Hiše v Ljubljani in okolici Ljubljane podobne cene
Kupujemo hišo, prodali bi večje stanovanje v Ljubljani , od prej imamo nekaj prihrankov, eno stavbno zemljišče smo prodali, tako da lahko zberemo 700.000 EUR. In gledamo kaj se da kupiti. Preseneča me, da so cene izven Ljubljane skoraj isto visoke kot v Ljubljani. Mogoče je razlika le v prenovi, izven dobiš slabšo lokacijo pa boljše stanje hiše. Brezovica, Komenda, Trzin, Domžale, cene so res visoke. V Ljubljani je pa velik plus lokacija, minus pa slabša parcela, vedno je kakšen minus, ali je blok zraven ali je vse stisnjeno . Ne vem no, kaj je sploh pametno za narediti. Kaj bi vi? Zaenkrat nismo naleteli na nobeno hišo, da bi rekli, to je to.
Kenn77, 17.11.2024 ob 21:53
Ljubljana ratuje greznica..
Za ta denar bos v lj ali okolici dobil boljsega dvojcka…
Ne si mislit vile z bazenom..max 150m2
Jmas prav, veliko je dvojčkov za ta denar ali hiš iz leta 1970, neprenovljenih. Ampak veliko pa šteje lokacija. Okolica ima lepše hiše, minus je vožnja zjutraj, vedno slabše je. Hodimo na oglede, razmišljamo o vseh možnostih
Moje mneje….ce imate otroke, racunajte na to, da se izven Lj otroke vozi na prakticno vse dejavnosti….v lj z doloceno starostjo, to lahko naredijo samo. Ne pozabite racunati tudi cas voznje na delo in nazaj. Me je tudi presenetilo, da ima neko stanovanje 20m2 manjse v centru Lj, nižjo ceno kot stanovanje z vecjo kvadraturo v bliznji okolici lj, opremljenost pa enaka….
Ne vem, no, sem prav prebrala? Neobnovljen dvojček izven Ljubljane 700k ??
Nimam pojma čigavo je, na Herbersteinovi sta dve nori vili za total obnovo. Jaz bi s tem budgetom šla to gledat. Tudi če potem sto let obnavljam. Samo mi nimamo niti blizu, tako da ti samo dam namig. Za tak budget bi hotela živeti znotraj ringa. Ne zaradi lepot mesta, ampak ker se občasno peljem v kontra stoječim kolonam in se res raje drek pišem, kot vozim, če imam tak finančni kapital. Z manj bi bila raje v stanovanju v mestu kot v hiši v Domžalah.
Cene so v Lj se vedno nenormalne in najvišje. Pol dvojčka; celega potrebnega prenove hočejo prodat ža 700 jurjev ??! Eni res nimajo predstave, tato je nekaj dotrajanih hiš po vrhunskih cenah že leta v oglasih.
Ker jih redno spremljam vidim, kako motijo. Jih dajo ven in spet not, napišejo ” novo in znizano”, in čakajo butca, da bi to nekoč kupil.
Enako, mi smo šli potem 20 km ven, ampak je v smer, kjer je zraven AC dostopa še ena ali dve varianti, kjer ni praktično nikoli gneče. Pa službi imava v tej smeri, otroci šole, če bi morala na drugo stran ringa, se.mi čas vožnje podvoji.
Malo je potrebno pretehtati okoliščine, lokacije služb, dejavnosti otrok.
Edino Zaradi zadnjega bi nam v bistvu najbolj sedlo, da bi ostali, kjer smo bili, ampak smo se najedli hrupa in prometa, zdaj v avtu poklepetamo, to je nas skupen čas, pa navadili smo se in ni nič hudega v bistvu.
odtehta, ker ko smo doma, imamo mir, gozd in reko zraven, pa nor pogled na KS Alpe, vredno milijona. Pa ni bila nova hiša niti pol tega. Na prejšnji lokaciji so pa te sorte kvadrature in gradnje tam cca. 700 tisoc, ja.
Kakšno hišo pa lahko dobiš v Ljubljani za 700k?
Vrstno ali dvojček, pa še to težko kaj pametnega. Vse ostalo je večinoma izven obvoznice.
Ali pa krepko staro, na bedni lokaciji, potrebno prenove samostojno hišo.
Medtem v okolici dobiš za pol miljona novogradnjo, samostojno hišo.
Ni primerljivo niti približno.
Znotraj ringa dobiti novogradnjo samostojno hišo je praktično nemogoče. Tudi če imaš miljone. Dvojčki/vrstne hiše nove so po miljon in več.
Jaz sem v pokoju in živim v Angliji. Lahko prodam parcelo v Moravskih toplic za 150 tisoč evrov in ti zrihtam in novo hišo od 124m2 naprej za 55000 funtov, skratka ogromno se da. Sam vse stane tudi svetovanje stane. domen.gornik@gmail.com
Anonimno932, 17.11.2024 ob 21:50
Kupujemo hišo, prodali bi večje stanovanje v Ljubljani , od prej imamo nekaj prihrankov, eno stavbno zemljišče smo prodali, tako da lahko zberemo 700.000 EUR. In gledamo kaj se da kupiti. Preseneča me, da so cene izven Ljubljane skoraj isto visoke kot v Ljubljani. Mogoče je razlika le v prenovi, izven dobiš slabšo lokacijo pa boljše stanje hiše. Brezovica, Komenda, Trzin, Domžale, cene so res visoke. V Ljubljani je pa velik plus lokacija, minus pa slabša parcela, vedno je kakšen minus, ali je blok zraven ali je vse stisnjeno . Ne vem no, kaj je sploh pametno za narediti. Kaj bi vi? Zaenkrat nismo naleteli na nobeno hišo, da bi rekli, to je to.
Nekako podobna zgodba kot tvoja, edino da že živimo v hiši v Lj, gledamo pa za malo večjo hišo z vrtom, v bistvu iščemo parcelo, pa so cene nore. Za 500 m² 500 jurjev, samo parcela, katastrofa. Imamo že ogledano montažno hišo na ključ, ki pride okol 300 jurjev. Samo res 800 jurjev pa ne damo za eno hišo s parcelo. V Sl.Konjicah je npr.taka parcela 50 jurjev. Smo razmišljali, da bi se že tja preselili in bi nam še za otroke za ĥišo ali stanovanje ostalo. Tam so 2sobna stanovanja cca.80jurjev. Iščemo in gledamo pa že 4 leta.