Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hišni trezor oz.- sef

Hišni trezor oz.- sef

Pozdravljeni!

Zanima me ali ima kdo doma kakšen mini hišni trezor oz. sef in kako ste z njim zadovoljni? Imate vgradnega ali prostostoječega? Morda samo kakšno izkušnjo v zvezi z njimi?
Malo se zanimam za nakup pa nisem ravno profi na tem področju in bi mi kakšna informacija iz prve roke prišla še kako prav.
Bi ga pa imeli za kakšen mini prihranek ipd., ki se sedaj valja v kuverti ipd.
Na banki mi pa ni denarja za imet, saj ni od njega praktično nič. No, pa saj to itak sami veste.

Hvala pa lep popoldan

Najemi sef na banki, ker te bo manj stalo. Najhuje kar se ti lahko zgodi, da ti v hišo vlomijo nekaj dni po tem ko ti ga vgradijo. Če ga že hočeš imeti doma ga kupi (v tujini) in nato ga sami nekam vgradite. Večina naših varnostnih hiš, agencij…vodijo kriminalci.

Kot pravi ‘s.p.q.r.’ rajši kaj bolj diskretnega, kot pa nakup ‘candy box-a’ ali pri profesionalnih kriminalcih.
Če pa že kupuješ in si recimo v hiši, raje kupi malce večjega in ognjevarnega, da daš notri še kakšne dokumente.
Odsvetujem pa ‘candy box’ oziroma takšen, ki jih prodajajo razni bauhausi/obiji/baumaxi, ker ti ne nudijo nikakršno varnost in jih imajo vlomilci najraje – takoj jih odprejo pa še notri je točno tisto kar se splača vzet.

Imeli doma. Kupili mislim da v BauHausu in vgradili sami. Bil je tako vgrajen, da bi ga dobil ven iz zidu kvečjemu s krampom in kar nekaj dela.
Vsi zadovoljni.

Rok samo podvprašanje. Ste imeli kdaj tudi vlom in kako je sef izpolnil svojo funkcijo?

PS: Na youtube imaš navodila kako odpreti tapoceni sef – tega je ogromno

Ne, nobenega vloma ni bilo – tako da ne morem vedeti kako bi bilo. Mogoče bi ga odprli, mogoče ne…

Je bil pa dobro skrit, in bi ga morali najprej najti.

Jaz ga imam na banki koper najemnina je nekaj malega in se plačuje letno, tako, da se ti najbolje splača, pa še denar in ostale dragocene stvari so na varnem ker je zavarovano v primeru kraje.

mi enako kot rok, je tako skrit, da ga živ bog ne najde 🙂

Bi kar verjel, da je najbolj varno v bančnih sefih. Sicer je dobro imet dragocenejše stvari še zavarovane, a če gre za stvari, na katere si zaradi družinske tradicije bolj vezan, jih je dobro imet v sefih različnih bank, nekaj v eni, nekaj v drugi (možnost ropa – se še spomnite SKB?)

Poznate pregovor najbolje so zaprta tista vrata ki jih ni treba zaklepati ?

Sef je za “poštene”, mi ga imamo, stal je 60 € v Merkurju neka akcija, velikost not spraviš štiri zaprte prenosne PC-je, zadeva je vgradna ali se postavi v omaro. Sef je digitalen, šifra pet številk, ognje varen z tremi zatiči, zraven je še velik ključ če slučajno pozabiš kodo. Ključ je treba jasno pospraviti daleč vstran od sefa.

Če ima kdo kaj za ukrast ali ne, ne bom debatiral, vsak se zase odloči od katere vrednosti dalje bo zaprosil za sef na banki. Vsi vemo da prilika dela tatu. Sef imamo zato, da nebi prišlo do kakšnih nesporazumov, pa naj gre to za otroke in njihove prijatelje ali druge obiske. Če so določene zadeve v sefu nebo nikoli prišlo do dvoma, nekaj je zmanjkalo, kdo je bil a tisti zjutraj ali oni zvečer. Tudi izredno pomembni dokumenti sodijo v sef, vsaj pri nas.

Smatram, da so naši obiski pošteni in ne bodo odnesli kar celega seva čeprav ga lahko nese eden sam, če pride kradljivec ga ne bo ustavilo nič, to nam je kristalno jasno. Bolj gre za to, da sami ne delamo prilike.

Minuli vikend so vlomili v hišo. V sefu kupljenem v Baumaxu smo imeli denar in zlat nakit. Odnesli so vse! Kako? Sef je bil odprt, kot da so ga odprli z šifro ali ključem. Kriminalist ne ve. Šifro poznava samo midva z možem. Delali so z rokavicami, prstnih odtisov ni. Ti sefi niso varni!

Hvala enako, odnesti ga niso mogli (POSKUŠALI !), potem ga odprli ?? in odnesli vse. Kako… ne ve niti kriminalist ne midva z ženo….

Imamo kar velikega. Odnest ga ne morejo. Vlomit pa verjamem da znajo. Če vlomijo v banke bi tudi v tega. Ravno vsak narkoman pač ne no, ampak nekdo ki zna…

Ga pa nimam za denar. Notri imam dokumente in določene slike, nekaj od nakita (podedovanega) in dve torbici. Najbolj (finančno) so vredne torbice, kar pa večina ne bi nikoli vedela. Je ognjevaren in preživi poplave. V bistvu ga imam bolj za ta namen, ne za krajo. Je notri tudi nekaj gotovine, ne veliko, za res nujne primere.

New Report

Close