Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hitre poplave

Hitre poplave

Berem o poplavah v Španiji, kako se je vse odvijalo na hitro, da se ljudje niso mogli rešiti. Sem pomislila, da se kaj takega lahko zgodi tudi pri nas. Voda je zalila tudi podzemne garaže v trgovskih centrih. Ste kaj pripravljeni na situacijo, da vas to doleti pri nas?

Jaz se podzemnih garaž izogibam. Za manjše poplave in podobno imam v avtu kar močne vreče za smeti. Tudi tisto kladivce za razbit šipe imam pri roki. Živim v stolpnici, v kleti imam občutljivejše stvari na višjih policah.

Imate kakšne ideje kako si pomagati?

Nimam avta. Nimam svoje nepremičnine. Vse, kar imam, je v eni sobi 13m2. Če to poplavi, sem gola.

Zdaj vprašanje je, koliko se sekiram. Ja, ful se sekiram. Iz dneva v dan. Se sekiram bolj kot tisti, ki imajo avto in svojo nepremičnino? Moje mnenje je, da ja. Ampak to je subjektivno. Morda bi ti rekla, da se ti bolj sekiraš kot jaz.

Sam a veš, na svet prideš sam in odideš sam. Nimam nikogar za poklicat, če se mi noga zlomi. Tko da, ja …

Ne sekiram se več nič,zaenkrat sem v hiši.Ne morem se kar naprej sekirat na zalogo,lahko znorim.Preprecit ne morem nič.

To je dobro vedeti preventivno:

https://www.sos112.si/delovna-podro%C4%8Dja/napotki-prebivalcem-ob-nesre%C4%8Dah/poplave.  Če kdo ve še kaj, bi bilo lepo da objavi.

Zaenkrat premišljujem tako, da živimo na takem območju, kjer takih hitrih poplav ne more biti. V bližini nimamo ne hribov/gora, ne velike reke…. Imamo pa visoko podtalnico in mislim, da sploh noben nima kletnih prostorov v vasi. Predvidevam, da če bi do poplav prišlo, bi voda naraščala dokaj enakomerno in bi se lahko pravočasno umaknili v višje nadstropje.  Prav zaradi visoke podtalnice smo, ko smo zidali hišo, temelje dvignili od nivoja ceste za več kot meter.

Kot pa je ena že omenila, se ne sekiram na zalogo, tudi nekih zalog hrane, zdravil, goriv, kot to imajo nekateri nimamo.

V Kranju sta dve reki, ki za tiste, ki so tik ob njih, predstavljata grožnjo, jaz sem pa na srečo stran od obeh in me poplave ne skrbijo. Druga zgodba je s požarom ali potresom.

Živimo na območju, kher poplav res ni, se nimajo od kod vzeti.  Lahko seveda se kaj zgodi s podtalnivo, a to ne more biti tako hzdo. Je pa mozen potres.

Ne sekiram se na zalogo. Nima smisla.

Je pa res, da vedno, ko jam gremo, preverim kje so zadilni izhodi, pogledam kako je pistavlhena stavba itd.

Ko gremo na dopust, izle, si vedno pogledamo grografske značilnosti. Kje so gore, hribi, morebitni vodotoki.

Kako je z vetrovi, znacnostmi. Vedno gledamo tudi podrobno vremendko napoved tudi za okolico.

Pa ne, da ni bila noro ptestrašena. Ampak, ce nekam greš, je že dobro in prav, da o kraju veš malo več. Tudi otroci zakaj je takeno vreme, zakaj je drugačno, kot doma, kaj na to vpliva, kakene po poslefice. Od gospodarstva, kmetijstva, navad ljudi  gradnje, …

Tudi zgodovinski vidik. Saj nismo vsak teden na drugi lokaciji, ko pa gremo, si pridobimo ćom več onformacij.

To ne pomeni, da smo varni

Neptifakovano se vedno lahko zgodi. Se mi pa zdi dobrodošlo, da vsaj vemo kje smo.

Npr. v Dalmaciji se vržeš brezskrbno v vodo, že na nekaterih obalah, predvsem rtih otokov Grčije je le dobro malo poznati tokove. Da o Portugalski in kopanju v oceanih sploh ne govotim.Ne gre zato, da smo prestrašeni, ampak, da ločimo domačo banjo od nečesa precej večjega.

Ali po Jadranu poznamo maestral, ki piha poleti čez dan in se z zatonom donca umiri. V Grčiji je drugače.Če se držiš samo obale, to niti ni tako pomembno. Če pa greš na vodo, moraš veliko vedeti.

Odgovor na objavo uporabnika
Lolll, 03.11.2024 ob 11:22

Nimam avta. Nimam svoje nepremičnine. Vse, kar imam, je v eni sobi 13m2. Če to poplavi, sem gola.

Zdaj vprašanje je, koliko se sekiram. Ja, ful se sekiram. Iz dneva v dan. Se sekiram bolj kot tisti, ki imajo avto in svojo nepremičnino? Moje mnenje je, da ja. Ampak to je subjektivno. Morda bi ti rekla, da se ti bolj sekiraš kot jaz.

Sam a veš, na svet prideš sam in odideš sam. Nimam nikogar za poklicat, če se mi noga zlomi. Tko da, ja …

Uleti, če bo polava, pričakal te bom gol.

In te poplave se okoli Valencie dogajajo kar naprej. Pa si narod opomore od poplav in evo že naslednje.

