Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Hišo podarila sinu, ta jo zdaj prodaja

Hišo podarila sinu, ta jo zdaj prodaja

Uboga mati in oče, ki bosta na stara leta ostala na cesti, ker propalica od sina prodaja njuno hišo.
Groza.

http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/hiso-podarila-sinu-ta-jo-zdaj-prodaja

Zakaj uboga?

Hiša je sinova in lahko počne z njo kar hoče.

LEDINA – »Stanovanjska hiša na mirni lokaciji s čudovitim pogledom na Lisco,« je bilo zapisano na spletnem portalu, na katerem je nepremičninska družba Axa iz Sevnice objavila oglas za prodajo hiše na Ledini 74. Toda napovedana mirna lokacija se je spremenila v bojno polje, na katerem se lomijo kopja mame Hermine in očeta Branka Abrama ter njunega sina Branka, ki se je pred nekaj leti preselil v Krajevno skupnost Loka pri Zidanem Mostu, njegova hiša na Ledini pa je ostala prazna.

Piše, da je hiša prazna.

nova
Uredništvo priporoča

darilna pogodba se da zaradi nehvaležnosti tudi razveljavit.

Pod določenimi pogoji je tudi darilno pogodbo moč preklicati
http://med.over.net/forum5/read.php?182,4858706
http://www.siol.net/novice/rubrikon/pravni_nasvet/2012/06/prekinitev_darilne_pogodbe.aspx

Nista ne prva ne zadnja.
Še nikoli nista slišala pregovora: Meni luč, tebi ključ.
Zdaj bosta pač na cesti. Hiša je sinova in ta jo bo prodal! In pika!

In kaj to pomeni?

In kaj to pomeni?[/quote]

verjetno je mišljena večna luč…

Molitev za rajne: Gospod, daj jim večni mir in pokoj in večna luč naj jim sveti

Zakaj bosta ostala na cesti? Hiša je menda že zdaj prazna? Kje torej stara dva stanujeta ta trenutek, če je tisto že nekaj časa prazno?

Pod določenimi pogoji je tudi darilno pogodbo moč preklicati
http://med.over.net/forum5/read.php?182,4858706
http://www.siol.net/novice/rubrikon/pravni_nasvet/2012/06/prekinitev_darilne_pogodbe.aspx%5B/quote%5D
Ja, Barca. Ampak preden bodo sodni mlini zmleli preklic darilne pogodbe, bo hiša že prodana:(( Sin je sedaj in še nekaj časa ZK lastnik in dela z nepremičnino kar hoče:((
Za kar nekaj ostarelih ljudi vem, ki se stiskajo v najemniškem stanovanju, ker so jim njihovi sončki prodali nepremičnino. Ali pa je šla na dražbo, ker so dovolili otroku, da vpiše nanjo hipoteko za posojilo.
Ne, moj otrok je pa drugačen: ne drži vedno:(((

In kaj to pomeni?[/quote]

verjetno je mišljena večna luč…

Molitev za rajne: Gospod, daj jim večni mir in pokoj in večna luč naj jim sveti[/quote]
Ja, to:)
Pomeni, da človek ostane lastnik do svoje smrti, ko umre, pa dobi nepremičnino v last naslednik.

Pameten otrok dobi še pametnejšega partnerja pa gre vse v tri krasne. Hiše se ne prepisuje ampak se jo deduje, če ostane in je ne izkoristiš sam. (bolezen, dom, nega, zdravljenje…..)

Po slikah sodeč imata stara dva svojo hišo, sin pa noče živet v hiši zraven in jo pač prodaja. Ne vem, zakaj ne.

Pa, dobro. A kdo ve, kje foter in mat zdaj stanujeta, če je hiša že prazna? A imata še eno bajto? Na podlagi česa se sklepa, da bosta ostala na cesti? Kje sta pa zdaj?

imela svoje premoženje, ga tud nobenemu več ne bi dala pisat. Tako, kot marsikdo, sem tudi jaz na cesti – zaradi otrok, ki so vse zagonili.
Pol pa mladina “pizdi” tu gor, da morajo starši dat jim pisat še za časa svojega življenja?
Pohlepni otroci! Tisti, ki jih pa zagovarjate – počakajte na tisti dan, ko bodo odrasli in vas isto izkoristili!

