Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek “HIŠKA”

“HIŠKA”

    Kozla se mi, ko kdo razlaga, da gradi “HIŠKO” A noben več ne gradi hiše??? Kake neumne pomanjševalnice no.. Pravi bedniki ste že s tem afnanjem.

 

 

 

 

Podpis. Prav o tem sem že pred leti pisala in so me napadali z vseh strani.

Pejte pejte no. A morate res bit tako leseni?! Hiška ja. A ne razumete, da je to povezano s celim kupom čustev, obetov o lepi prihodnosti v najini hiški, najinem prvem projektu (najprej štalca, potem kravca), ljubezni … Lesene buče, no. Kakšna življenja imate to?

We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us. Resistance is futile.
nova
Uredništvo priporoča

Ma ne no, meni to potegne čisto drugač, še posebej ker se serijsko govori in ni v ozadju nobene ljubezni.. ampak zgolj afnanje, ki je res že neokusno in, ko to govorijo mi res dvigne pokrov. No.. če bolje pomislim  ta posiljenost in imenovanje tako velikega projekta ena kur…. “HIŠKA” in, da ne bo pomote te pomanjševalnice mi zvenijo kot, da hoče ta človek hišo kupiti s prilizovanjem. Odrasli ljudje se dajmo obna#ati odraslo, ker ne bomo s temi kur…. pomanjševalnicami nič mlajši.

Se strinjam, te pomanjševalnice so trapaste in prav nič prisrčne. Nismo nič mi leseni, ženske s temi hiškami ste infantilne kure.

Disney generacije. Hiška, oblekca, čeveljčki, majčka, avtoček, morček in podobno.

Do sedaj sem formulacijo “hiška” res razumela v samo enem primeru.

Imela sta bajturino – hišo za 2 družini + klet, otroci so šli na svoje, bajturino sta prodala in si postavila novo hiško v velikosti za 2 starejši osebi, ki lahko prenočita kakega gosta. Velikost nekje 1/4 – 1/3 prejšnje. Tu mi je bilo preimenovanje iz hiše v hiško razumljivo.

@ROZIKA si pa kmetica. Z mojo rečema hiška, ker je dejansko daleč na okoli najmanjša. Imavacca 90kvadratov v 2 štukih. Spodaj je kopalnica+wc, bivalni odprti del, zgoraj mansardni del mini otroška sobica in mala spalnica. Povsem dovolj. Imam pomožni prostor Uto, kjer ima moja pralni stroj in jaz nekaj orodja. Nadstrešek za avto in igrala za sina. Ja hiška. Za več nimam denarja. To ni afnanje, je reala koliko sva zmožna. Ne bodi ljubosumna. Najdi si partnerja in ustvari kaj pa zapri gobec, ker pametna ravno nisi. Ko sm prvi avto vozil Twingota, sem ga klical Twingec, ne zaradi afnanja. Tako je. Sin je sinko, je še majhen, je fantek ne mož. Boš dojelo, kaj ti govorim?

In zakaj si ti Rozikaa, zakaj nisi Rozaa ali Rozurinaa?

Tudi meni dvigne pritisk, ker ponavadi niti ne gre za hiško, ampak čisto normalno hišo, le da nima socialističnih 300 kvadratov.

Poleg tega mi je skrajno antipatično tudi nazivanje partnerja/moža/žene z moj ali moja in štajerska dvojina z živima, gradima, sma, hočema, morema …

Odgovor na objavo uporabnika
po želji, 20.05.2021 ob 16:51

Tudi meni dvigne pritisk, ker ponavadi niti ne gre za hiško, ampak čisto normalno hišo, le da nima socialističnih 300 kvadratov.

Poleg tega mi je skrajno antipatično tudi nazivanje partnerja/moža/žene z moj ali moja in štajerska dvojina z živima, gradima, sma, hočema, morema …

Tale moj/moja ali še huje, naš/naša, je živa groza. Zdaj pa gobec zapiram, da vzdevek ne poči…

Se strinjam. TALE je ŽIVA GROZA. Mi rečemo kultivirano TA, naš TA.

Nažgani  Franc zato, ker eni verjamejo, da so pa nekaj posebnega.

New Report

Close