Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika hitre sladice

hitre sladice

Včeraj sem vas prosila za pmoč pri prigrzkih za manjšo zabavo, zdaj bi pa rabila še en recept za hitro in dobro sladico. Nimam več veliko časa!
Hvala in LP!

T

V pekač naložite navadne kekse, ki ste jih malo navlažili z mlekom. Olupite in na lističe naribajte jabolka, jih s sladkorjem malo podušite in v to (namesto v mleko) zakuhajte vanilijev puding. Prelijte čez kekse, pokrijte z drugo plastjo keksev in dajte v hladilnik, da se hitro ohladi (če se mudi). Premažite s stepeno sladko smetano in potresite z mrvicami, naribano čokolado… Namesto jabolk lahko vzamete mešan kompot, ga zavrete in vanj zakuhate puding.
Dober tek!

Vladka

Kupiš sladoled – vanilijo ali kar ti pase. Kupiš tudi zmrznjene gozdne sadeže. Na sladkorju segrevaš sadeže do mehkega. Lahko dodaš malo rdečega vina. Sladoled naložiš v kozarce in preden serviraš preliješ čez vročo omako iz gozdnih sadežev. Lahko je iz borovnic. Lahko uporabiš kompot. Lahko postrežeš s stepeno smetano…
Tole mi je prišlo na misel, recepta za kakšno pecivo pa na pamet ne vem. Hitro se naredi npr. muffine.

Lp Barbara

Pa kaj je s temi mojimi sumniki? Na drugih forumih mi pa lepo vse dela…

New Report

Close