Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek hitra hoja-tek učinek

hitra hoja-tek učinek

zanima me ali je učinek isti .če zelo hitro hodiš ,kot če teceš

Učinek za kaj?
Mi2 z možem hodiva, ko sva doma, prehodiva po 15 km na popoldne (2,5ure).
S hojo vzdržujeva dobro kondicijo telesa, na splošno je počutje zelo ok. S sabo vzameva “špancir” ruzak, pa na pot…ne pozabi na pijačo, kakšno črno čokolado, jabolko…sadni sok.
Tudi telesna teža se ohranja primerna s tekom ali hitro hojo.
Menim, da je sicer tek bolj zdrav, ampak vsakemu ne odgovarja. Nama hoja pomeni tudi skupen preživet čas, pogovori, opazovanje in raziskovanje bližnjega okoliša (radij 15km)…ne moreš verjet, koliko zanimivosti odkriješ v bližini doma:)

zanima me za hujšanje predvsem zadnjica,……

:))
Jaz sem s svojo postavco zelo zadovoaljna (vsenasvojemmestuglihprav), verjetno so geni krivi za to….prav gotovo pa z gibanjem pomagam, da mi preveč rit ne zraste ali se povesi:)

Lepo se imej in veliko užitkov v naravi ti želim, s hitro hojo ali tekom!

Poraba kalorij je ista, pri hoji še mal večja (na isti čas) sem merila s polarjem. Je pa res, da meni hoja ne ustreza, se zraven prav mučim, bolijo me kolena, meča, kolki. Tečem pa zelooo počasi in delam full krajše korake. Tako da ne vem, a je meritev merodajna za vse.

pozdravljena dd…Jaz bi te popravila, glede porabe kalorij, poraba je pri hoji večja le na isto razdaljo in s tem posledično daljši čas. če prehodiš 15 km ali tečeš je čas pri hoji daljši in zaradi tega, ker se gibaš dlje časa, to je cca 1 uro več kot če bi tekla je poraba cal večja.
Za zadnjico ti priporočam hitro hojo, s tem, da se lepo opreš na peto in potegneš nogo fajn nazaj, da začutiš kako se ti napnejo mišice zadaj, pri pravi hitri hoji, ko stisneš še trebušne mišice in pravilno migaš, pa veliko narediš tudi za stranske trebušne. Po približno eni uri hitre hoje, pa naredi še 3 x 15 počepov, 3 x 15 izpadnega koraka. Če imaš v bližini stopnice, pa še tek po stopnicah…stopnice so za ritko najbolši trenažer….uživaj…maximalno

Moja hitra hoja je precej hitrejša kot moj tek. Se mogoče sliši smešno, izgleda zagotovo tako 🙂
Je očitno zelo odvisno od posameznika. Se pa strinjam, na je za zadnjico boljša hoja, ker bolj poudariš korak. Mogoče nordijska?

Vsako premikanje koristi. Za učvrstitev mišic se bo treba lotiti tudi kakšnega hriba, in to energično.

Čisto isto kot pri teku pa vseeno ni.

New Report

Close