Samo da tadva nista na cesti, ampak v svoji hiši. Ki sta jo podarila sinu, da ne bi plačevala dajatev in da se ne bi v njo naselil tujec. Sta se pač uštela, za tole klicat novinarje pa je prvovrstna neumnost.

Ni neumnost! Vse take primere bi morali objaviti, da bi opozorili starejše, da ne dajo iz rok tega kar nočejo da se uniči. Prodala bi jo lahko sama in se imela lepo.

Kaj bosta na cesti? Saj imata kakšne penzije in naj gresta v najem, a ne? Če sta pa tako škrta, da jima je žal denarja, naj gresta pa pod most. Čeprav bi znalo biti, da ta dva živita v kakšni drugi svoji hiši in se jima zdi bogokletno, da bo sin staro bajto prodal, ker sta po slovenceljsko patološko navezana na beton. Jima je prekrižal načrte, ker sta mislila, da bosta vsak dan v copatih k njemu v bajto hodila, ga komandirala in mu težila do smrti.

Še vedno ne vem, ali starša živita v edini hiši ali ne ? Ker eni govorite, da imajo 2 hiši in eno sin prodaja.
Smešno mi je, da starša za take stvari kličeta novinarje. Jaz bi se najprej vprašala, kako sem vzgojila svojega otroka.
Tašča in tast sta stanovanje na morju in opuščeno malo kmetijo dala sinu, torej mojemu možu. Ustno so se dogovorili, da jo ne bo prodajal. Moj mož to sveto spoštuje. Res spoštuje. Niti ene male parcele ni hotel pred leti prodati, pa mu je tast rekel, da bi se pa to splačalo prodati.
Toliko mora biti zaupanja med starši in otroki, da se dogovori ne zlorabijo. Predvsem pa sem za to, da se hiše ne dajajo otrokom, dokler so starši živi !!!!! To naj bo stvar dediščine po smrti staršev. Ker nikoli ne veš, kaj se zgodi.

Meni so starši tudi podarili stanovanje, sem ga prodala in kupila hišo.
Nihče ni imel nič proti, zakaj le?:)

Nekaj je, če starši živijo v hiši in dovolijo hipoteko na tej hiši za projekte otrok, ki potem zabredejo….Verjetno gre z njimi sočustvovati, saj so želeli le pomagati, sedaj pa so na cesti.

Drugo pa je, da starši nekaj podarijo otroku potem pa komandirajo kaj naj s tem. Če mi nekdo nekaj da je to moje in lahko delam s tem kar hočem. OK če lahko, spoštujem voljo podaritelja. Raje nič ne vzamem, kot da ene stare bajte ne smem prodati in imam z njo le stroške. In konec koncev mi gre grozno na jetra, da starci škrtarijo, češ saj bo vse tvoje. Pa naj prodajo in živijo človeka vredno življenje in naj nehajo zame šparat. Pri miojih skoraj 50 jim tega res ni treba

Sama sta si kriva, le zakaj podarjata stvari pred smrtjo?
Neumnost!
Ljudje sploh nič ne razmišljajo, so glupi kot noč!


Tudi to je res. Meni je oče podaril eno parcelo, da se je znebil davka, jaz pa sem tam zgradila industrijsko halo za firmo. Ko mi je podaril, se ni več vtikoval. Jaz sem mu jasno rekla, da bom to parcelo imela jaz, za potrebe firme. So pa starši neumni, če otrokom podarjajo hiše, v katerih še oni živijo. Jaz nikoli ne bi želela očetove hiše, dokler on živi. To je stvar dediščine…

Uboga mati in oče, ki bosta na stara leta ostala na cesti, ker propalica od sina prodaja njuno hišo.
Groza.

http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/hiso-podarila-sinu-ta-jo-zdaj-prodaja%5B/quote%5D

Starša živita v svoji hiši, tako da ne bosta ostala na cesti.

Sin ni nobena propalica, je pa eden redkih, ki je verjel in potegnil s svojo ženo.;)

Starši so si predstavljali življenje v pravljici… po njihovih merilih seveda. Mladi in stari ne gredo skupaj, to je bistvo.

Če mladi in stari ne gredo skupaj, zakaj jih pa še pred smrtjo spravljate “na kant”, ker želite še v času življenja imet kaj pisano? Ni čudno, da ne “gredo skupaj” – saj od otrok marsikdo nima nič. Stari so pač za na odpad, ker so breme mladini, a ne?
Vse v življenju se nam bo povrnilo, ko bodo naši otroci odrasli!

New Report

Close