodna masivna vrata,toplotno izolirana cela hiša,srednji višji cenovi razred pohištva. Hiša je dvostanovanjska,skončali smo večje stanovanje.
In pol primerjam kar smo mi naredili stem denarjem in kaj se prodaja naprimer, stanovanja v Novi Gorici.
toplotno izolirana hiša? uau!
Povej kaj ne razumeš,ti bom razjasnila.
No, pa še ena kost, za tiste ki ne verjamejo – pravkar so starši kupili novo hišo na sicer ne tako dragi turistični lokaciji, popolnoma nova še ne vseljena, za tako smešno ceno, da sploh vsa čast tistemu, ki jo je gradil, da je prišel s tako ceno skozi in da ima še dobiček pri prodaji. Ker vem kakšnbe so cene in do kam lahko greš pri pogajanjih za ceno.
Tudi najina je grajena iz dobrih materialov, granitogres Marazzi, oreh parket, okna višjega cenovnega razreda, pohištvo in vrata je naredil mizar, vse kvaliteten les. Po hiši je talno gretje in še nekaj takih ne najbolj poceni igračk, ki sicer sploh niso nujne – tako da tudi ceneje bi šlo skozi.
Ker sem pa slučajno gledala kake hiše se pa večinoma prodajajo, ker smo jo doma kupovali, so pa za tak denar pogosto take kučurine, da ti slabo postane… Kdo to kupi, obup. Tu in tam se pa najdejo res hiške, lepe, nove, večinoma se mal manjše – tam nekje 140 m2, tudi za cca 120k prideš skozi, s tem da ti kaka faza ostane za končat. Če ne bi imela svoje, bi kupila kakšno, tudi če so malo manjše – itak potem vidiš, da ne rabiš 200 m2+
Saj ne moreš verjet kakšne nebuloze nekatari pišejo….
Saj ne moreš verjet kakšne nebuloze nekatari pišejo….[/quote]
ti kr vrjem dost je takih ki se hvalisajo z svojimi sanjskimi hiškami na kredite…pa 2-3 letih pa k staršem 🙂
da se dražijo. Poglej samo, koliko se je zmanjšalo število oglasov – za več kot 200, in to čez poletje.
Lastnica hiše in Na goriškem se kvečjemu hvalita s svojo razkošno domišljijo, ne pa s svojimi hišami. 🙂
Ne ena ne druga je nimata, glede na to, kakršne nesmisle sta naklepali. (O, tem, ali je ena oseba, se mi pa že ne da več …)
Ne mi dreka mešat tukaj na forumu nepremičninarji in umetno napihovat cen nepremičnin. Trg vseh vrst nepremičnin v Sloveniji je še vedno prenapihnjen, cene morajo pasti za več 10 %.
Tvoj nickname je zanimiv “crknite nepremičninarji”
V SLO ima 90% ljudi lastno nepremičnino. Torej s tem misliš crknite vsi??
Potem bodo pa nepremičnine zastonj!
Aja pa še to. Nepremičninarjev več ali manj ni več.
Banke so največje lastnice praznih novih stanovanj v SLO.
In sanacija bank pomeni ravno to. Umetno držanje cen nepremičnin na teh nivojih.
Tvoj nickname je zanimiv “crknite nepremičninarji”
V SLO ima 90% ljudi lastno nepremičnino. Torej s tem misliš crknite vsi??
Potem bodo pa nepremičnine zastonj![/quote]
Z nepremičninarji sem mislil na nepremičninske posrednike.
Seveda. Ne vem, zakaj tak gnev proti nepremičninarjem. Ceno določajo prodajalci, tudi tisti, ki za prodajo najamejo agente. Vsak ve, za koliko se je kaj prodalo v njegovi bližini, naj bo to parcela, hiša, stanovanje. Če kdo v bloku proda stanovanje, vsi vedo, za koliko ga je.
Številni prodajalci pa so se prej krepko pregarali (z dvojnimi službami in odrekanji – jih poznam veliko takih), da so kupili/zgradili to, kar imajo. In se ne onesvestijo, ko prihaja mladež po ogledih in jim suvereno razlaga, da so zdaj časi na pol zastonj nepremičnin. Se bojim, da niso in da ne bodo.
Jaz tudi čakam.
Čao Veroonika,lej ne lažem,dejmo rečt da smo porabli enih 10000e več kot sem napisala.Parcelo smo plačali še v DEM,gor je bila podrtija s hišno številkoin priključkom za elektriko.To smo sami z sosedi podrli,plačali arhitekta za nadomestno gradnjo in počasi kupčkali soude za material in za začet. Hiša je skoraj atrijska, prtličje in neizdelana mansarda z ločenim vhodom. Tloris 110m2krat2 .Lesena streha,bramac kritina ,izolacija stirodur.fasada tudi s stirodurjem in lih tko stirodur v tlakih.Materijal in delavce smo nabavljali premišljeno,delali počasi, smo brez kreditov (to hvala staršem-en velik bačo)Smo vsi delavski razred,nobeni bogataši. Hočem povedat ,da se da sezidat hišo svojih sanj ,brez nekih groznih travm,počasi in premišljeno. Ko sem prvič prespala noč v naši hiši -ko smo se preselili sem bila stara 28let. ah kako sem srečna, ko se spomnim, da sem ležala na parketu še v napol opremljenem stanovanju -nebesa.
eni so pač nevedneži in plačujejo visoke marže izvajalcem
Forum je zaprt za komentiranje.