Poplave v Španiji so bile NAREJENE! 

Cloud seeding, solar radiation management, HAARP, pa ta severni sij,  ha ha ha, vam ga nabijajo sralnice RTV SLO, Pop TV, Delo, Slovenske novice in druge tovrstne greznice.

Matr’, a nobeden od vas ne gleda v nebo?!?! V en virus, ki ga ne vidite, videli ste zgolj tiste morske ježke, ki so se dan na dan vrteli po ekranih, v to ste verjeli, ne verjamete pa tega, kar vidite na nebu. In to na nebu skoz’ in skoz’, začela sem slediti od 2021 dalje.

Ravno na 1. november so po nekaj dneh čistega modrega neba, so imeli deu’ nad Španijo za narest’ očitno, so noro našpricali na polno, včeraj je bilo led sonce, danes oblačno.

MANIPULACIJA VREMENA na polno povsod. Vam je treba NAREDITI te njihove podnebne spremembe.

Kot pišejo, je bila malo pred tem menda blizu Valencia opažena ladja s HAARP antenami. Podobna ladja je bila tudi tik pred potresov v Turčiji.

Odgovor na objavo uporabnika
pikimepiki, 03.11.2024 ob 20:44

Poplave v Španiji so bile NAREJENE! 

Cloud seeding, solar radiation management, HAARP, pa ta severni sij,  ha ha ha, vam ga nabijajo sralnice RTV SLO, Pop TV, Delo, Slovenske novice in druge tovrstne greznice.

Matr’, a nobeden od vas ne gleda v nebo?!?! V en virus, ki ga ne vidite, videli ste zgolj tiste morske ježke, ki so se dan na dan vrteli po ekranih, v to ste verjeli, ne verjamete pa tega, kar vidite na nebu. In to na nebu skoz’ in skoz’, začela sem slediti od 2021 dalje.

Ravno na 1. november so po nekaj dneh čistega modrega neba, so imeli deu’ nad Španijo za narest’ očitno, so noro našpricali na polno, včeraj je bilo led sonce, danes oblačno.

MANIPULACIJA VREMENA na polno povsod. Vam je treba NAREDITI te njihove podnebne spremembe.

podpis

Kaj vem. Nočem verjeti tega kar pišeš, niti razmišljati nočem o tem, da so morda nekateri ljudje res tako zlobni, da bi bili sposobni početi kaj takšnega.

Ampak imaš prav: tako globoko modrega neba, kot je bilo nekaj dni pred 1. novembrom, ni bilo videti že leta.

‘Temperature se višajo zaradi povečanja toplogrednih plinov, ki jih v ozračje sproščajo izgorevanje fosilnih goriv, industrija, kmetijstvo in krčenje gozdov. Ti plini ujamejo toploto blizu površja Zemlje, kar povzroča učinek tople grede in globalno segrevanje.’

To piše v članku. Spet niso napisali, da so velik krivec za povečanje toplogrednih plinov tudi vojne.

Pa kaki toplogredni plini. NE OBSTAJAJO NOBENI TOPLOGLEDNI PLINI. Toplogredni plini so globalistični projekt, ki NIMA NOBENE ZVEZE Z ZNANOSTJO!

Kje si to prebral, da imamo toplogredne pline. Aaa, na greznicah smrdljivih RTV Slo, 24kur, Delo, Slovenske novice in drugi podobni sralci. Spremljam jih le toliko, da vidim, kateri drek vam tisti dan servirajo.

Potem gre pa po TA PRAVE INFORMACIJE!

Lej, mi teoretiki zarote, ki se nismo zmotili še o nobeni stvari, pogledamo te (samo spletne strani od teh) greznice od RTV Slo, POP TV, Delo, SLovenske novice in druge tovrstne sralce samo za to, da smo na tekočem, kateri drek vam servirajo.

Drugače pa imaš od manipulacije vremena vsebine s podnapisi, tisti, ki težko tekoče razumete angleško, na Rumble.com strani Andrija Klarič Slobodni Zajedno, ravno zdajle spremljam odličen novi intervju z Maria Zeee. Je sicer na drugo temo. Ampak to je tisto, kar morate vedeti, ne ta drek, ki vam ga servirajo naštete greznice.

Takrat ko vi žrete drek od RTV Slo, POP tv in drugega tovrstnega informativnega programa,  jaz poslušam TA RESNIČNE INFORMACIJE.

Pikimepiki, ne rabiš več pisat, saj že vsi, ki spremljamo mon vemo, da imaš hude psihične težave. In otroke imaš. Tole bi bilo treba na csd prijavit. Ne rečem, da fake informacijam verjamejo najstniki, ampak da verjame takim nebulozam odrasel človek, čeprav so popolnoma logične znanstvene razlage za neke pojave, se je pa za bat. Ker takšni ljudje ste nevarni. Preveč zlahka nasedete manipulacijam, preneumni ste, da bi zaznali nelogičnosti in nedoslednosti v teh izmišljenih informacijah, kar je pa najhuje, cutite potrebo, da vse ostale “ozaveščate” s svojimi nebulozami. Res žalostno, da se to dogaja v 21. stoletju, ob obveznem šolanju in prostem dostopu do kvalitetnih informacij. Najbrž je res neka psihična motnja zadaj, da vi v poplavi informacij poberete prav fake, ki se jim že na daleč vidi, da so fake oz. zdravi ljudje takoj vedo, da so fake.

New Report

Close