HITER IN UNIVERZALEN JOGURTOV BISKVIT

Drage mamice!
ponovno na netu s svojimi kuharskimi recepti, hehehe… verjetno jih ta recept pozna ze ogromno – imenuje se biskvit lene babe…, tiste, ki pa recepta ne poznate, pa je pred vami… je zelo enostaven in predvsem hiter (5 minut), pa tudi da se ga narediti se na 1000 in 1 nacin… idealen za novopecene mamice, ki jim primanjkuje casa a imajo rade sladko, pa tudi za tiste, ki imajo malcke, ki jim ze lahko pomagajo s svojimi drobnimi rocicami… Aja, receptura je tudi idealna za muffine!!!
osnovna merica je jogurtov loncek, skratka potrebujes:
2 loncka navadnega jogurta (tisti trdi)- sama vzamem manj mastnega 1,3
4 loncke moke
4 jajca
2 loncka sladkorja
1 loncek olja
1 vrecko vanili sladkorja in
1 pecilni
Vse sestavine daj v veliko skledo in mocno premesaj, da dobis gladko maso. NI potrebno locevati jajc in delati snega, ampak dobesedno vse zmesaj skupaj!!!Vlijes v pekac in potrosis s 300 – 500 g sadja po izbranem okusu. (sama dam sadje, ki je trenutno na razpolago v sezoni). Peces pri 200 C, dokler ni peceno. Tukaj pa je se nekaj variacij:
1. jog. biskvit z jabolki in cimetom
ce dodas v maso narezana jabolka, dodaj se 2 zlicki cimeta v maso…
2. marmorni jogurtov kolac
polovici mase dodaj 4 zlice kakava ali cokolade v prahu
3. cokoladni jogurtov kolac
dodaj kakav ali cokolado v prahu (6 zlic), nato na koscke narezane cokolado (2 milki noisette) in premesaj
4. bozicni jogurtov kolac
v maso daj 2 zlicki kotanyjevih zacimb za medenjake (rumena vrecka) in na koscke narezana jabolka, ter 100 g kandiranih oranznih lupin. ko je peceno prelij s 4 dcl oranznega soka in 0,5 dcl ruma
5. jogurtov biskvit s kokosom
masi dodaj 100 g kokosove moke
6. jogurtov biskvit a la crni gozdicek:
masi dodas 6 zlic kakava ali cokolade v prahu, potrosis z visnjami iz kompota in ko je peceno polijes s sokom iz kompota ter premazes z stepeno sladko smetano.
POZOR: In se pogoj za odlicne muffine:
Vse zgoraj navedene variacije recepta so idealni tudi za muffine. Pogoji, da vam le ti uspejo so naslednji: nujno potrebujes pekac za muffine (pekac z vdolbinami), v katerega polozis papirnate kosarice in vanje vlijes izbrano maso. Le na ta nacin muffini zares zrastejo in zgledajo kot gobice. Pa se otroci neizmerno uzivajo ob njih.
Dober tek in sporocajte svoje kuharske uspehe. Ce se bo katera se spomnila kaksne variacije, naj prosim javi…
Dober tek in obilo uzitkov!
Nika

Nika,
Bog ti daj zdravja za vse te dobre recepte! tega sem ze poznala, a malo bolj komplicirano (sneg z beljaki, itd.). Odlicen je z raznim sadjem: kivi, jagode (tudi zamrznjene, edino, preden se jih da v testo, je dobro jih povaljat v moki, da ne padejo na dno) itd.
Kar tako naprej nam posreduj take dobre in enostavne recepte!!!!
Lp

Ja, ni kaj. Včeraj si me sprovocirala, tako da smo imeli popoldne in zvečer doma pravo malo delavnico. Oči se je igral z mavcem in izdeloval rekvizite za sobotno pustno razkazovanje, mi trije (mami in dva lumpa) smo pa veselo packali s sestavinami. Žal mulčka zvečer nista dočakala najslajšega, ker smo prepozno začeli, sta pa oči in mami toliko bolj uživala – zjutraj sem jih pa slišala kako sva lahko brez njiju razrezala “tortico”.
Ja, še to. Na vrh sem potresla vrečko borovnic, ko je bilo pečeno pa še eno dozo topljene čokolade (mami je čokoladanjam). Joj, zakaj si nisem malo tega prinesla s seboj. Zdaj bom pa do večera sline cedila.
LPM